| RAY a întrebat:

Aplicarea teoriei evoluției este morala sau imorala? Doar cei care cunosc evoluția sa răspundă

22 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

E cam imorala, pentru ca face rau teoria evolutiei, sa traiasca ala cel mai puternic, sa f doar ala cel mai puternic si asa mai departe, nu e okey asa.
Daca sunt 10 femei si 10 barbati, sa fie cate unu cu una, nu unu sa fie cu toate si ceilalti 9 sa nu aiba deloc, e aiurea, e doar un exemplu.

| T0T a răspuns:

Dacă te referi la ce au zis cei de mai sus, trebuie avut în vedere că este necesar să ai capabilitățile pentru a o aplica. Nu cred că am ajuns la un nivel la care putem să ne jucăm astfel cu viața în mod eficient. Dacă vedem naziștii care încercau asemenea practici vedem că erau niște pierzători. Nu numai în război, ci și în general în sport față de perioada ulterioară:
https://en.wikipedia.org/wiki/Germany_at_the_Olympics
Deci practicile ar trebui aplicate cu maximă știință, nu conform unor doctrine tâmpite.
Discuțiile despre moralitate, din experiența mea, sunt cele mai dificile. Nu numai că ele implică subiectivitate, dar sunt dependente de alte aspecte considerate morale până la un moment dat și dacă acestea sunt contrazise se pot genera noi discuții despre actualizarea principiilor moralității în diverse subiecte. Discuțiile astea pot deveni interminabile și pot avea 0 rezultate. Mă depășește pe mine să fac o detaliere din punctul de vedere al moralității.
Însă, cred personal că lucrurile astea pot fi compatibile cu principiile morale până într-un anumit punct. E pe seama unor oameni foarte deștepți și responsabili până unde ar trebui să aplicăm principiile acestei teorii.

| relian a răspuns:

Teoria evolutiei este doara o teorie, dupa cum spune si numele laughing deci pana una alta e doara vorba goala, pana ce o teorie nu-i demonstrata, ramane la nivel de teorie, adica de poveste.

Evolutie na prea fost, ca de ar fi fost era sa zic ceva naspa laughing asa ca ma abtin.
Uite o chestie.Se spune ca lumea vie a evoluat,ca unele specii se adapatu,isi perfectionau sisteme de aparare etc.

Omul ce sistem de aparare are? Omul nu are nici un sistem de aparare dar se pare se afla in farful piramidei laughing ca sa vezi ce chestie.
Apoi sa luam alt exemplu.O planta este mancata de un animal,acea planta isi dezvolta un sistem de aparare,dezvolta o toxina,sau ceva sa respinga animalul,corect?
Povesti de adormit copii,de unde stia planta aia ca este mancata de un animal? La fel de bine ar fi putut sa fie rupta de vant,sau sa fie arsa de un incendiu etc.
Deci se pare ca nu-i deloc asa. Unde mai pui daca toate plantele siar fi dezvoltat sisteme de aparare noi nu am mai fi existat astazi corect?
Pt ca primele pe lumea asta au fost plantele,mai excat gramineele care se pare nu-s otravitoare pentru nici un animal, s-au lasat consumate, au trecut miliarde de ani si ele tot asa au ramas laughing
Deci despre ce evolutie vorbim?
Chestia este mult mai simpla decat pare la prima vedere, este atat de simpla incat no putem vedea.
Plus de asta chair teoria aia daca nu ma insel zice ca un animal specializat nu mai evoluiaza, ajuns la specializare, nu se mai poate modifica.

| RAY explică (pentru relian):

Nu ma refer strict la evoluție, ma refer la faptul ca încă suntem conduși de ea,un tip frumos face sex mai mult decât eu,e un defavor,nu exista egalitate,exista diversitate dar prea dura omule, nu ma refer la bani și la noi ca indivizi, frustrarea sexuala e mare, nu vb de invidie, ura ca nu am de ce sa te urăsc ca nu ma placi sau sa te invidiez ca ești frumos

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Nu prea exista diversitate, tiparul omului aratos e cam unul, regula atractiei e cam una, 99, 9 % din femei prefera tipul aratos chiar daca au figuri diferite insa toti sa fie la fel de aratosi, ca vor alege unele pe unul si altele pe altul e altceva, dar din aia aleg.
Nu ca una nu vrea aratos si alta vrea.

Frustrare sexuala nu am de ce, pentru 10 secunde de placere sa ma stresez asa? Rezolv simplu.
Frustrarea poate fi afectiva ca nu primesti afectiune, asta da. Desi si aia tine putin, la inceput e frumos, dupa aia e cum e cum stiu toti.
Deci sa nu iti inchipui ca e asa roza treaba si ca ai pierdut cine stie ce!

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

Cica de fapt nu s-a schimbat nimic in bine, adica aceeasi oameni doar modul de gandire si imbracamintea ca in rest nimic.

Te salut din anul 2050 d.Hr. si Romania e si mai varza fata de 2021 d.Hr.

| SimplyBlue a răspuns:

Nu inteleg. La ce te referi prin moral sau imoral, cand vrei sa aplici teoria evolutiei?
La eugenie?
Atunci, cred ca nu este etica.winking

| Mosotti a răspuns (pentru SimplyBlue):

Da, se refera cred la duritatea naturii cum vor nazistii ca lasa selectia naturala sa-si faca treaba.

| SimplyBlue a răspuns (pentru Mosotti):

Pai atunci raspunsul nu are cum sa fie decat nu.

Raspunsul este ca aplicarea teoriei evolutiei e imorala.
Ce nu?! Nu ce?

| RAY explică (pentru Mosotti):

Chiar dacă e imorala tot contează

In ce sens conteaza?

| RAY explică (pentru Mosotti):

Sa nu te superi pe mine, dar tu și eu cum nu suntem placul sexului opus nu ne putem reproduce deși existenta noastră este negativa, consumam energie degeaba

Nu ma supar deloc, dar si daca nu ne putem reproduce ce?! Nu sunt masina de reprodus, sunt destule cupluri care nu vor sa se reproduca neaparat.
Ne traim viata cum putem si ne bucuram de ce putem, nu consumam deloc energie degeaba.

Ca nu-s in dictatura "daca nu faci aia, nu esti util".
Avem dreptul democratic de a alege daca vrem sa ne reproducem sau nu, nici nu cont ca suntem placuti de sexul opus, e tot ala principiu.

Asa am raspuns si eu: nu e morala.
Si daca voi nu va puteti reproduce, mai renuntati la pretentii.
Toti vor sa fie cu minunate, prefacandu-se ca nu stiu ca mai exista si fete cu o infatisare comuna.
Sau faceti bani, ca sa compensati.

Pai ce legatura are reproducerea cu pretentiile? Pretentiile de viata sunt una, ailalta e ailalta. Poti avea pretentii si daca nu te reproduci

Bani faci ca sa traiesti bine, atat, nu pentru altceva, ca sa stea cineva cu tine ca ai bani, iti place? Cum te simti? Nu e nevoie de asa relatie, ori sta ca te place, ori sa nu stea.
Nu pot intelege cum le convine unora sa fie tinuti de fraieri doar ca au bani, ce castiga din asta? Ca pentru sex, daca ai bani te duci la ccurve si ai rezolvat-o, nu stai sa te tina una de prost intr-o relatie.
Asa de distractie merge, dar nu pentru relatie.

Nu poti sa compensezi, daca nu arati atractiv, adios, nu poti fi placut sincer, fizicu e proba eliminatorie care declanseaza atractia, iubirea, simpatia.
Iar cea mai mare satisfactie e sa fi placut pe bune, altfel ai sufletu gol cu toti banii, daca stii ca sta cu tine doar ca ai bani, te simti de cacao ca aia nu da doi bani pe tine.

Pai toti oamenii vor sa stea cu parteneri aratosi macar cat de cat, e si normal, ca asa suntem facuti.
Si f multe femei arata comun si atractiv, figurile alea comune sunt destul de atractive.
Barbati atractivi sunt insa mai putini.

Nu ai înțeles nimic din ce am scris, asa e? happy

Pai explica ca sa inteleg.

Da, pot.
Dacă nu puteți avea o relație cu tipul de femeie de la care aveți aceasta pretentie, o minunată i-am spus eu, atunci scădeți pretentiile, încercați o relatie cu o femeie comună fizic, sau faceți bani.

Am inteles f bine. Majoritatea femeilor cumune arata bine, deci nu asta e problema, nu trebuie minunate adica din alea peste medie.
Eu acum nu mai vreau nici o relatie, voiam pana mai acum 7-8 ani.

Si important e sa-ti placa, daca nu-ti place degeaba reduci pretentiile, trebuie ca, cu pretentiile coborate sa te atraga cat de cat, altfel nu merge.

Si banii ce legatura au? Am explicat, ca banul nu te face mai atragator, mai dorit, mai placut, mai simpatizat, deci nu are importanta decat sa fi tinut de prost.

Majoritatea oamenilor au un job platit mediu, deci nu se pune problema asta.

Acum îmi este clar.
Tu nu ai o femeie pentru că nu ne cunoști.
Există milioane de femei care stau cu bărbații lor pentru bani, milioane care stau cu bețivi pentru că s-au obișnuit, milioane care stau cu scandalagii pentru copilul pe care l-au facut când nu știau că bărbatul ăla este un tâmpit etc.
Nu o sa recunoști niciodată că de fapt cauți minunata si o fată mai amărâtă fizic sau material nu îți convine, altfel AVEAI o relatie. laughing

Eu recunosc ce voiam, voiam asa:
O femeie sa ma atraga in primul rand fizic, nu o minunata, una medie, ca ma atrageau destule din alea comune, sa ma placa si ea f mult dar sincer, nu pentru banii mei, sa ne iubim, sa ne intelegem, sa ne respectam, sa ne satisfacem la pat, sa avem ceva discutii, pasiuni comune, si sa fie bine, nu vad ceva anormal in ce voiam.

Nu ma intereseaza cat de amarata e, si ce studii are, si asta am tot zis-o unde era subiectul, daca e om si ne intelegem, atat conteaza.
Cu fizicu da, trebuia sa ma atraga, asta e, ca si ea vroia acelasi lucru, insa cum am zis, multe din alea comune erau potrivite.

Nu am avut pentru ca eu nu prea atrageam nici pe alea comune.
Am avut 4-5 oferte dar alea nu ma atrageau pe mine, asa ca am refuzat.

Dar dupa 35 ani in colo nici nu am mai vrut, ca deja anii treceau si simteam ca nu mai vreau.
La varsta treia daca se vrea se poate sa-ti faci un partener de viata asa cum e si in afara, si nu stai singur.