| RAY a întrebat:

Am observat ca ideea cum ca totul e o liuzie are multi sutinatori chiar si oamenii de stiinta, dar ce este o iluzie?

19 răspunsuri:
| Miauti a răspuns:

Cauta pe youtube "universul holografic" acolo iti da definitia

| 141414 a răspuns:

Totul e o iluzie pentru ca in perceperea lui intervin parerile, sentimentele personale, trecutul, dorintele, iar aceste dau pentru fiecare o alta definitie a unui fapt, ceea ce ne impiedica sa vedem fata reala a lucrurilor. In fapt totul nu e atat o iluzie, cat o parere.

| sublime89 a răspuns:

Daca intr-adevar ar fi o iluzie, nu cred ca am putea sa ne dam seama de asta vreodata. Am fi complet prinsi in acea iluzie, datorita faptului ca, pentru noi, totul ar parea real. Am fi ca niste personaje dintr-un joc pc, care ar reusi candva sa-si dea seama ca se afla intr-un joc. Asa ceva e aparent imposibil.

| Lizzu a răspuns:

Posibil.
Dar pana la urma nu avem cu ce compara.
Stim vreo lume in afara asteia?
Stim cum e adevarul,stim vreo lume fara iluzie? in afara iluziei? Cu ce compari?

--Nu avem cum sa aflam ca este o iluzie,putem doar sa pretindem asta.
-Foamea e o iluzie? cand ti-e foame de crapi, aia e iluzie?
Intreaba oamenii muritori de foame sau de sete din tarile subdezvoltate, daca au impresia ca traiesc o iluzie si ca de fapt e o iluzie ca le e foame...

Ce-ti vor spune?

-Eu ma gandesc ca si faza cu "iluzia" e o smecherie. Ca fiintele sa fie induse in eroare grav si sa nu mai stie ce e real, ce e adevarat si ce nu.
Sa devina paranoice si confuze.
--Nu trebuie sa ai incredere total in nici o idee noua si indusa tie. Nu trebuie sa aderi total la ea, orbeste.

| RAY explică (pentru Lizzu):

Ai dreptate

| Mhl_GeorGee_1998 a răspuns (pentru RAY):

Poate universul e o iluzie,poate noi suntem o iluzie,poate suntem niste marionete controlate de o telecomanda si cineva de sus ne priveste,poate pamantul,universul,oamenii sunt o macheta si cineva e sus iti dicteaza ce sa faci,poate e un om,poate un animal,poate nu exista.
Cateodata si eu ma intreb daca n e o iluzie tot ce vad,ca si cum am fi roboti controlati,ca si cum am fi intr-un joc de strategie si cineva ne mai doneaza cate un inteligent sa se dezvolte jocul ai bine sa iasa profit sau distractie.

Si mai cred ca toti cateodata se intreaba daca nu e o iluzie ce vad,cum am aparut asa din senis pe pamant? care sunt stramosii nostri? a existat preistoria? Dumnezeu exista? daca da atunci el cum o aparut? daca e un copil care ne controleaza exact ca si intr-un joc cum se spune mai sus,cum o aparut tehnologia asta? ce sursa de inspiratie o avut marile genii?
O existat Adam si Eva? Exista extraterestri? Universul nu are un sfarsit? totul se rezuma la infinit? timp, distanta, oameni, apa, planete etc.

Sunt intrebari la care poate niciodata nu vom afla raspunsuri sau poate ca vom afla daca cel care ne controleaza ne mai trimit cateva inspiratii.
!
Totul e o iluzie provocata de creierul si intrebarile omenesti.

| OOOLEOOO a răspuns:

E percepere inexistenta a ceea ce noi numim real si adevarat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O iluzie este ceva de care ne agatam, frica de adevar sau o dovada a naivitatii, ce iti va fi spulberata odata cu egocentrismul si realizarea infimitatii tale si a faptului ca ceilalti te plac chiar si inconstient pentru beneficiile si iluziile pe care le oferi in plan emotional.(aici m-am referit la relatiile interumane)
iluzia este perceptia noastra, atunci cand nu se bazeaza pe concret.
acum ca chiar totul este o iluzie nu imi vine sa cred, adica pentru mine nu este chiar totul dar poate pentru extraterestrii care mi'au programat orice actiune sunt iluzii.atata timp cat eu nu am cunostinta de asta mi se va parea autentic orice simt, teoretic.

| FashionKitty a răspuns:

Dar la ce te referi prin "totul"? Tot ce ne inconjoara probabil nu e o iluzie, mai degraba lucrurile care exista dar nu le poti vedea. De exemplu timpul poate fi o iluzie, cel putin asa mi se pare mie...si 141414 avea dreptate " In fapt totul nu e atat o iluzie, cat o parere." Pentru ca oamenii nu-si dau seama dar pot controla mult mai multe lucruri decat cred ei, mai ales pe ei insisi.

| AinştainIsBack a răspuns:

O iluzie poate fi descrisa a fi ceva care probabil nu e adevarat. Si eu cred in aceasta idee, deoarece noi suntem mici fata de Univers asa ca nu putem sti multe lucruri...

| RAY explică (pentru AinştainIsBack):

Si eu incep sa cred, si totusi cum se mentiune iluzia asta? cum a aparut?

| AinştainIsBack a răspuns (pentru RAY):

Religiosii cred ca Dumnezeu a trimis unii oameni care sa stie ceva si sa ne lumineze pe ceilalti, iar ceilalti probabil cred ca unii oameni au avut un asa "noroc" incat sa fie inteligenti pe baza unei idei si sa ne comunice si noua respectiva idee.

| RAY explică (pentru AinştainIsBack):

Nu ma intereseaza de religie, si de stiinta am auzit ca poate exista o hologramaa care sa fie insuti universul, cum a aparut holograma?

| AinştainIsBack a răspuns (pentru RAY):

Asta, draga Ray, este o iluzie...

| robert0802004 a răspuns:

Dumnezeu ne-a creat pe noi.Iar tu vrei sa stii cum a aparut totul nu? Sincer eu cred ca la inceput nu era nimic doar intuneric si dintr-o data a at parut o explozie si dupa acea explozie s-a creat o lumina aceea find Dumnezeu. Dumnezeu ne-a creat pe noi si natura, planeta.

Eu cred ca nu e nici o holograma totul e real intrebarea e cum a aparut Dumnezeu de fapt? De ce nu a fost doar intuneric? Si tu nu te-ai explicat bibe dar ce este o iluzie? crede-ma

Eu cred ca nu e nici o holograma totul e real intrebarea e cum a aparut Dumnezeu de fapt? De ce nu a fost doar intuneric? Si tu nu te-ai explicat bibe dar ce este o iluzie? crede-ma.La primul raspuns am avut niste greseli...sunt pe telefon.

| Mhl_GeorGee_1998 a răspuns:

ILÚZIE, iluzii, s.f. 1. Percepţie falsă a unui obiect prezent înaintea ochilor, determinată de legile de formare a percepţiilor sau de anumite stări psihice sau nervoase. 2. Fig. Situaţie în care o aparenţă sau o ficţiune este considerată drept realitate; speranţă neîntemeiată, dorinţă neîndeplinită; amăgire; himeră. ♢ Expr. A(-şi) face iluzii = a nădăjdui sau a face să nădăjduiască lucruri irealizabile; a (se) amăgi. A-şi pierde iluziile = a rămâne dezamăgit. [Var. : (înv.) iluziúne s.f.] – Din fr. illusion, lat. illusio, -onis.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

ILÚZI//E ~i f. 1) Percepere falsă, denaturată a unui obiect, determinată de unele stări psihice sau nervoase. ♢ ~ optică percepere vizuală denaturată a unor obiecte sau figuri din realitate, datorită particularităţilor de formare a imaginilor pe retină. 2) Aparenţă neadecvată, ireală. ~ de prospeţime. 3) fig. Idee cu caracter seducător, înşelător; speranţă neîntemeiată; amăgire; înşelare. ♢ A-şi face ~i a spera lucruri irealizabile. [G.-D. iluziei; Sil. -zi-e] /

| RAY explică (pentru Mhl_GeorGee_1998):

Stiu definitia nu asta ma intereseaza