| Steregoi a întrebat:

Animalele nu au empatie ci doar oamenii. Am vazut catea care cu copilul ei catel mort langa ea nu se framanta ca a murit adica nu latra nu schita niciun gest deosebit. Cand catelul isi dadea duhul in agonie si gemea langa mama lui, mama lui nu latra si nu se agita. Probabil acel catel a fost otravit sau a mancat ceva toxic sau otravit. Acel catel a suferit trei zile langa mama lui. Dedic aceasta intrebare in memoria acelui catelus.

Deci omul nu e animal si teoria evolutionista e gresita.

Cum vedeti aceste lucruri?

11 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Exista multe animale care sunt in stare sa empatizeze iar cainii se afla printre ei.

Acum, spre deosebire de tine eu nu pretind ca sunt expert in domeniu dar pot sa te rog sa incerci sa te gandesti la 2 chestii.

Prima e ca nici oamenii nu reactioneaza toti la fel la pierderea cuiva de ce ar face-o cainii?
Si doi, tu ai decis in acele secunda ce ar fi trebui sa faca respectivul animal era sa topaie si si sa latre pe baza parerii tale despre ce ar trebui sa se intample.

| Steregoi explică (pentru RoCkKiD):

Printre oameni sunt diformi genetic legat de empatie dar sunt minoritari si starea lor e boala mintala.

Am descris o stare generala a animalelor. N-a schitat niciun gest neobisnuit cateaua.

| Mădă0611 a răspuns:

laughing) ooo, dar vai, ce concluzie misto. De fapt chestia e ca omul e cel mai plangacios si jalnic animal. Il doare capul, se vaicare la toata lumea, "nu vin azi la munca (birou, unde freaca menta 8 ore), ca simt o usoara durere la cap", si animalele se lupta pentru hrana si viata si in 3 picioare, cu un ochi ramas... Are copilul o julitura facuta de alt copil, cu cativa ani mai mare, ooooo, politie, jandarmi, avocati, amenzi, puscarii. Animalele nu sunt asa, plus ca daca acel pui era din prima ei nastere, crezi ca stia ce se intampla? Ele n-au cui sa se planga, nici nu stiu ca daca s-ar plange le-ar ajuta cineva, de fapt nu le-ar ajuta nimeni "eh, e un caine, mai bine ajut un om".

| NGheorghe a răspuns:

Eu as zice ca este exact invers. Oamenii in loc sa ia un cățel si sa ii dea lapte proaspăt, sau sa îl ducă la veterinar, sta si se uita la el ca să vadă cum agonizează 3 zile... sigur priveliștea a fost superbă.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Empatia este o calitate asociata inteligentei. Noi oamenii ne diferentiam de animale prin 7 milioane de ani de evolutie. In schimb la maimute, o femela isi poarta copilul mort cu ea timp de zile...
Ca fapt divers unele specii de animale Inclusiv cainii isi manca copii la nastere daca considera ca sunt bolnavi.

| Steregoi explică (pentru anonim_4396):

Maimuta isi poarta copilul mort cu ea timp de zile pentru ca poate din punct de vedere fizic si pentru ca e proasta nestiind ca e mort. Dupa ce incepe sa puta si ne mai suportand mirosul il abandoneaza. rolling on the floor Deci doar omul are empatie.

Cum a stiut in 7 milioane de ani "de evolutie" spermatozoidul si ovulul sa ajunga sa formeze o celula ou care apoi prin diferentiere sa formeze un om cu empatie dintr-o maimuta proasta? Mediul le-a dictat cum sa faca? Mediul are empatie? Ce tine loc de supervisor in evolutie? Mediul? Selectia naturala? In teoria evolutiei selectia naturala e doar eliminatorie netinand cont daca un organism are empatie sau nu. O armata de oameni care ignora empatia poate ucide cu usurinta o tara plina cu oameni cu empatie. Zic asta pentru ca teoria evolutionista vorbeste despre "cel mai puternic domina si selecteaza." Maimutele, cainii, lupii, leii, tigrii fara empatie n-au avut si nu au nevoie de empatie ca sa supravietuiasca pana in prezent pe inchipuita scala a evolutiei.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Steregoi):

Evolutia sustine supravieturirea celui mai ADAPTAT. Noi oamenii am fost prada pentru o lunga perioada de timp, fiind dezavantajati fizic. Primele semne de inteligenta au aparut de 2 milioane de ani (cand am fost capabili de a face unelte simple)... Dar Evolutia nu este atat de rapida pe cum crezi, si nu ieste continua o specie poate sa regreseze...
Noi oamenii in forma in care suntem si azi : fizic si psihic am colonizat lumea de acu 40.000 de ani Dar de abia acu ~13.000~ de ani am inceput procesul de evolutie, formarea primelor asezari.
Pana atunci 40-13 = 27.000 de ani am umblat ca voda in loboda prin paduri avand acelasi capacitate intelectuala ca si azi.
Doar schimbariile climatologice au favorizat dezvoltarea... Daca temperaturiile ramaneau acelasi si azi inca cutreieram paduriile big grin

| Steregoi explică (pentru anonim_4396):

N-ai tratat aspectul cheie al discutiei. De unde a stiut spermatozoidul si ovulul sa evolueze din maimuta proasta in maimuta mai desteapta si apoi om daca exista evolutie?

| RR2x a răspuns:

Omul este un mamifer inzestrat cu simtul ratiunii.Blaise Pascal spunea ca omul este singura "trestie cugetatoare",inzestrata cu simtul ratiunii. Diferenta dintre un om si un animal este ca omul isi constientizeaza actiunile,pe cand animalele nu au constiinta. Daca stai sa te gandesti elefantii au mai multi neuroni decat oamenii,pentru ca au encefalul mai mare,insa omul se diferentiaza prin faptul ca exista conexiuni neuronale mult mai puternice decat la alte animale(la nivelul scoartei cerebrale). Insa la nivelul scoartei cerebrale exista doua tipuri de reflexe, conditionate si neconditionate. Cele neconditionate sunt in principal : tusea, stranutul, instinctele, etc.
Cele conditionate sunt dobandite cu timpul.Partea cea mai importanta este neocortexul, respectiv partea frontala.

https://i.imgur.com/XuzNXUD.jpg

Stiu ca pare cam abstract modul in care am abordat problema, insa cred ca prima data trebuie inteles cum functioneaza creierul "animalelor" cat si al oamenilor. De exemplu la caini simtul olfactiv este mult mai dezvoltat, ei avand mai multi receptori(celule bipolare, mitrale).
https://www.petpooskiddoo.com/......s-and-why/

Prin urmare cortexul frontal al animalelor, responsabil de emotii, control, inteligenta superioara este mai slab dezvoltat de cat al oamenilor.Omul este un mamifer, care are simtul ratiunii, datorita inteligentei sale superioare.

Din ce am invatat cam atat iti pot spune.Insa pot exista o gramada de perspective.

| Steregoi explică (pentru RR2x):

Empatia tine de genetica si nu este un comportament invatat. Adica e din nastere.

Răspuns utilizator avertizat