Intrebarea ta, in traducere ar fi "Sunt ateu si ma cred mai destept ca altii, de ce nu sunt toti ca mine?".
N-am auzit in viata mea o opinie inteligenta din partea cuiva care e complet anti-religie, dar sa folosesti ca argument faptul ca oamenii nu-s deschisi la minte fata de abominatiile alea medicale, asta e alt nivel deja...
Eu nu sunt ateu, nu am spus niciodata asta
Si atunci ce anume vrei sa interzici? "Indoctrinarea religioasa" pe care ai descris-o in intrebare tine de chestii fundamentale ale Crestinismului. Nu poti sa fi pro-lgbtq si crestin in acelasi timp. Iar ce ai spus legat de tehnologie nu prea are nici un sens. O parte mare din oamenii de stiinta cei mai influenti au fost catolici si protestanti (Faraday, Kepler, Mendel, Newton, Godel, Pascal)
Newton era deist https://en.wikipedia.org/wiki/Religious_views_of_Isaac_Newton
Deci catolici nu sunt crestini că ei pot fi și LGBT și să meargă la biserică
Catolicismul nu afirma LGBT. Exista bineinteles biserici individuale care tolereaza asta, dar alea sunt categoric eretice.
Biserici individuale eretice... până și papa este de acord cu persoanele LGBT.
Nu înțeleg ce aveți cu ele că de la începutul timpului, dinaintea religiilor au fost persecutați de parcă ar fi monstri dar dacă ne-am opri în loc am realiza că ei nu au rănit pe nimeni, că ei sunt capabili de iubire autentică și atunci când toată lumea e înpotrova lor și că doar își doresc să fie fericiți și liberi.
Cei ce îi persecută sunt adevărați monstri care pun mai de preț o pagină dintr-o carte decât viața unui om.
Tu dacă toți din jurul tău te-ar obliga să renunți la relația în care esti i-ai asculta?
Ei mu o fac pentru că ei știu ce simt și că ce simt este adevărat.
Cum ai spus și tu, de când lumea și pământul au fost persecutați. Indiferent de epoca, cultura, geografie etc. cumva apar mereu justificări împotriva lor. Sunt exemple in istorie de perioade scurte in care au mai fost tolerați, dar mereu vorbim de maxim 150 de ani, după care revine standardul de a interzice astfel de manifestații. Nu te-ai întrebat vreodată de ce? Să fie doar credință într-o "pagina dintr-o carte" sau sa existe oare niste motive întemeiate pentru care aproape întreaga omenire s-a opus chestiilor de genul?
Hai să enumerăm motivele care ar putea fi pro și contra acestor persecuți și să vedem ce obține și după tragem o concluzie.
Încep eu.
Argumentul numărul unu este ura pentru ce e diferit.
Motivația acestui argument ar fi că și sclavia și misoginismul apar în biblie dar nu mai sunt prezente de câteva sute de ani în realitatea noastră sau măcar nu mai sunt așa acceptate. Până și holocaustul a avut ca temă principală omogenarea socități.
Pe de altă parte societățile moderne acceptă pe oricine fiind multiculturale și diverse.
Contra argument: s-au făcut studii statistice și persoanele LGBT nu influențează o societate în nici un mod în rău, au familii frumoase, copii se dezvoltă armonios și în familile lor, parteneri lor sunt fericiți și duc o viață normală în care nu fac rău nimănui.
Conlcuzia mea: orice lucru negativ va trece în timp, în acest moment există femei superioare bărbatului, adică aproape că avem o femeie presedinte și au mai ecistat și în alte țări femei care să conducă, oameni de alte religi sau etni sau culoare sunt acum bine veniți la acceiași masă fără să existe discuți contradictori și chiar în țările civilizate, nu SUA, s-au făcut demeresuri pentru ca persoanele LGBT să ducă o viață normală.
Poti sa imi arati una din aceste "statistici" de care spui tu ca s-au facut si dovedesc ca astia nu influenteaza societatea?
Acum ca argumente din partea mea: sunt unii carora le place sa linga picioare sau sa fie arsi cu tigara, iar lor nu le dedica nimeni o luna din an si reprezentare in mass media. Nu consider ca actul in sine ar trebui ilegalizat sau persecutat, dar nici recunoscut legal sau promovat cultural. Eu il vad ca un fetish, nicidecum ca pe ceva cu care are vreun sens sa te identifici in vreun fel si nu vad ce rost ar avea ca societatea sa-si schimbe atitudinea fata de fetishuri de genul acesta.
Asta cu tarile civilizate nu e tocmai adevarat. Daca definesti "civilizat" ca fiind un loc unde sunt acceptate persoanele LGBT, asta propria opinie, dar definitia mea include si tari precum Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite si Malaezia, care au legi puternice care interzic asa ceva.
Faptul ca e raspandita toleranta fata de LGBTQ in Vest este pentru mine o moda, nimic mai mult. Nu vad sa tina de educatie sau de dezvoltare neaparat si nici nu vad sa fie acceptata de o parte asa mare din populatie pe cat se pretinde.
Vrabia malai viseaza!
Mai ai multe perle din astea?
Tu nu esti capabil sa inveti o amarata de Legislatie rutiera, dar vrei sa schimbi toata lumea?
Nu vreau sa schimb lumea, vreau sa știu opinia oamenilor! Tu ce părere ai de indoctrinarea religioasa
Nu are legatura indoctrinarea cu ce arati tu, sau ce crezi tu. Indoctrinarea nu inseamna obligativitatea tuturor oamenilor sa faca ori sa gandeasca intr-un fel.
Tu esti liber sa descoperi orice, nu esti religios, nu te opreste nimeni sa nu descoperi ce tehnologii spui, corect?
Nu conteaza ca ai parinti religiosi, ori ca scoala, sau mai stiu e cine te invata, sau indoctrineaza religios.
Avem exemple Darwin si frati peste prajit care au zburat pentru prima data cu un "avion" parinti lor erau preoti dar uite ce au facut copiii lor.
Darwin chiar a fost daca nu ma insel el ceva preot, sau facuse scoala de genul asta.
Celalant care a venit cu teoria Big Bang tot preot era deci ce spui tu n-are a face.
Oameni care au descoperit, inventat ceva, au aparut chiar si in comunitati religioase, total religioase.
Daca te nasti sa descoperi ceva, sigur acel ceva din tine nu te va lasa, mereu te ba zgandarii sa afli, sa vezi
Faptul ca nu se descopera mai multe decat avem, este pentru ca atit putem la ora asta, de atit suntem capabili, nu ca ar avea religia vreo treaba cu descoperirile tehnologice.Mai ales in ziua de astazi cand religia nu mai conduce lumea, nu te mai forteaza sa nu gandesti, cum o facea pe timpuri, dar chiar si atunci si tot au fost oameni care gandeau, chiar impotriva religie, chiar daca au fost si omoriti pentru asta.
Inainte sa pui intrebari slabe incearca sa analizezi ce vrei sa intrebi, de multe ori o sa vezi si tu raspunsul.
Să înțeleg că viitorul tău prenume va fi Ionela?
Îți dau un sfat: castrează-te chimic și apucă-te de cercetare - așa lumea va realiza un salt tehnologic uriaș.
Prin religie larga masa a omenirii este cel mai usor de manipulat. Asa s-a procedat mereu. Cine sa o interzica?
In rest, e liber la anomalii. Un alt fel de manipulare, modern.
Nici nu poti si nici n-ar trebui interzisa. Pentru ca definitile sunt flexibile si asta ar insemna practic sa interzici religia
Mi-am dat seama din intrebarile tale ca ai IQ subunitar dar nu ma asteptam sa exagerezi.
In primul rand, cum poti trai intr-o lume democrata daca te temi de o indoctrinare religioasa. Da, mereu democratia are punctul slab de a naste cate un monstru ce transforma totul intr-o revolutie impotriva revolutiei.
Si de ce ar trebui sa oprim un fundament religios, apoi sa adoptam o gandire moderna pe baza a ce? daca stergem un lucru, se vor sterge si altele precum istoria si alte lucruri din trecutul umanitatii, apoi vom trai intr-o lume fara sa stim de ce s-au intamplat de exemplu, Marea Schisma, sau ce treaba avea Luther sa reformeze religia.
Ce spun este ca, religia este importanta nu doar pe baza de religie si da, s-ar putea bloca cuvantul asta, dar cum ai defini crederea intr-o zeitate si cele 7 minuni ale lumii? Vei spune ca oamenii din perioada aia aveau o boala mintala ce i-au facut sa ridice catedrale, moschei si sa se uneasca 7 regate sub tutela unei cruci de lemn si sub o denumite de cruciada?
Legat de schimbarea de sex, se poate oricand modifica si alte lucruri de baza, ce in momentul actual, doar cateva lucruri o pot face, cum ar fi biologia sau stiinta, etc, schimband ce este un barbat sau femeie risti sa nu stii daca furi un obiect ce a fost al tau, te poti numi hot? De exemplu, platesti rate bancii, intr-o zi te duci si ii iei inapoi, te poti numi hot? Si ca sa extindem schimbarea de gen, trebuie sa fie de acord majoritatea tarilor, altfel, ai risca ca in tara X sa fii femeie, dar in Y sa fii barbat, cine iti incalca drepturile civile in cazul asta nelansandu-te sa intri in tara Y?
Boala mintala e numita naivitate! Putini au profitat de slabiciunea celor multi si nevoia de a crede ca e un sens etern al existentei asteia efemere. El a definit aiurea indoctrinarea in intrebare, iar tu te-ai dus in cealalta extrema.
Se implineste ce? Eu daca ma duc la o ceata de salbatici si le bag niste povesti pe git, care pentru ei par adevarate, dar mie mi-e clar ca sunt povesti, si un set de reguli idioate pe baza acelor povesti, si "profetesc" ca la un moment dat, cindva, in viitor, se vor trezi la realitate, asa ma face Mesia/Dumbniedzau sau doar smecher?
De unde știi ca se împlinește! În loc sa vorbiți în continuu despre profetii biblice ar trebui sa faceți fapte bune și sa nu judecati asa cum scrie în Biblie
De fapte ar trebui sa nu mai existe atatea religii că sunt extrem de multe religii la nivel mondial,ci sa fie numai câteva religii in toată lumea,in religie se găsesc și lucruri bune,dar există și erezii religioase
bazate mai mult pe tradiții lumeștii,decât pe biblie,tocmai de aceea nu trebuie să credem orbește in religie fără sa cercetam, daca ce spune o religie se potrivește sau nu cu Biblia,in caz că nu se potrivește cu Biblia,nu trebuie urmat nicidecum acel lucru,Iisus a spus foarte clar că până și un copil
mic poate intelege, că el este este calea, adevarul și viața,asta însemna că noi pe el trebuie să-l urmăm,și nu o anume religie, un om religios nu este neapărat și un om credincios, fiindcă un creștin autentic (real) in tot ce face, sau vorbește se bazează pe biblie, și nu pe o religie anume.De fapt religia nu este ceva in care poți avea 100% încredere, deoarece Biblia spune că religia curata este sa cercetam pe văduve și pe orfanii
Vezi ca bati cimpii grav. Cine defineste erezia? Religiile bazate pe biblie pot fi considerate TOATE ca erezii, intrucit sunt altele mai vechi, deci?
Fiecare religiile are regulile și practicile ei,bazat pe Biblie, mă refeream dacă pracaticiile unei religii, sunt luate din biblie, se pot găsi în biblie acele practici, sau sunt doar inventate
Bazat o tzeava. Fiecare intelege ce vrea si scoate dume. De exemplu, mizeriile alea de pomelnice. Unde gasesti in biblie o asemenea prostie? De moaste nu mai zic...
Din punct de vedere istoric, Biblia a fost cea mai mare sursa de erezii.
Ai luat asta cu viitorul suna bine de la boții de pe Facebook! Eu nu am Facebook apropo dar numai roboti care repeta propoziții ca,, trist, dar adevărat și viitorul suna bine știți sa spuneți
Daca e sa-ti spun o perspectiva religioase din partea mea consta in felul urmator:
1.Religia nu trebuie interzisa, fiecare are libera alegere care n.ea dat.o Dumnezeu, nu esti obligat sa fii credincios impotriva vointei tale daca nu vrei asta.
2.La fel si cu schimabarea de sex, e strict alegerea ta
3.Din punctul meu de vedere(sunt crestin si am sa mor crestin) fiecare o sa.si plateasca faptele in viata de dupa, eu ca om credincios am datoria fata de mine si de Dumnezeu sa te sfatuiesc ca nu e bine ceea ce faci dar nu te pot constrange sa faci ceea ce nu vrei. Tehnologia si alte "aberatii" nu judec pe nimeni ca sunt crestin ne vor aduce sfarsitul lumii.A doua venire lui Iisus se aproprie cu cat lumea asta se "prosteste"mai mult. Dumnezeu sa ne aiba in paza
Gigi777 întreabă: