Omul isi face partea lui.Doar ca el este constient ca Dumnezeu este suveran.El da oportunitati. Oamenii spun ca au avut noroc sau sansa, dar crestinii spun ca i-a ajutat Dumnezeu.Aceasta este diferenta.Sunt constienta ca pentru a-mi realiza idealurile trebuie sa fac studii, sa depun efort, sa fac tot ce apartine de mine.Eu fac partea mea si Dumnezeu isi face partea Lui.
Ce te face sa crezi ca nu se implica? I-ai pandit tu pe fiecare in parte sa vezi cat de mult se implica sau nu in rezolvarea unei probleme pe langa rugaciune? Nu generaliza.
Dacă ar înțelege-o,ar face-o.Iar rugăciunile astea-cât de ușor crezi ca este sa te rogi,cât poți de umil, știind ca este scris"cere și ți se va da"-și sa nu primești nimic din ce ai cerut? Dacă grația divina ar fi rezultatul unui automatism, problema s-ar pune altfel.Dar Dumnezeu este viu.Probabil ca acei oameni nu știu ce sa facă,au motivele lor, pe care doar El le știe, care îi împiedică sa avanseze.Rugăciunea îi poate ajuta sa devina puternici, sa le curețe sufletul de diferitele frici și angoase, care îi domină.
Ai observat "nimic"
Oamenii pe care spui ca-i vezi poate ca au imbracat haina credintei ori le atribui injust termenul de "credinciosi" si de asemenea i-ai aruncat pe toti la gramada si le vorbesti ca unei entitati, aiurea!
Cei cu adevarat credinciosi nu fac cum expui chestiunea in intrebarea ta, restul din fragmente ce spui ca le-ai observat este pentru ca ori refuzi sa vezi realitatea asa cum este si-o deformezi ori ai parte de astfel de oameni cu mai multe chipuri.
Destin nu exista, altfel daca viata omului era scrisa nu am mai fi judecati pentru pacatele noastre, ca doar destinul de care vorbesti de era scris ca maine sa-ti fur telefonul si sa te troznesc peste ceafa, nu mai puteam sa fiu judecat de vreme ce asa mi s-a scris viata.
Oamenii nu sunt masini programate, mai ai de trecut prin viata si oameni sa intelegi ca ne alegem singuri faptele si deciziile iar la urma toate se cantaresc si platim daca am facut alegeri gresite.
Si intocmai ca Biblia sustine vrednicia si condamna lenevia, intelegem astfel ca un credincios stie si procedeaza intocmai, vorbesc de unul real, dar daca mergi la biserica foarte rar este clar ca vezi doar oameni pentru care sa fie numit "credincios" este discutabil.