Dragostea a aparut pentru ca noi oamenii gandim si pentru ca gandim am dat o semnificatie fiecarui lucru si am creat pentru el un sentiment care sa l insoteasca. e ceva social si daca societatea si gandirea se indreapta intr o anumita directie la fel se va intampla si cu dragostea...
dragostea e ceea ce credem noi ca e. nu e ceva batut in cuie si nici nu apartine legilor lui "dumnezeu".
Frumos gândit. O zi frumoasă și... însorită!
Mai mai ca nici la instinct nu bag dragostea, la oamenii normali primeaza instinctul de perpetuare a omenirii, dar nu cred ca pe unii ii apuca un instinct sa se indragosteasca.
Omul vrea sa fie acceptat, omul este un om de echipa, omul este pentru turma, "in doi e mai bine", "cu cati mai multi cu atat mai bine".
Dragoste - acceptare, bucurie, sprijin, toate celelalte chestii pe care eu nu le stiu si sex, deci tot ce vrea cineva normal.
Deci aici vorbim despre dragoste si sex la un alt nivel? Aha, hai ca imi place;))
Daca ma apuc eu sa imprastii opinii, veti crede una din doua: ori sa sunt obsedata sexual, ori ca am grave probleme la psihopupu. Asa ca, hai sa luam exemplul Piramidei lui Maslow ( piramida tuturor nevoilor omului) :
http://www.opinii.md/......0f16fa.png
Boon...
Maslow a pus sexul la baza piramidei, ca si nevoie fiziologica primara... iubirea urmand pe treapta 3. El le-a delimitat. Practic ambele exista in noi, individual. Avem nevoie de sex( nu neaparat pentru a procrea) ci ca nevoie fizica si avem nevoie de iubire, dragoste si afectiune la fel de mult si fara a avea legatura cu sexul! Putem iubi si fara a face sex. Cam asta spune el! Eu de ce l-as contrazice?
Ca omul a evoluat si toate impreuna cu el, e adevarat! Ca facem sex intr-un mod cat mai placut si senzual uneori, e iarasi adevarat!(nu inseamna ca nu avem si apucaturi animalice;)) ). Ca le impreunam si uneori le confundam...si asta e adevarat! Dar, ca una ar fi evoluat din cealalta...aici nu mai merge! :)
Au fost multi care l-au contrazis pe Maslow asta...cine vrea sa o faca in continuare, e liber sa o faca! Eu sunt de acord cu el. :)
Offtopic ( sau nu?):
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KJoRy8FPLQ8
Ai un mesaj privat. Mi-ar placea sa vin acolo ca sofer daca s-ar putea dar beleaua e iar cu actele pana ma mut de domiciliu drumuri si drumuri pff te rog eu daca stii ceva ca sofer pe camion sau trailer in Sevilla sa imi zici, noroc. Raspunde si la mesaj. Nu am experienta pe camion doar pe 3, 5t 2 ani si trebuie sa o iau si eu undeva pe ceva mai mare.
Dacă îmi apare ceva te anunț dar tu ai CAP-ul? Știi că fără nu te angajează nimeni! Și încearcă să exersezi manevre cu spatele pe trailer căci asta e foarte important atunci când vrei să te angajezi. Nu prea vine nimeni cu tine pe drum să vadă cum conduci ci te pune să faci manevre cu spatele și să parchezi la muelle. O zi frumoasă și multă baftă!
Am CAP de persoane si marfa, cat B - C - D - BE - CE - DE. Permis romanesc si atestate romanesti valabile in toata UE. La camion m-as descurca ca nu e articulat e usor dar la trailer musai trebuie sa merg cu unu sa imi arate vitezele si sa ma invete masalierul asa cum zici tu, si am auzit ca multe firme iau in echipaj sa schimbe tura intre soferi si asa il invata pe cel fara experienta... noroc.
Dragostea e doar un spectru de stimuli, pentru ca sa te activezi si sa transformi materia. Dintotdeauna a fost la fel ca spectru, dar oamenii iau cat pe masura evolutiei sau involutiei lor ca si capacitate de a transmite, raspunde, analiza, etc.Adica ea e neschimbata, e ce iau fiintele de la Venus, astrologic.Indiferent de specie.
Specia umana este una unica cel mai mult se observa asta la nastere, corpul unui om este ata de fragil are nevoie de atata atentie, acea atentie in timp sa transformat intro forma de iubire, dar si caini plang dupa stapani sunt sigur ca si ele plang, chiar si o pisica sa stii ca ceva simnte, asta e recopmensa evolutiei pentru ca sa avem partenere
Dragostea nu a aparut.
A existat dintotdeauna intre oameni,numai ca atunci cand au fost un pic mai atenti la interiorul lor si nu la exterior,au simtit cum ca ar fi aparut ceva nou.
Asta este sentimentul normal cand descoperi ceva ce dintotdeauna a fost acolo,in tine.
Dragostea nu a avut ca scop imperecherea. Poate unul secundar in ce priveste imperecherea,reproducerea speciei.
Cred ca primul loc il ocupa atractia sexuala fata de alt individ din aceeasi specie, celebra "chimie" dintre indivizi.
Atractia este cea care determina "activitatea" numita sex in vederea reproducerii. Vine dintr-o dorinta naturala a organismului,iar ceea ce rezulta este perpetuarea speciei.
Cum crezi ca am mai fi facut urmasi daca nu simteam pic de atractie unii fata de altii?
Dragostea e diferita, cred eu, este de domeniul spiritualului, dar nu spiritualului religios ci al dorintei omului de a se descoperi mai mult si mai mult pe el si lumea.
Dragostea adevarata este de multe feluri, observarea ei si structurii ei tine de fiecare om in parte si de nivelul de evolutie mentala la care ajunge el pe parcursul vietii.
Cu cat inaintezi in descoperirea si educarea propriei minti cu atat definesti mai bine si simti mai accentuat forta dragostei din tine si din altii. O poti vedea asa cum e in stare pura.
Vezi cat de diferit este sentimentul de dragoste la triburile de azi si la oamenii civilizati? De ce difera? Sau aceea e atractie la ei, doar in vederea conceperii? Oare simt si ei iubire?
Da, are milioane de ani,sunt de acord,dar nu ma refeream la comparatie,ci cumva in paralel,nu stiu cum sa ma exprim mai clar.
Era o intrebare catre tine si parerea ta,ultima mea fraza.
Pentru ca eu,din afara, vad la ei o manifestare a iubirii foarte superficiala,foarte,nu stiu, primitiva in grupul lor restrans numit trib.
Nu stiu daca si ei o vad ca si noi, cu mai multe aspecte, alta perceptie, pentru ca felul lor de a gandi este mult mai simplu cred decat al nostru, chiar daca e vorba de ceva universal cum e iubirea.
E foarte adevărat și aici îţi dau dreptate căci civilizația a schimbat perspectiva asupra acestui sentiment. La anumite triburi și nu numai, întâlnim diferențe și față de țări arabe care sunt destul de dezvoltate, e vorba de un comportament diferit și de o noțiune diferită a ceea ce se vrea a fi dragostea. De exemplu sunt culturi în care dragostea pentru mamă e mult superioară față de iubirea unei soții.
Intereseanta intrebare,niste cercetatori au cunoscut niste persoane din triburi vechi exact acelasi expresi foloseau ca noi,exact acelasi sentimente, nu diferim deloc unul fata de altu chiar daca acele persoane erau izolate de lume, uitate la aborigieni, mayasi, azteci etc
Da, dragostea este doar un derivat al instinctului de continuare a speciei.
Habar n-am... evolutia, poate.
SEX si Dragoste sunt doua elemente diferite.Si animalele fac sex.Dar ai vazut un animal sa fie indragostit sa nu poata sa doarma, sa stranga in brate o fotografie? In afara de Walt Disney. Dragoste simtim pentru ca suntem oameni.Si nu o pot explica. SEX-ul este metoda de perpetuare a speciei, dar a fost confundata cu dragostea pentru ca ofera placere.
Sexul e doar un stimul din spectrul de stimuli ai dragostei. Orice relatie vine din raspunsul la acesti stimuli, deci sunt nu doar sexuali.Nu se refera doar la tinta:organul reproducator.Artele sunt facute din raspunsul la stimuli de dragoste, din transmiterea de stimuli de dragoste. Gatitul, joaca cu bicicleta, toate tin si de dragoste.
Intersant.
Din cate stiu eu, dragostea a aparut atunci cand am inceput sa facem sex fata in fata. Atunci a aparut implicarea mentala in actul instinctual.
Normal, când o făceam pe la spate, ori era păcăleală ori viol, nici într-un caz nu era dragoste.
Vezi hombre cu caprele lui. Le-arata jacuzzi sa creada saracele ca e ora de baut apa si cand colo...nu era ora .
SI daca făceam sex precum caprele mele nici acum nu stiam ce-i aia dragoste?
Oricum nu cred ca ne mai dadeam cu atata rimel. Daca voi picati pe spate de la o privire si trei gemete nu e vina noastra. Voi ati invetat dragostea, acu sa ne faceti cadouri.
Hai că m-ai făcut să râd copios! ( ...Hombre, capre, jacuzzi, păcăleală ...pe la spate )
Oooo, daca stii sa gemi esti invitata mea la o balaceala in jacuzzi si dupa urmeaza si cadourile.
As veni la o visinata da m-a cerut filosoficus si mergem cu placa in Caraibe :-). Sunt luata sefu, daca n-ar fi aici de fata ti-as zice ca nu-s .
Mai dar norocos e Filosoficus, il invidiez dar nu-i nimic, ii fac cadou o capra cand ne vom intalnii.
Să nu mă trădezi!
Da-i si tu o visinata, nu fi naspa.
Eu?! Nici nu-mi trece prin cap.
Bineinteles ca dragostea este produsul sexului. omul se ataseaza de ce-l face sa se simta bine, in acest caz, pasarica te face sa te simti bine deci o iubesti.
problema e insa ca acest sentiment dispare tot din cauza pasaricii, ca a inceput sa se ofere in mai multe parti si prea usor.
Tu numa la pasarica ti capul amice, pe langa pasari mai conteaza si acel sentiment frumos iubirea, tu stii cum e cand iubesti?
PENTRU CA:oamenii, intr-un timp s-au iubit atat de mult incat au facut 2 tipuri de sex:1 sex-ul gotic si 2 sex-ul natural!
madagascar întreabă:
anonim_4396 întreabă: