| RAY a întrebat:

Am vazut un film interesant in seara asta m-a uimit o conversatie
(daca umanitatea ar fi lipsita de violenta,crime,ura etc nu ne-am mai putea numi oameni ) oare asa e?
la care altcineva spune dar am evoluat ca specie nu mai suntem sclavi instincte primare, oare am evoluat? din cate vad eu din istorie parca inainte eram mai rationali, vezi Grecia antica, Egiptul, Roma antica, Arabia etc erau multi ganditori, filozofi azi suntem condusi de retele de socializare, sex, incultura, tigari, bautura

intrebarea e suntem mai putin condusi de instincte primare ca stramosii nostri sau nu?

Răspuns Câştigător
| suffarstar a răspuns:

Pune exact citatul.
Nu am evoluat deloc ca specie. Nu am dobandit nimic in plus, nu am castigat nimic. Crimele si alte cele sunt aspecte normale ale umanitatii. Umanitate- mult spus. Toate incercarile de a-l educa pe om au esuat cu gratie. Religia, codul de legi, moralitate etc. Daca duci un om in padure, el se va comporta ca unul de acum 5000 de ani.

| RAY explică (pentru suffarstar):

Nu era un citat si o conversatie

7 răspunsuri:
| Kaℓi a răspuns:

E normal ca omul contemporan sa nu mai fie condus de instinctele primare, dar ele exista inca, sunt inscrise in codul nostru genetic happy atata doar, ca evolutia a facut ca nevoile determinate de instinctele primare sa fie "acoperite" in mod pasnic, si tot evolutia a determinat aparitia altor nevoi, din sfera sociala, intelectuala, rationala.

| Oana92 a răspuns:

Ehe, chiar crezi ca ei au fost mai buni? Gladiatori, lupte in arena, razboaie, infinite forme de tortura, scali, sex in cele mai perverse forme, bautura muuulta, tradare la cele mai elevate forme, politeism, metoda spartana de ea produce un popor perfect, invazii...toate astea definesc popoarele antice.

E normal sa fie ''multi'' filozofi. Foarte putini oameni aveau acces la educatie, normal ca oricine spunea ceva inteligent ramanea automat in istorie.

| oprescudorin11 a răspuns:

Lumea activa a fost esentialmente dirijata de barbati. Ei au facut si cuceriri si nenorociri. Din pacate se merge spre o extinctie dirijata de femei, e o alternanta istorica. acesta lume va fi plictisitoare, moarta!
Incultura, prostia va stapani cateva secole. Dar procreatia va suferi, femeile vor stapani distrugand toata arta si marile creatii. Nu ca ar fi rele, este nevoie si va fi PRIMENIRE! Ca sa faci ceva nou, trebuie sa distrugi TOT:traditii, culturaETC.
Vom trai o epoca (veti trai) de analfabetism manelism si telenovelism de cea mai joasa speta. Femeile vor conduce, vor face curatenie, poate peste 3 secole va reaincepe alt fel de frumusete, gen Grecia Antica, Babilon, Egipt, Roma.
Pana atunci : ciocu' mic! Lasa femeile!

| oprescudorin11 a răspuns:

In ce cosmar real ai vazut filmul asta? Eu am vazut chiar si mai rau! Sansa noastra in fata harapilor sunt femeile, care chiar si legate cu lanturi, ne vor razbuna pe noi, bietii barbati, creatori infertili de arta inutila. Femeile isi vor scoate prosoapele de pe ochi, vor invada academiile si vor crea un analfabetism demn de toata admiratia. Pe strazi va flutura steagurile Sandrei Brown, chiar si Agatha Christie va fi arsa pe rug!
Instinctul va domina, arta va disparea! O sa fie FRUMOOOS deTOT!

| 0Alexander0 a răspuns:

Daca societatea umana s-ar descotorosi de instinctele naturale, nu ar insemna ca nu am mai fi oameni, doar ca o sa fim un alt model de oameni, evoluati. Nu e adevarat, in trecut oamenii erau mult mai salbatici, cu idei absurde. Daca erau cativa filosofi, nu inseamna ca erau civilizati. Se practica intens persecutiile in funtie de religie, culoare, crime etc, ceea ce mie mi se pare total absurd. Si in prezent, uite-te la guvernele Arabiei Saudite, sau Bangladeshului, sau unelor tari africane, ai putea numi aia civilizatie? Sau ca sunt dusi de instincte mai putin decat noi? Categoric NU. Abia am inceput sa intelegem lucrurile astea, o sa fie un drum lung pana o sa le si aplicam, dar doar asa rasa umana va triumfa, daca vom renunta la instinctele barbarice, animalice, egoism, lacomie si multe altele.

| vladutcornel a răspuns:

Muzica din anii 1970 și 80 e foarte bună. Oare pentru că atunci nu era muzică proastă? Sau pentru că muzica proastă s-a pierdut în timp?
La fel și cu filozofii din antichitate: au rămas cei mai buni dintr-o perioadă de sute de ani.