Poate gresesc. dar deh.se mai intampla.cumva -2 grade? in caz ca nu e bine vreau sa stiu cum e corect
Raspunsul nu este matematic, unde 0+2 = 0, ci cumulativ la meteorologie unde zero este doar o notatie, nu lipsa oricarei temperaturi, si atunci 0+1=1, 0+2 =2, etc.(unde zero inseamna ceva, nu nimic!)
Dilema asta a fost deja discutata de "n" ori pe TPU. Nu exista un raspuns, pentru ca enuntul e un sofism. E corect din punct de vedere formal, dar fals din punct de vedere logic.
O valoare nula invalideaza din start orice ecuatie de inmultire sau dividere. Daca azi nu ai niciun mar, si maine vei avea de doua ori mai multe, cate vei avea? Daca intrebarea asta nu necesita eforturi de gandire, intrebarea ta da batai de cap din simplul motiv ca oamenii confunda 0 (zero) matematic cu 0 scalar. 0 grade C nu e o marime matematica, ci una scalara, asadar nu se aplica regulile matematice. Asadar, toti cei care in urma mea se vor grabi sa iti dea raspunsuri de 1-2 grade Celsius, dar si in Kelvin sau Fahrenheit, fara sa isi dea seama ca, pentru fiecare caz, conversia va da alt rezultat, vor gresi.
Am mai raspuns odata la intrebare asta
uite linkul:http://www.TPU.ro/......3-ori-mai/
@anelaubed
Raspunsul tau era corect daca Etic preciza fie ca maine vor fi cu 2 grade mai mult, fie ca azi temperatura e de 1 grad C, si maine va fi de 2 ori mai cald. "O" intr-adevar e o notatie, dar pentru ca operatia la care e supus nu e una cumulativa (0 unitati + n unitati), ci 2x0 unitati, nu poate da un rezultat cumulativ. Pentru ca 0 e supus unei operatii aritmetice, atunci fie il accepti ca si valoare matematica (deci raspunsul va fi tot 0), fie il accepti ca valoare scalara, ceea ce inseamna ca intrebarea nu e corecta din punct de vedere al rationamentului.
Cred ca e cel mai penibil raspuns pe care il dau dar cred ca va fi 0 grade la puetrea a 2a : ))
O luam asa ca sa fie mai simplu:
0 grade C=273, 15 grade K
Impartim la 2; deci vor iesi 136. 575;
transformam inapoi in Celsius.
Deci raspunsul e: -136, 575 grade Celsius
Hmm, cam frig daca rationamentul meu a fost corect.
E clar ca tot 0...sa gandim matematic... 0*2=0, deci va fi la fel de cald, vor fi 0 grade