anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Apropo de turma; daca sunt doua cai, a vietii vesnice si a mortii, credinciosii urmand calea asa zisa grea a credintei, ceilalti urmand calea larga a pierzaniei, a mortii, si a placerilor totodata, presupunand ca santem mintiti cu totii, unii manipulati de preoti, ceilalti de satan ademeniti cu ispitele carnii, ale trupului, care este turma? credinciosi care aleg calea stramta sunt putini.1 la un milion probabil. ceilalti aleg drumul larg al placerilor si al pierzarii al necredintei fiindca pe acolo merg toti.care e turma cea mai mare?

Răspuns Câştigător
| WeLoveIceCream a răspuns:

Pai turma cea mai mare e turma necredinciosilor. majoritatea aleg drumul ala pentru ca le satisface placerile, nu trebuie sa munceasca si e ca si un comfort.cei ce sunt credinciosi trec prin diferite probe de viata si obstacole, dar se gandesc ca Dumnezeu ii apara oricum. unii care sunt pe calea gresita au ajuns acolo strasi sau renuntand la credinta, pentru ca li se parea greu.off. Funda?batting eyelashes

12 răspunsuri:
| BDV a răspuns:

Cei ce traiesc in desfatare, minciuna, prostime, ispite, si care nu vor dobandi viata vesnica. In ziua de azi nu mai exista credinta, numai in cativa % care se risipesc treptat treptat. Cei mai multi sunt cei care vor merge pe calea pierzaniei, iar cei putini vor dobandi viata vesnica, deoarece trebuie sa infrunti lumea, sa isbandesti in viata pentru a sta dea Dreapta Tataluihappy.

| Angel0 a răspuns:

Daca se da spaga si la intrarea in rai, ce mai faci atunci?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

In miros de tamiie nu pot pentru ca rimeaza cu altceva.Auzi la el,"ademeniti de satan cu ispitele carnii"? Bai acritule, da'tu cum ai facut trei copii? In genunchi rugindu-te? Calea aia strimta presupune o recunoastere a ceea ce esti si sa accepti ca asa esti creiat nu repetari maimutaresti a unor pilde celeste. Odata ce faci comparatii te abati de la cale stimabile pentru ca iti dai impresii de sfint.Traieste intens propria cale in tacere pentru ca"tacerea este spatiul in care omul se trezeste".Am plecat la tara.Vezi,diseara cind ajungi ma lasi cu discutiile astea.

| Hombre a răspuns:

Bai fiară, turma cea mare e cea a credinciosilor care o ia in mana din toate pozitiile, ei cred si in viata vesnica si in satan. Sunt niste fricosi care se sperie mereu de babau si arde tamaie si luminari fara rost. "Ceilalti aleg drumul larg al placerilor si al pierzarii", o idiotenie mai mare ca asta nici ca se poate de cand placerea este catalogata pierzanie mai!? Ce indemnuri sunt astea bai intunecatule, sa alegeti calea strimta, grea, sa va chinuiti, tavaliti, ingenuncheati, sa te umilesti spunand mereu "pacatosul de mine" sa aduci osanale aiurea si toate acestea unui mit.

| Deedeek a răspuns:

Asta e misterul omenirii de mii de ani incoace. Totusi, ce spui tu acolo a fost pus in ecuatie de Blaise Pascal. Si-au existat 4 variante: dumnezeu exista si cred, dumnezeu exista si nu cred, dumnezeu nu exista si cred si dumnezeu nu exista si nu cred, fiecare cu consecintele aferente. Asta e libertatea de a alegehappy Cat despre care turma e mai mare, evident ca e cea a celor carora nu le pasa decat de ei insisi. Nu prea vezi in ziua de azi oameni care sa isi dea ultimul banut pierdut in buzunar unui cersetor...

| rossi46 a răspuns:

Turma cea mai mare este turma credinciosilor care aleg "calea cea grea". Ideea ta cum ca toti care nu cred in D-zeu duc o viata in desfrau, minciuna, pacat etc., este o idee la fel de eronata si de rupta de realitate cum este si Biblia si credinta.Intradevar, sunt oameni fara "credinta" care duc o astfel de viata dar sunt mult mai multi oameni care duc o viata normala, cumpatata, care fac lucruri bune, fara sa le spuna crestinismul asta. Daca ma iau dupa ce spui tu, atunci inseamna ca toti budistii sunt desfranati, toti musulmanii sunt desfranati...adica oricine are o parere diferita de a ta, este considerat de partea raului. Asadar, turma de care vorbesti este turma crestinismului pentru ca ceilalti, chiar daca sunt mai multi, nu urmeaza o singura cale ca voi ci se impart la nenumarate cai. Unii aleg calea unei vieti linistite, altii calea altor religii, altii o cale rea. Depinde de fiecare om in parte... Vorbesti de cale stramtorata? Habar nu ai ce inseamna viata grea si credinta. Am avut sansa sa traiesc o perioada in cateva tari arabe si eu, ca ateu, am tot respectul posibil pentru musulmani si pentru ca pot face ceea ce fac. Stii cum se recunoaste un islamic cu adevarat credincios? Dupa rana din frunte, provocata de frecarea frecventa a capului de covorul de rugaciune. Pentru ei e o mandrie si un motiv de apreciere. Cand ai sa umblii si tu cu covorasul dupa tine ca sa te rogi de cateva ori pe zi, cand ai sa te speli de 40 de ori pe fiecare mana si picior (cu apa sau pamant daca esti intr-o zona unde nu ai apa) inainte de fiecare rugaciune, cand ai sa stai 40 de zile fara sa mananci si fara sa bei pic de apa intr-o caldura infernala cat e ziua de lunga si sa-ti umezesti buzele doar cu scuipatul din gura, cand ai sa-ti scoti nevasta la plimbare in parc infasurata in carpe sau cand ai sa o duci la mare si ai sa o pui sa faca plaja in costum de scafandru, atunci sa vorbesti de viata stramtorata si calea cea grea!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Turma sunt credinciosii necredinciosi, care-si urmeaza "placerile lumesti" dandu-si totodata aere de alesi a lui Dumnezeu.

| Malphas a răspuns:

Şi să înţeleg că tu chiar crezi că popii nu se ard cu călugăriţele?

| 4b a răspuns:

Multi sunt chemati, dar putini sunt alesihappy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Rossi nu stiu daca nr,metaniilor si ranile din frunte aduc mantuirea unui musulman,cum nu cred ca unui credincios eu aduc inchinarea la moaste, icoane, sau pelerinaje.stiu doar un lucru; ca sant oameni care cred si care nu cred in Dumnezeu. drumul sau calea sau cultul si-l alege fistecare cum doreste.la musulmani sant chestii obligatorii probabil, de aia li se spune fundamentalisti.cum sant la noi fanaticii sau habotnicii.

| cristi202 a răspuns:

Hombre:
Am sa aduc in discutie o categorie de oamenii care infirma ce zici tu aici - studentii. Multi, foarte multi, enorm de multi studenti au renuntat la facultate pentru ca nu au stiut/putut sa se organizeze, le-au placut mai mult distractiile si au lasat invatatul deoparte din aceasta cauza, iar cind au trebuit sa dea examenele, au realizat ca e prea tirziu pentru a mai face ceva. Astfel ca poti spune ca placerile i-au dus la pierzanie, la pierderea facultatii. La fel e cu cele mai multe placeri ale vietii, daca doar ceva mai mult decit trebuie te axezi pe ele (si cei mai multi oameni se axeaza mult mai mult), in alte aspecte ale vietii ai numai de pierdut.

| Hombre a răspuns:

@ Cristi202, " ca nu au stiut/putut sa se organizeze, le-au placut mai mult distractiile si au lasat invatatul deoparte din aceasta cauza" si cine este de vina!? Societatea, eu, tu, ăla, sau ei ca asta le place si nu-si poate proiecta planuri de viitor si s-a dus si ei pe la facultate,(cine este destept face facultatea se si distreaza isi face si placerile de care voi fatarnicilor ii acuzati)s-au vrei sa spui ca daca era credincios manca cartea din scoarte.Si de ce ai dat exemlu studentii sa fie mai impresionant!? Nu am inteles ce vrei sa spui, reformuleaza.