| RAY a întrebat:

Are oare tehnologia o limita din punct de vedere stiintific ma refer?
stiu ca exista o lege in privinta asta care afirma ca la un anumit interval de timp vin tehnologi noi si ca exista o limita, cum se numeste?

as vrea raspunsuri serioase

Răspuns Câştigător
| Striker14 a răspuns:

Deja teoretic s-a atins limita cand vine vorba de numarul de calcule pe secunda si de nanometrii pentru procesoare, dar se trece usor de la siliciu la alte materiale, precum germanium-ul, care "Prelungestea legea lui Moore" prin calcule facute tridimensional. La fel si la HDD-uri, peste 5 tera este imposibil folosind clusterele clasice, se foloseste o noua tehnologie pe care nu prea am inteles-o.

7 răspunsuri:
| N0xEterniS a răspuns:

Moore's law?
Categoric, tehnologia isi va atinge limita la un moment dat chiar si la minimizarea nivelelor atomice.

| RAY explică (pentru N0xEterniS):

Da,asta e, multumesc

| RAY explică (pentru N0xEterniS):

Totuși, procedeul de micșorare a matrițelor se va opri la 7nm, din motive tehnologice, unde va lua sfârșit și Legea lui Moore, care dictează că numărul de circuite integrate aflate pe o matriță se dublează o dată la 2 ani. Deși această ipoteză, la acea vreme, a fost formulată în 1965, ea a fost adoptată de toate laboratoarele de fabricație a procesoarelor ca un ghid pentru evoluția tehnologică. Odată cu apariția chip-urilor de 7nm, aceasta se va sfârși după mai mult de 50 de ani.

http://computergames.ro/intel-procesoarele-clasice-se-vor-opri-la-7nm/

ce se va intampla apoi?

| supremxxxoxo a răspuns:

Dupa cum vezii unii oameni evolueaza. Acea evolutie a fiintelor spirituale/genii este acea de a se apropia de imaginea lui Creatorului (daca esti religios n-ai ce intelege). Universul asta fiind unul simulat si chiar daca nu ar fi Universul este creat de imaginea Creatorului deci nu ar exiata limite in tehnologie., atata timp cat nu incalca niste legi de bun simt ale Universului. Deci nu te astepta la o tehnologie de dimensiunea unei telecomande tv ce te poate duce in alte Universuri sau sa calatoresti in timp instant fara nici o cauza de efect. Mai vrei sa intrebi ceva?

| RAY explică (pentru supremxxxoxo):

S P A M, pls fara propaganda religioasa la intrebarea mea

| supremxxxoxo a răspuns (pentru RAY):

Pai da, la asta ma refeream ca daca il iubesti pe Iisus si nu pe Creatorul Universului care creaza totul(chiar si perceptiile joase ca religia) nu ai ce intelege despre tehnologie avansata. Da si tu funda la cineva, asa-i frumos si inteligenentr. M-ai un raspuns frumos de la altcineva.

| T2LS a răspuns:

Nu cred, personal, că tehnologia poate atinge o limită finală. Poți face un infinit de lucruri, și poți să inventezi tehnologie pentru fiecare.