Eu am incercat asta cu trandafirul, acum multi ani si nu a functionat pentru mine, ca nu s-a prins trandafirul, desii cam tot ce plantez creste si infloreste. (Ori am facut ceva incorect ori este aberanta ideea, dar inca nu stiu sigur).
Cu alta ocazie, am cumparat ceapa verde si am taiat firele lasand mustatile de la radacina
si cam 1-2 cm din ceapa pe care le-am bagat direct in pamant (cu mustaile in jos, evident).
In 2 saptamani am vazut ca au iesit fire verzi de ceapa din pamant si cateva saptamani mai tarziu, aveam deja alte fire de ceapa, bune de mancat. Le plantasem de curiozitate intr-un ghiveci cu flori si nu mare mi-a fost surpiza, dar chiar am avut din nou ceapa verde.
Uite ceva similar aici:
https://www.youtube.com/watch?v=vrOJ95O7JHg
https://www.youtube.com/watch?v=KtmyE12e8LI
Nu cred ca trebuie miere si cartof. Nu vad cu ce ajuta.
Dar daca pui lastarul in pamant si il acoperi cu un flacon (pet), undandu-l periodic, ai sansa sa faca radacini. Dar... dureaza. Un timp se ofileste. Apoi, daca face radacina, se revigoreaza. Abia atunci scoti pet-ul. Dar sa nu fie frig afara.
Binenteles ca este adevarat, merge si fara cartof dar trebuie mai multa apa!
Multe plante se pot inmulti prin butasi. Trandafirul este una dintre ele. Deci da, ce ai vazut e real. Se poate si fara cartof si miere. Caroful si mierea tin de fapt loc de ingrasamant, care ajuta butasul sa dezvolte radacini, mai ales daca e plantat intr-un sol mai "sarac". Intr-un sol bogat in nutrienti, trebuie doar sa sa-l infigi si sa-l uzi.
Daca rupi un trandafiri,la ce anume te referi? Daca rupi un lastar,daca rupi ce anume?
Plantele se inmultesc si vegetativ, adica prin portiuni de planta, care pot fi lastari, radacini, muguri.
Lastaru rupt trebuie sa fie proaspat, sa nu lasi timp ca aerul sa patunda in celule.Se elimina frunzele de tot.
Ce ai vazut tu asa au crezut unia ca ar obtine o planta mai rapid,dar nu-i deloc asa.
Ungi cu miere capatul si il bagi in cartof asa si? Te pomeni ca capatul rupt trage deja din cartof ori maninca miere.
Ce conteaza cel mai mult,este ca partea aeriana,aia care sta deasupra sa nu se usuce,trebuie mentinuta o anumita umidiate in aerul unde sta,pentru ca evaporarea apei din acel lastar sa nu aibe loc ori sa aiba loc f putin,astfel ca partea bagata in cartif,ori pamant sa inceapa sa dezvolte radacini.
Deci se cauta sa se mentina acel lasatar cu cat mai multa apa in el,pentru ca pana isi dezvolta radacini el continua sa supravietuiasca asa cum este cu ce are
Un mar iarna,de la magazin este viu,ala sta si cateva luni fara sa moara.
Asa si lasatrul ala trebuie tinut sa nu moara,timp in care el isi formeaza radacini,apoi devine o planta.
Unia gandesc ca bagand lastarul in cartof ii da nu stiu ce chestii,ori miere.
Alea is valabile de abia dupa ce planta sia format radacini,cu radacinile va absorbi amidonul sau zaharul din miere si normal ca va creste mai bine,are hrana,are conbustibil la botu calului
Aa pus in cartof,ca ala ii asigura o oarecare umiditate la nivelul ala permanent, apoi cand apar radacinile amidonul din cartof este folosit ca hrana.
Dar poti pune si in apa, cel mai recomandat este sa pui in turba, apoi sa acoperi si partea aeriana cu o folie transparenta care va mentine o umiditate ridicata in aerul din jurul acelui lastar, tinindul astfel in viata, umiditatea mare din aer impiedica evaporarea apei din lastar.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: