| Ickigo a întrebat:

Am vazut pe fb o poza care scria "Oamenii au puterea sa ridice o masina dar, muschii sunt limitati de creier"
As vrea sa stiu de ce "muschii sunt limitati de creier" sau un articol despre asa ceva...
Mersi!

Răspuns Câştigător
| Inferno a răspuns:

In principiu e o imbecilitate destul de mare.

Nu neg faptul ca in chinurile unei morti terifiante, ar putea exista contractii musculare destul de puternice. Dupa care sistemul muscular, alaturi de sistemul osos si sistemul circulator ar ceda cu siguranta.

E ca si când, la un bec, ai creste tensiunea peste cea normala, pentru care a fost construit becul.
Pret de cateva secunde va lumina mai puternic dupa care se va arde.
Destul de simplu.

6 răspunsuri:
| Dismally a răspuns:

Teoretic da, ar putea ridica si o masina doar ca muschii s-au dezvoltat la om pentru a putea face miscari precise, pentru a lucra cu obiecte, nu pentru forta bruta. Spre exemplu un cimpazeu care este mult mai mic decat un om, poate avea o putere de 7 ori mai mare.

| Inferno a răspuns (pentru Dismally):

La tine si la Hulk ce mai e vlabila chestia asta.
Pentru restul oamenilor e o tampenie atat d.p.d.v teoretic cum e si d.p.d.v practv. Cica masinile ar avea patru roti si ar fi destul de grele.

| Dismally a răspuns (pentru Inferno):

Nu stiu cum o fi la tine, dar daca neuronii multipolari care transmit semnale din sistemul nervos central catre muschi ar fi fost dezvoltati altfel, un om obisnuit, cu o masa musculara obisnuita ar fi avut o forta mult mai mare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uite doua link-uri :

http://skeptics.stackexchange.com/......other-apes

http://www.realclearscience.com/......rt-of.html
Cu singuranta gasesti multe alte chestii pe net despre asta. Trebuie doar sa cauti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Desi natura a inzestrat omul cu cel mai evoluat creier de pe planeta, in detrimentul muschilor, cretinii inca incearca sa-si dezvolte musculatura mult peste limita recomandata. Unii incearca sa ajunga sa devina ce sunt meniti sa devina, absolutul constiintei, pe cand altii prefera sa-si urmeze stramosii, sa faca muschi si sa urce inapoi in copaci.

Fiziologia umana nu a fost niciodata conceputa pentru putere. Un cheetah nu se poate transforma in leu iar un om nu se poate transforma in gorila.

| Dariuspopa a răspuns:

Pai, poate era ceva de genul ca degeaba ai muschi daca nu ai creier, cred...