...iar cum deseori o femeie este tratată ca o sclavă, ca un obiect, o proprietate privată (în special de către musulmani), este clar că aceste drepturi de om îi sunt încălcate de către bărbat, de către societatea în care trăieşte...(desigur, nu generalizez).
Din acest motiv îşi şi cer unele femei drepturi (de om) egale, pentru că, evident, nu le au.
Cred că deseori se înţelege greşit ceea ce însemnă drepturile de om. La egalitatea lor se referă şi egalitatea între sexe, nu la altfel de drepturi (cel puţin aşa cred eu).
Eu sunt de acord ca ambele de sexe sa aiba acelasi drepuri egale nu unu mai multe ca altu, cred ca si o femeie poate face aproape orice ca si un barbat si cu mintea si cu fizicul, nu cred ca exista diferente intre sexe, pur si simplu asa suntem noi ne complicam degeaba
Aici e o problema, fiindca orice barbat ar vrea sa aiba o femeie langa el, mai mult decat un alt barbat. Indiferent cat de prostuta ar fi ea, sau cat de inteligent ar fi el.
Ca sa existe aceasta egalitate, ar trebui ca orice om sa fie bi.
Cred ca chestia asta cu drepturi egale intre barbati si femei ar trebui incheiata, fiindca odata cu aceleasi drepturi, ar veni si aceleasi responsabilitati. Nu cred ca ti-ar placea sa vezi o femeie lucrand la canalizare/in constructii+ ca nu s-ar descurca.
M-ai inteles gresit. Nici eu NU sunt de acord cu egalitatea intre sexe.
Sunt de parere ca femeia si barbatul ar trebui sa se completeze unul pe celalalt nu sa fie egali.
Nu te-am inteles gresit. Nu ti-am reprosat tie ca lupti pentru ceva imposibil.
N-as putea spune lupta. Am postat intrebarea deoarece am vazut prea multe pareri diferite.
Cooncluzia am tras-o mai sus: Respect pe cei ce stiu sa respecte nu dupa sexul ce-l detin. Mie imi este clar cum trebuie sa gandesc, voriam sa vad si parerile altor. romani
Femeia dezavantajata?
Femeia te ridica
Si tot ea de coboara
Femia iti da viata
Femia te omoara.
A avut dreptate cel ce a scris aceste versuri?
Ai maaare dreptate
Dar si cand ai vine pata la barbat pe eaaa... imi fac bagajul si plec la mama mama ei!
Prioritatea femeilor este creata din avantajul barbatilor!
Adica din cauza unui barbat mai sus pus femeia are prioritate fata de alt barbat...
O femeie poate avea prioritate si din alte motive, nu doar ca alaturi de ea este cineva (un barbat) "sus pus"
Poti eximplifica te rog?
Buna! Din punctul meu de vedere o femeie nu are acelasi responsabilitati ca un barbat, si nici nu ar trebui sa le aiba!
De exemplu : Intr-o casnicie nu s-ar pune o femeie sa repare un intrerupator sau o teava care s-a spart! Si da ar fi mai frumoasa lumea si mai linistita daca nu s-ar face diferente intre barbatii si femei! Dar asa ne-a lasat Dumnezeu, diferit pe fiecare in felul lui. Si eu consider ca o femeie nu poate fi comparata cu un barbat, nici la aspect si nici la suflet!
Bafta
Pace mondiala sau egalitate intre sexe n-ai sa vezi vreodata. Pur si simplu, aceste doua lucruri sunt utopice. Asa cum, la fel de utopice sunt armonia omului cu natura sau perpetuarea interspecii.