| existential a întrebat:

Am vazut cat de neputincios e omul in fata naturii, chiar si in tarile dezvoltate din vest.
Recent, peste 100 de morti si disparuti in cateva zile, din cauza inundatiilor, atat in orase cat si sate. Ma intreb daca sunt anumiti factori specifici regiunii resp, care au favorizat ploile masive.

S-ar putea abate asupra Romaniei asemenea conditii meteo?
Ce sanse sunt ca Bucurestiul sau alte orase asezate pe rau, sa fie inundate? Rauri sa iasa din matca, baraje sa cedeze?

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

In respectiva regiune NU exista diguri,
iar alt amanunt pe care l-am putut observa intr-unul dintre clipuri, e ca au construit pe terenuri formate din lut.
Fiind vorba despre zone rurale, majoritatea caselor au fost construite fara fundatii adecvate respectivului teren.

Ce gasesc foarte ciudat, este viteza fluxului de apa.
Nu cunosc zona, probabil ca paraul care a constituit baza inundatiilor are cadere destul de mare.

In Japonia s-a intamplat ceva asemanator, si ei aveau ceva diguri, insa doar de vreo 4m inaltime. Aacum au facut altele de 14m si nu par sa mai aiba probleme cand vine cate-un tsunami.

11 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

Încălzirea globală, poluarea si alti multi factori provoacă asemenea schimbări climatice.
Spre exemplu, după perioadă asta de caniculă până si peste 40 de grade e imposibil sa nu apara furtuni, vijelii și tot restul.Iar oameni nu se mai pot feri din calea lor indiferent ca sunt din românia sau străini.

Si la noi au fost si sunt furtuni de genul.Cei drept la mine in zona nu au fost încă inundații dar a fost vânt foarte puternic ce a distrus câteva case.Dar in schimb, am văzut râuri umflate ce am rupt asfaltul, plus inundații în adevăratul sens al cuvântului pe undeva prin românia.
Chiar anul trecut aici, unde locuiesc eu sa inundat drumul.La mine in curte a iesit o vale până la ultima treapta a casei (am 3), deci practic până mai sus de genunchi a fost apa.

| Dismally a răspuns:

Nu, ploi masive au fost si in Romania, din fericire efectele nu au fost la fel de grave si asta doar pentru ca am avut noroc dar situatia se poate schimba oricand. In ultimii ani au fost ploi tot mai puternice in special in luna iunie, se poate intampla si la noi oricand. Avand in vedere infrastructura proasta din Romania sansele sunt foarte mari ca raurile sa iasa din matca, la baraje ceva mai mici dar aici efectele ar fi cu adevarat catastrofale, ar putea fi sute de mii de morti si orase pur si simplu rase de pe fata pamantului...

| Zuzu1991 a răspuns:

"Ce sanse sunt ca Bucurestiul sau alte orase asezate pe rau, sa fie inundate"

MARI...

incalzirea globala duce la topirea calotei polare, care v-a duce la eliberarea metanului de sub polul nord, care v-a duce la incalzire accelerata, care v-a duce la uragane globale care nu vor mai fi numai peste ocean ci pretutindeni

chestia asta e in momentul asta (matret) pe planeta Venus, unde, din cauza ca atmosfera contine prea multe hidrocarburi (metan, etan, propan, butan) razele solare incalzesc atmosfera si caldura nu se disipa

| mastadont a răspuns:

Toate aceste fenomene extreme se întâmplă din cauza încălzirii globale, iar trist e că șansele ca astfel de evenimente să aibă loc sunt tot mai mari în fiecare an. Și la noi e posibil să se întâmple așa-ceva oricând, mai ales că infrastructura noastră e mult mai proastă decât a celor din vest de exemplu.

| Eireann a răspuns:

Fenomene extreme au inceput sa fie din ce in ce mai dese si imprevizibile. Cand ai mai pomenit tornade de exemplu in Romania? Nu avem cum sa fim 100% pregatiti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

100 de morti is o nimic, cand se va ajunge la dezastre naturale frecvente cauzand moartea a cate un million de oameni de abia atunci Rasa Umana va constientiza nevoia schimbarii radicale. Mai sunt 1-2 generatii pana acolo

| sabin89 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cam pesimist.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Dar ei cand au ars 6 milioane de evrei si omorat 25 de milioane de rusi, nu a fost un dezastru?

| RAY a răspuns (pentru sabin89):

Un milion e nimic, un miliard sa fie, sa ne ducem dracu cu toti, inclusiv si eu

| anonim_4396 a răspuns (pentru sabin89):

Oamenii nu sunt motivati, industriile care provoaca cele mai multe poluari nu sunt motivate sa treaca pe bio datorita costurilor foarte ridicate. Pana nu apar fenomene globale intense lumea nu se va schimba
Cu-i pasa ca au murit vreo 200 de oameni intr-o inundatie? Si daca ar fi murit 2000 ar fi la fel
E nevoie de sute de mii/millioane de morti pentru o constientizare globala Suntem aproape 8 milliarde

| CezaraEM a răspuns:

Incalzirea globala si mana omului asupra naturii isi spun cuvantul. De cativa ani, si tornadele au aparut pe la noi, inainte nu erau. Dumnezeu stie cel mai bine, nu avem noi de unde sa stim sau ce sa facem.

Întrebări similare