anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Astazi mai apar specii noi de plante sau animale? Cu totii stim ca au disparut multe specii, dar as vrea sa stiu daca mai apar si altele, daca s-a observat aparitia unor noi specii (in ultimul timp sau in ultimele secole).

9 răspunsuri:
| Bacemi a răspuns:

Cu siguranta. In zona abisala exista multe specii inca necunoscute. Acelasi lucru se poate spune si despre jungla. Sunt multe locuri inca nedescoperite de om si multe specii care probabil ne-ar intriga daca ar fi cunoscute.

| vlad91 a răspuns:

Apar continuu specii noi de plante animale bacterii virusi fie ca reprezinta vechi specii care s-au adaptat la conditii diferite de viata sau de ce nu se fac multe experimente si incrucisari genetice desi nu sunt date spre publicare decat specii care sunt reusite si care folosesc cu adevarat ex: exista o specie de dovlecel decorativ care a fost obtinut din incrucisarea unor flori cu dovlecel si inca ceva (imi cer scuze am uitat...) si arata ca un dovlecel in forma de floare si este frumos in special in gradini ca la prima vedere nu stii ce este dar stii ca e frumos

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pentru Bacemi: vrei sa-mi dai niste exemple, te rog? Multumesc anticipat.

| Brotacelu a răspuns:

Pot da eu exemple, fiindca nimic nu imi scapa de pe site-u de mai jos, zilnic il citesc;)

http://www.descopera.ro/natura/4478358-top-10-specii-descoperite-in-2008

| alecs871 a răspuns:

Ei bine, in oceanul planetar exista aproximativ 500. 000 de specii de nevertebrate, si specialistii considera ca ar mai exista inca alte 500. 000 de specii care nu au fost descoperite. Privind expeditiile in gropile abisale, in 1953 s-a gasit viata si la -11000 metrii, evident acolo fiind celule microscopice, de descopmunere a materiei moarte.

| Bacemi a răspuns:

@brotacelu, multumesc pentru completare. Era un filmulet cu specii noi aduse odata cu Tsunami. Imagineaza-ti ca mai sunt multe de acolo de unde au aparut acele specii.

http://www.youtube.com/watch?v=vX90r12ANjY

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si mai am o intrebare. Acestea sunt specii care nu au fost inca descoperite de om? Sau e vorba de specii care apar in zilele noastre? Pentru ca sunt lucruri diferite, totusi.

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Aparitia unor specii noi de plante sau animale are un ritm mult prea lent pentru a putea fi observat liber intr-o viata de om. Unele au avut nevoie de mii, milioane de ani. De pe o zi pe alta? sunt doar accidente. Poate doar daca vrei sa iei in considerare speciile/soiurile aparute prin interventia omului, cum ar fi rosiile pe care le cumperi acum de la magazin, sau capsunile cat pumnul care dau recolta tripla fata de celelalte, sau rasele de caini obtinute prin incrucisare, sau virusii care se adapteaza la cativa ani noilor conditii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

O specie nu "apare" in cativa ani, nici in 100-200 de ani. Ele evolueaza in mii de ani, deci n-au cum sa apara specii noi peste noapte, sa vezi tu cu ochii tai o broscuta care nu exista pe vremea bunicii si acum e bine, mersi in balta.
Exceptie fac virusii, care sufera mutatii genetice extrem de rapid.