1. Homo sapiens nu existau pe vremea dinozaurilor.
2. Strămoșii ăia se numesc maiași și se bănuiește că ori ei au invetat așa ceva,ori interpretăm noi prea mult.
Cât despre răspunsul la întrebarea ta,@War in Heaven,toate ființele au evoluat,ce-i drept unele mai mult ca altele,datorită construcției. Posibil să fi primit și un imbold,nu zic nu,dar nu zic nici da, pentru că nu știu.
Cât despre evoluționism, se poate explica aproape totul de la „facerea lumii" mai puțin big bang-ul care sună ciudat chiar și pentru astrofizicieni.
Se spune ca ar fi intervenit o forta superioara ce ne-a invatat sa gandim, sa ne aparam, sa cream si asa mai departe. (nu spun ca ar fi D-zeu, dar asa se zvoneste) Posibil sa fi fost extraterestrii, tot asa am vazut un documentar in care se spunea ca extraterestrii au avut nevoie de aur pentru planeta lor (nu mai stiu eu din ce cauza) si ca ar fi invadat pamantul si ne-au invatat pe noi sa le prelucram aur De ce nu a actionat acea forta asupra dinozaurilor? Se spune ca ar fi stiut ca vor disparea. Ciudat, nici eu nu stiu ce sa cred. Informeaza-te pe google. Succes :*
A da, si daca nu ar exista extraterestrii cum iti explici faptul ca acum mii de ani stramosii nostri au desenat astronauti pe peretii pesterilor?
Primul om a aparut datorita unei mutatii genetice, iar datorita recombinarii genetice omul a fost capabil adaptarii continuue la mediul evolutionist. datorita mutatiei prin care omul evolueaza din maimuta am ajuns la un alt stadiu de dezvoltare, devenind capabili de a detine o mentalitate si o forma de gandire mult mai evoluata...acest lucru a fost o exceptie(nu putea fi cert determinat), de aceea noi suntem mult mai evoluati decat alte specii, pentru ca am primit o oportunitate de care am profitat la maxim, si anume am fost o specie aparuta prin mutatie si am evoluat odata cu mediul, dar intr-un ritm mult mai alert decat celelalte specii...
1. Nu am spus ca existau homo sapiens pe vremea dinozaurilor.
2. Important este ca mi-am exprimat parerea. Stramosi, maiasi, aceeasi mancare de peste.
Ma bucur ca altii au mai si invatat la scoala, totusi, nu cred ca este cazul sa dai lectii.
Habar n-am ce mormolocești tu acolo, dar mie-mi place că apar link-uri care duc la site-ul ăla culinar.
Sunt mai multi factori. Iata o mica lista:
Forma corpului uman.De exemplu oameni bat cuie, strang suruburi pot scrie si confectiona lucruri cu usurinta pe cand animalele nici nu pot tine un pix.(cu exceptia primatelor cum ar fi urangutanul care este foarte destept.Are comportamentul asemanator oamenilor)
Descoperirea focului. Oameni au avut norocul sa descopere focul si au putut gati alimentele.Automat mancand mancare gatita avea mai multe proteine si creierul s-a dezvoltat.Plus focul este folosit pentru prelucrarea fierului.
Marimea cranului.Adica creier mai mare.
Perioada de viata mai lunga.
Posibilitatea de a construii case(descoperirea cimentului)
Asta este opinia mea.
Sper ca am fost de folos.
Cainele de acum 8000 de ani latra si musca. Cainele din prezent ce sa vezi latra si musca
Acum 8000 de ani tigrul era carnivor si vana ierbivore.Acum,ce sa vezi, face exact la fel
Acum 8000 de ani omul vana cu pietre. Acum omul sta confortabil in fata televizorului sau pe calculator si comanda online,sau la telefon o pitzzza calda, o prostituata, si de ce nu un bilet la loto. Si tot el urmareste starea vremii, cursul trenurilor, avioanelor, si cursul valutar.Si de ce nu gala premiilor Oscar!
Obsevi diferenta?
Scuze ca iti spun dar practic nu ai raspuns la intrebare:d. De ce noi? de ce nu alt animal? De ce noi sa avem "NOROCUL" asta mare?
O teorie logica aparuta nu demult zice cam asa:omul a evoluat prin simplu fapt ca el a descoperit puterea focului,prin simplu fapt ca el punea carnea pe foc si o facea mai frageda,muschii mandibulei care sunt legati de cutia craniana in zona temporala au devenit mai mici,adica nu mai era nevoie de multa forta pentru a sfasia carnea; acest lucru a permis creierului sa se dezvolte, astfel, homo sapiens(om inteligent in traducere libera) prin firea lui de fiinta CURIOASA a permis o dezvoltare inteligenta a creierului.Asta ar fi o teorie pe care am auzit-o nu stiu cat de adevarata e, dar din cate am auzit asta mi se pare ce-a mai "palpabila"
O teorie logica aparuta nu demult zice cam asa:omul a evoluat prin simplu fapt ca el a descoperit puterea focului,prin simplu fapt ca el punea carnea pe foc si o facea mai frageda,muschii mandibulei care sunt legati de cutia craniana in zona temporala au devenit mai mici,adica nu mai era nevoie de multa forta pentru a sfasia carnea;acest lucru a permis creierului sa se dezvolte,astfel,homo sapiens(om inteligent in traducere libera) prin firea lui de fiinta CURIOASA a permis o dezvoltare inteligenta a creierului.Asta ar fi o teorie pe care am auzit-o nu stiu cat de adevarata e,dar din cate am auzit asta mi se pare ce-a mai "palpabila"
Daca o iei asa trebuie sa intelegi.NOROCUL nu este ceva exact.Tu cauti o explicatie la ceva care nu are un raspuns.Por si simplu omul a avut norocul si gata.
Nu vrea sa par hilar dar totusi ai observat intrebarea mea? De ce noi oamenii am avut "norocul" mutatiei genetice, sau in fine ghiniconu, si mutatia asta genetica ne-a dat trupul asta de putem apuca obiecte si de a face tot ce am scris eu in lista de mai sus?
De ce noi OAMENII si nu
cainele sau pisica sau elefantul sau zebra sau canarul sau cioara, sau hipopotamul sau sarpele?
De ce noi OAMENII?
De ce atat de EVIDENT?
Sper că observi și diferența dintre om și câine la nivel genetic.
Și-acum poate vei întreba de ce nu avem același număr de cromozomi, nu?
Se numește diversitate, pentru că mama natură are mofturi.
Plus că nu ai comparat ce trebuie. Evoluția nu are loc în 10-100-1000 de ani, ci în sute de mii de ani. Gândește-te că numai homo sapiens a apărut acum cca. 200.000 de ani.E un proces lent, nu se observă dramatic doar în câteva mii de ani.
Ok am inteles Si o explicatie exista. Norocul este DUMNEZEU! Dumnezeu exista!
La noi se observa evolutia intr-un mod dramatinc nu in mii de ani ci in zeci de ani.
Si apropo,nu ma refer la evolutia interioara. Cea a corpului, ci cea exterioara,evolutia care duce la schimbarea cursului planetei, a fenomenelor climatice, a formei ei a impactului omului asupra planetei comparand cu impactul animalelor asupra planetei.
Din punct de vedere religios exista explicatia numita "DUMNEZEU" dar din punct de vedere stincific nu exista ceva exact.
Ce am zis si mai sus. Evolutia generala. Evolutia corpului nu inseamna nimic. Ma refer la evolutia evidenta la cea EVIDENTA.
Omul domina PLANETA omul DOMINA animalele. si asta nu se poate numi o intamplare. sincer.
Omul nu domina prin muschi, prin puterea fizica.Ci prin inteligenta cu care poate sa distruga planeta.
Raspunsul stiintific este cel adevarat... iar adevarul aici este cel religios deci nu poti face distinctia.
Noi nu suntem rationali din cauza unor coincidente, rezultate ale incertitudinii. Noi suntem rationali cu un scop.
Sincer m-ai bagat in ceata cu jocul de cuvinte. Poti fi mai explicit?
Te-ai încurcat singur, iar eu nu-ți voi mai deschide ochii din moment ce tu vrei să vezi un anumit lucru care nu coincide cu faptele.
Distrează-te în continuare citind aberațiile altora pe aici, am văzut că au imaginație multă.
Chiar esti curios sa afli ceva de teoria evolutionista sau doar vrei sa ne demonstrezi ca dzeu exista? pretinzi sa stii cate ceva despre evolutie ca sa afirmi ca uite o poti contrazice cat de cat argumentativ? pentru ca daca nu cunosti rudimentele teoriei pe care o contrazici... ma rog atunci ar fi mai constructiv sa faci cateva cercetari dinainte vizavi de evolutie umana (le poti gasi cu tona pe net)
Am studiat destul despre teoriile evolutioniste.
Dar eu aici ma refer la fapte EVIDENTE mult prea evidente si BANALE pentru a intra in tainele necunoscute ale stiintei.
Si la un moment dat stiinta convinge ca omul are acelasi tip de cromozomi ca cimpanzeul si ca omul a avut privilegiul de a descoperi focul si de a avea altfel de creier, si alta constructie a corpului si in fine, un iliard de banalitati.
Dar intrebarea mea nu e cum s-a intamplat.
Intrebarea mea este De ce omul? si raspunsul final este NOROCUL?
asta nu e un contraraspuns multumitor.
Din pacate tu pui o intrebare fara raspuns. Incercand sa gasesti o justificatie pentru o lege a naturii, tu incerci sa personifici ceva ce nu e uman si nu tine cont de opinii. E ca si cum ai zice "de ce are hirdogenul privilegiul de a se combina cu oxigenul?", lucru studiat in chimie si explicabil, dar nu putem justifica de ce vrea dansul acest lucru (de parca elementele ar putea vorbi). Aceasta logica ar putea fi aplicata si la rechini: "de ce a ajuns rechinul sa manance ceilalti pesti?" sau "de ce e balena asa de mare?". Din ce pot sa imi dau seama din postarea ta, pe tine nu te multumeste un raspuns stiintific, vrei ceva justificat (posibil divin). Din pacate stiinta lucreaza doar cu natura, si prin definitie deitatile sunt supranaturale. Inca un lucru care nu a fost mentionat: omul a evoluat pe mai multe linii in paralel (homo erectus - nu a avut aces "noroc", sau poate nu erau crestini -glumesc). link: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/db/Humanevolutionchart.jpg
Normal ca suntem animale! Nu e nimic rusinos, e doar o clasificare (chiar daca tipul cu BMW se uita cu dispret la cel cu Dacie, nu cred ca ar zice ca Dacia nu e masina).
Bine prietene, dar nu pot sa cred ca ai studiat selectia naturala cat de cat serios, altfel nu ai lua in serios chestia asta cu norocul (decat daca ai citit mai mult din site'uri creationiste, in cazul ala... e de rau, no offense :I ) evolutia e chiar opusul norocului. i'l adaugi pe dzeu unde nu gasesti o alta explicatie. niciunde in evolutie nu auzi de noroc chior, mai toate se intimpla consecvent, cu un scop pe moment (adaptarea imediata la un mediu schimbator). citeste o carte doua despre evolutie, sau macar viziteaza cateva site-uri, invata rigorile de baza si analizeaza din nou problema.
si mie mi-a trebuit aproape un an pana sa pricep cu adevarat, si pe atunci nici nu eram viciat sa'l adaug pe Dzeu la fiecare minut de necunoastere, chiar vroiam sa afla cum sta treaba, daca e o teorie reala sau nu, samd
In sfarsit un raspuns logic, ce se apropie foarte mult de adevar, dar care se blocheaza si se pierde subit la granita dintre Stiinta si Dumnezeu prin simplul fapt al negarii. LUI!
Si sincer stau si ma gandesc cu cat intru in aceste amanunte MIRACULOASE cu atat ma simt mai aproape de ADEVAR. Caci natura nu uimeste prin perfectiunea imperfectiunii ei, ci confirma intr-un mod complex dar SIMPLU existenta divinitatii.
De ce oxigenul se combina cu hidrogenul? oare de ce?
Dar oare de ce vitamina B6 e atat de complexa de incape pe o foaie A1, si fara de care corpul omenesc nu poate exista,la fel cum nu poate fara apa.
Dar de ce pamantul sa fie la o distanta precisa de Soare,care sa creeze acest ambient propice vietii!
De ce?
Din fericire pentru mine intrebarea ARE raspuns. Miracolul perfectiunii atomilor si a legaturilor dintre ei, miracolul perfectiunii corpului omenesc si al fiecarui organ, miracolul gravitatiei si a centrifugii planetelor. Si miracolul faptului ca NOI suntem centrul universului. desi nu ne place sau nu credem asta.
Oamenii au milioane de intrebari la care nu au gasit inca raspuns. Insa stiinta ne apropie de adevar, nu ne indeparteaza. Acest adevar suna asa:
Dumnezeu exista!
Si inca ceva de care nu ai tinut cont: oamenii care au fost crescuti cu animalele. Exsista (din pacate) cazuri documentate (google feral children). Ceea ce vezi tu este civilizatia, care nu este intrinseca speciei umane si a fost construita timp de 10000 de ani.
anonim_4396 întreabă: