Consider că te referi la faptul că dacă este posibil să faci un corp să ignore forța gravitațională, deoarece noi cunoaștem doar corpuri cerești cu dimensiuni destul de mari care sunt surse de gravitație și în acest caz ar fi o problemă de tipul basmelor.
Acum dacă te referi la varianta în care corpul să ignore forța gravitațională, ai ridicat o problemă extrem, extrem de interesantă. Oficial nu avem date cum că s-ar fi descoperit secretul antigravitației, dar părerea mea personală este că acesta e unul dintre secretele destul de bine ascunse, ale omenirii. Descoperirea antigravitației ar aduce plusuri uimitoare mai ales în aeronautică. Sunt anumite informații cum că Tesla ar fi început anumite cercetări în legătură cu acest lucru, iar unii afirmă că a și inventat motorul antigravitațional.
Ai aici mai multe informații și presupuneri:
https://acvilaortodoxa.wordpress.com/......itational/
http://www.lovendal.ro/......tationale/
Există și anumite informații care fac referire la un anume cercetător rus, Viktor S. Grebennikov, care ar fi descoperit și prezentat o platformă antigravitațională și care a pus bazele teoriei efectului structurilor cavernoase.
http://www.efemeride.ro/......rebennikov
Desigur, nu putem vorbi despre date certe. Majoritatea informațiilor sunt de tip conspiraționist și chiar pot deduce faptul că această tehnologie ar sta și la baza funcționării OZN-urilor.
Am vazut ce raspunsuri inutile ai putut sa primesti, oricum "anti gravitatie" impropriu spus, este deja, poti face corpuri mici sa pluteasca intr-un camp magnetic indiferent de materia din care este facut. Detaliile le poti cauta si singur/a, oricum un experiment de acest gen poate fi facut si acasa.
Cum mai exact?
Forța gravitațională acționează pe orice corp, indiferent de mărimea sa, mister genius, dar acționează într-un mod diferit. Răspunsurile mele au fost mult mai utile decât ceea ce ai spus tu aici. Să găsească el un corp destul de mic asupra căruia să nu acționeze gravitația fără nicio influență. Culmea este că eu i-am prezentat deja niște posibilități pentru a realiza acest lucru, dar este nevoie de intervenția altor forțe exterioare. Nici nu consider că mi-ai citit răspunsul, dar e ușor de dat cu părerea. Nu ai fost deloc explicit, deoarece și fără un manget, dacă ai vrut să spui asta desigur, tot ne aflăm într-un câmp magnetic. Tu nu ai venit cu nimic, practic. Și apropo, nu contează mărimea corpului propriu zisă, ci masa. Ia tu o bilă de 2 kg, să zicem de mărime mică și o foaie mototolită care să fie mai mare, practic și aruncă-le de la o altitudine destul de mare și spune-mi care ajunge prima jos? Încă o idee ar fi ca tipul să arate aceste diferențe. Ar mai putea să facă să plutească anumite corpuri pe principiul balonului cu heliu, hidrogen sau cu aer cald deoarece masa acestora este mai mică decât cea a aerului. Aici iar, avem intervenția altor forțe, un exemplu la care m-am gândit acum. Nu pot să îmi vină desigur toate exemplele de experimente în minte dintr-o dată, oricum e mai bine decât nimic, cât ai da tu. Oricum și acest experiment ar fi o banalitate foarte mare. Mult mai bine ceea ce am spus prima dată, și pe baza aceea te poți gândi la n exemple.
Aștept să vii și tu cu niște idei minunate, sclipitoare, mai bune ca ale mele ca să îmi demonstrezi că răspunsul tău nu este doar așa, ca să arăți că posezi anumite cunoștințe, pe care de fapt nu le ai.
Faza ii ca am de făcut un proiecta fizica si m-Am gândit ca subiectul asta ar fi destul de interesant. Dar am nevoie de un experiment pe care as putea sa il fac si de asta am pus aceasta întrebare. Poate imi poți da o idee
Poți face un proiect legat de gravitație, în care să incluzi și asemenea informații dacă vrei.
Știi cum se spune că a fost descoperită gravitația? Newton stătea sub un copac, mai exact un măr, când fructul respectivului copac i-a picat în cap. Poți da drumul unor obiecte, ar fi cel ma simplu lucru pentru a arăta acțiunea forței gravitaționale. Pentru a înțelege cum acționează gravitația putem să o asemănăm cu un magnet. Magnetul este nucleul în cazul acesta.
Acum nu știu ce clasă ești și cât de complex trebuie să fie acest experiment, dar în timp ce explici poți face această asemănare și să duci un magnet la școală.
Nu știu sincer foarte multe exemple de experimente pe care le poți face legate de gravitație, care să fie mai complexe.
Poți arăta cum implicarea altor forțe pot diminua efectul de gravitație, ceea ce e cam logic pentru fiecare forță.
Uite aici ce încearcă acest tip să facă:
http://www.tare.ro/user-nariomaru/6086414-roata-anti-gravitatie
De fapt ce face el acolo? Prin învârtirea foarte rapidă a acelei roți de metal se produce o forță care acționează spre dreapta. Cred că ai învățat despre regula mâinii drepte. Folosind acest principiu această forță acționând spre dreapta diminuează efectul forței gravitaționale care acționează în jos. Poți face și așa ceva dacă ai posibilitatea. Faza e că acel corp trebuie să fie destul de greu și să se învârtă foarte repede pentru a observa efectul ca aici.
Sau poți face un experiment utilizând energia electrică ca aici:
https://www.youtube.com/watch?v=lShwgS-5xSk