Stii cum zic eu? Pana te iubeste Dumnezeu, iubeste-te singur! Pana te ajuta Dumnezeu, ajuta-te singur! Si nu am de gand sa mai zic altceva. Ma jeneaza cand apar subiecte pe teme religioase pentru ca isca litigii pe site. Ce am avut de spus, ti-am spus mai sus. Tine cont de ce am zis acolo si nu-ti va merge rau.
Nu are legatura notiunea de Dumnezeu cu malformatiile si bolile umane. Cei care sustine asa ceva sunt indoctrinatii care cred ca nici cand stau pe wc si se screme nu o pot face decat cu ajutor divin.Cand Abordam problema Dumnezeu ne gandim la creatie ci nu la faptul ca eu m-am certat cu tusa Leana si are grije de noi duhul sfant pe lumea ailalta sa ne arda la cazane.
Cu cat caut si eu raspunsuri la intrebari ca asta, cu atat imi dau seama ca nu gasesc. Imi pare rau, cred in Dumnezeu, dar incep sa nu mai cred in nicio religie. Am discutat cu tot felul de reprezentanti ai diverselor religii... Stiai ca mormonii iti promit ca daca vei fi mantuit vei avea planeta ta pe care o vei stapani ca un Dumnezeu? Stiai ca martorii lui Iehova iti promit nu o planeta, dar un rol in conducerea cerului cel nou peste pamantul cel nou? Si asa mai departe. Nu mai zic de caderea duhului sfant la penticostali (cauta pe youtube sa te minunezi).
Asa cum religiile sunt de aiurite, la fel si ceea ce ne este indoctrinat este gresit.
Eu unul, in mintea mea umila, n-am gasit logica la :
"Dumnezeu ma creaza prin voia sa, apoi imi ofera o viata plina de tentatii si daca gresesc sa pic in ele ajung in Iad"
"Dumnezeu este iubire infinita si razbunare infinita simultan"
"Omul nu intelege planul lui Dumnezeu (de ce?)"
Pentru pacate vor plati pana la al nu stiu catelea neam (cu ce am gresit eu ca stra-stra-strabunicul era un mare pacatos?).
Biblia are o vechime de cateva mii de ani, iar planeta are o varsta de cateva miliarde de ani (bun, deci inaintea Bibliei ce a fost?).
Dumnezeu exista, dar ca o forma suprema de existenta/energie, nu ca o entitate imaginata si indoctrinata gresit in mintile oamenilor pentru a-i face mai buni, pentru a-i controla mai usor de catre masoni, iluminati, Vatican etc. (chiar, te-ai intrebat de ce politica si biserica se au de secole foarte bine?).
Bună.
Anul trecut pe 13 noiembrie mama mea a murit de cancer cu toate controalele periodice făcute, nimeni nu a văzut nimic decât în faza terminală. Am pierdut această luptă cu destinul, nu mi-am revenit nici acum şi niciodată golul din suflet lăsat de plecarea ei nu se va mai umple.
Dumnezeu a vrut-o la El!
Cancerul este o boală care nu iartă, ocupăm locul 1 în Europa şi locul 3 în lume la cauzele de deces datorită cancerului, prin nepăsărea doctorilor care se uită doar să le dai şi iar să le dai bani, profesionalismul nu există la ei.
Toţi suntem datori cu o moarte!
Pa, pa.
Hei!
Eu cred ca Dumnezeu ii i-a la El pe cei cu malformatii etc, sa nu mai sufere pe acest Pamant. Ii ia la El ca sa fie fericiti impreuna cu El, daca au fost mantuiti si L-au acceptat pe Dumnezeu ca Salvator si Mantuitor personal
Gbu :]
Gandeste-te ca noi nu influentam doar alti oameni si alte animale ci fiecarea gest al nostru are consecinte.Imagineaza-ti ca stai pe un deal cu o oglinda si din oglinda se reflecta o lumina.Acea lumina ii da cuiva in ochi iar acel cuiva se opreste pentru o secunda si evita a se impiedica si a impinge, in proces, pe altcineva aruncandu-l in fata unei masini.Fiecare actiune a noastra, a unui animal, a unui atom, a unei particule are o reactiune, o consecinta chiar daca acea actiune inseamna a nu te naste.Cine stie poate pentru ca o femeie(sau si un barbat mai nou) face un avort nu va fi nevoita sa aiba grija de un copil si astfel nu se va duce la slujba ei - sa zicem o centrala nucleara - obosita si nu va provoca un nou Cernobal. Sper ca ai inteles.
Nu poti sa explici fizica de clasa a 12 a unui copil de clasa a 5 a. Sunt lucruri pe care mintea omeneasca nu le poate pricepe. El a lasat o carte care dac-o studiezi cu atentie poti sa gasesti raspunsuri la multe dintre intrebarile tale.
Dupa formularea intrebari cred ca esti destul de cruda/crud ca varsta si gandire. poate persoana aia draga la viata lui a facut si greseli.pe care le stia doar el si tatal nostru.de ce nu te gandesti ca prin boala sufletul omului se curata si se sfinteste.asa cum aurul prin foc devine aur asa si sufletul prin suferinta se purifica.eu zic sa ii multumesti pentru ca fiinta ta cea draga si-a platit pacatele aici si acolo ajunge curat.cum il judecati voi pe dumnezeu la orce fapta! daca castiga o suma fabuloasa la loto si iti spunea ca cu o noapte inainte l-a visat pe d-zeu ca i-a dat numerele ce te mai rugai la dumnezeu si ii multumeai! asa la greu aruncati cu invective si porcarii.mai citeste!
Observatia ta merita atentie.Asa este, e greu sa crezi ca D-zeu creaza bebelusi cu malformatii.Mai degraba El doar permite ca sa se intample.Si totusi de ce?
Mai intai, asa cum vad eu lucrurile, D-zeu este desavarsit.Prin asta inteleg ca judecata Lui este lipsita de eroare, intotdeauna. Actiunile lui urmeaza intotdeauna intentiilor Lui, rezultand o stare de lucruri in perfecta ordine (cosmos = ordine). Se observa ca intreg universul este guvernat de legi naturale. Inseamna ca D-zeu se supune si el propriilor legi, si deci nu actioneaza decat prin intermediul lor.Altfel El insusi ar incalca propriile legi de guvernare a materiei. Cel mult el poate bloca efectul unei legi anume, lucrand printr-o alta care ii anuleaza efectul, sau il modifica.
Acum sa raspund la problema cu nou nascutii care nu au nici o vina, dar se nasc cu deficiente. Genetica are legile ei.Se stie ca fiecare fiinta vie are un cod genetic.Prin fecundare ia nastere o fiinta ce va poseda gene de la ambii parteneri.Trasmiterea genelor nu este un proces simplu, se face prin miliarde de reactii chimice, iar compatibilitatea genelor nu este intotdeauna perfecta. Cu fiecare retransmitere se pierde ceva din puritatea genelor, ele fiind intr-o continua lupta de supravietuire suferind modificari. Este un proces de o complexitate de nepatruns.Asadar aparitia erorilor este reala si constatata.Astazi medicina recomanda ca pentru o reusita cat mai sigura partenerii sa nu fie rude mai apropiate de gradul 6. Daca citim in biblie in geneza, deducem ca din Adam si Eva, sau nascut fii si fice, din care apoi sau inmultit ceilalti oameni. Daca a fost asa nu stiu; dar stiu ca asta presupune o puritate a genelor de 100%. Altfel urmasii ar fi fost cu malformatii dupa incrucisari succesive intre rude de gradul 1 si 2. Asadar daca genele au fost initial cu puritate de 100%, ce putea interveni pe parcurs incat sa strice puritatea? Putem presupune ca factorii externi cum ar fi : clima, hrana, starea de sanatate etc. S-ar putea ca nu intamplator D-zeu sa fi poruncit ca hrana sa nu se foloseasca altceva in afara fructelor, legumelor, si cerealelor. Insa atat omul cat si anumita animale au mancat carne chiar de la inceput (adica au incalcat porunca; aflam ca Abel era pastor, deci cosuma produse de origine animala). Mai tarziu, dupa ce omul consuma deja carne, D-zeu porunceste ca macar doar anumite animale sa fie considerate curate, insa omul nu tine seama nici de aceasta invatatura.
Asadar puritatea genelor a fost alterata pe parcurs, cel putin asa am putea gasi o explicatie mai stiintifica.
Al 2-lea posibil motiv (sau mod de intelegere) pentru care se nasc nou-nascuti cu probleme este faptul ca D-zeu afirma ca pedepseste nelegiuirea omului atat asupra omului vinovat cat si asupra familiei, comunitatii, sau chiar a urmasilor sai daca faptele sunt de o gravitate enorma. Omul a fost avertizat ca nu este de joaca cu pacatul, ca odata savarsit aduce durere si moarte. Efectele nu mai pot fi sterse, ele produc suferinta, si omul vede cu ochii lui efectele alegerilor proprii, asa incat malformatiile stau ca pilde inaintea omului. Despartirea de D-zeu duce la decadere, la uratire, la alterare, la suferinta si boala. De multe ori un copil nascut cu handicap, cauta raspunsuri cu o dedicare mai mare, avand in final sansa de a intelege ceea ce traieste, mult mai bine decat un om normal care se pierde in lumea lui marunta (animalica) fara sa ajunga fiinta ganditoare.Sigur ca durerea ramane, sau sfasie pana la un moment dat, insa daca acesta este pretul pentru ca oamenii sa se opreasca din naturalul lor (orgoliu, indvidie, curvie, furt, etc) cine stie daca nu cumva merita. Apoi daca la un moment dat toate lucrurile vor fi facute noi, si nu va mai exista lacrima si suferinta, atunci nu este decat o stare provizorie de cel mult 70- 80 de ani, pe langa restul de vesnicie in care toti cei ce vor alege sa traiasca vor experimenta adancimea bucuriei de a fi cunoscut pe D-zeu, care va darui tot ce are, si va primi tot ce merita.
Daca toata drama omului este traita din plin si de D-zeu, atunci este un D-zeu care merita orice sacrificiu. Daca D-zeu este strain de suferinta si durere, atunci este nepasator de ceilalti, si deci nu este un D-zeu adevarat, dar daca rabda alaturi de oameni atunci este demn de veneratie, caci a ales sa demaste minciuna fara sa foloseasca forta, ci doar inteligenta.La fina cu totii vom fi inteles cum este El, si asta merita orice pret, caci increderea reciproca va ramane vesnic.Nici un zvon nu va mai putea fisura aceasta incredere cladita cu sange.
Nu încercă să înţelegi asta. Nu lua ideea de Dumnezeu aşa. Eu când mă gândesc la Dumnezeu mă gândesc mai mult ca la un spirit, e ceva de care tu de exemplu ai nevoie ca persoană ai nevoie să crezi în ceva, asta nu înseamnă că Dumnezeu e aşa cum scrie în Biblie, nu înseamnă că el face dreptate sau alte lucruri de tipul asta. Cel puţin pentru mine astea înseamnă. Mulţi o să-ţi spună : " Aşa a vrut Dumnezeu". Întrebarea mea către ei e de ce a vrut el aşa? Şi ideea e că la asta nimeni nu are cum să-ţi răspundă. Eu rămân la ideea mea. Baftă!
Eu cred ca toate se intampla cu un rost pe lumea asta.Sunt chestii pe care noi nu o sa le putem intelege niciodata. Dar eu zic ca ar trebui sa ne intrebam daca noi suntem chiar asa de buni, incat sa meritam numai bine, daca noi am meritat sacrificiul pe care Dumnezeu l-a facut pentru noi? Noi oare am fi in stare sa facem cate a facut Dumnezeu si face pentru noi?
Trebuie sa recunosc ca si eu mi-am pus intrebarea asta in repetate randuri si am incercat s-o explic si s-o inteleg atat din punct de vedere religios cat si din punct de vedere stiintific.
copiii care se nasc cu malformatii sufera de o aberatie a genelor, la nivel celular ceva "nu merge cum trebuie" ca sa spun asa fara sa intru in termeni medicali. Iar medicii intotdeauna iti vor explica un astfel de eveniment din perspectiva medicala si vor sustine ca religia n-are nici o legatura cu faptul ca anumite celule din organism incep sa se divida haotica, acaparand tesuturile din jur si provocand cancer. Iar noi in continuare ne intrebam de ce permite Dumnezeu in primul rand sa se ajunga la anormalitatile astea genetice. Stiti vorba aia.copiii platesc pacatele parintilor? V-ati gandi vreodata ca un copil cu sindrom Down este un test de incercare pentru parinti? Si chiar si pentru cei din jur? Iar copilul, desi napastuit in ochii nostri, a fost ales de Dumnezeu ca instrument al sau, de a testa caracterul celor din jur? Iar noi picam testul iar si iar pentru ca suntem plini de idei preconcepute, desi sustinem ca avem principii.Nimic in lumea asta nu se intampla fara rost, dintr-o simpla concidenta. Orice actiunea a nostra, oricat de mica, face parte dintr-un plan mult mai grandios pe care nu-l putem observa pentru ca este dincolo de capacitatile noastre de intelegere. S-ar putea chiar spune ca nu vedem padurea din cauza copacilor. Cred ca orice necaz care ni se intampla este un test la care suntem supusi pentru a ne dezvolta sau intari atributele propovaduite de crestinism: altruism, cinste, onoare, milostenie. dar ne-am indepartat atat de mult de ele si ne este atat de greu sa recunoastem ca suntem imperfecti incat ajungem sa ne intrebam: de ce nu ne ajuta Dumnezeu? Dumnezeu n-o sa-ti indeplineasca niciodata dorintele, dar mereu iti va oferi situatii prin care sa te ajuti singuri.depinde doar daca o iei la stanga sau la dreapta.
Anss 23, pacatele se platesc pana la al nu stiu catelea neam. Dumnezeu nu vrea sa piarda pe nimeni, ci vrea sa-i castige pe toti si sa-i salveze. dar balanta trebuie echilibrata.de aia se intampla cum spui. Iisus hristos a murit pentru pacatele tuturor.sa ne scoata din robia pacatului si a mortii in care ne-a bagat adam.si iisus era nevinovat. ti se pare drept? mie da.fiindca atat de mult a iubit dumnezeu lumea incat a dat pe singurul sau fiu, ca cine crede in el, sa nu moara ci sa traiasca vesnic.ai plati cu viata ta vesnica, pentru toti din iad? ei sa fie iertati, dar tu sa suferi? eu da.fiindca iadul nu m-ar tine. puterea credintei si jertfei mele ar invinge iadul asa cum Iisus l-a biruit.la cat e de scurta viata, crezi ca conteaza la ce varsta mori? si de ce? conteaza daca ti-ai implinit rolul tau. poate te-ai nascut ca la moartea ta sa se foloseasca trei insi de organele tale sa traiasca mai mult sa nasca un copil care va scapa lumea de la un dezastru.cinu hotaraste tu?
Uite am si eu un raspuns pentru tine.Imi puneam si eu intrebari din astea inainte de a afla ca noi suntem cei care ne alegem viata pe care dorim s-o traim.Adica, vezi tu noi cand murim, nu murim...doar ne transformam. spiritul nostru, sufletul nostru cand iese din trup ia doar constiinta cu el, si atunci nu mai suntem rai, nu ne mai dorim averi, etc ci doar regretam ceea ce am facut in viata, sau mai bine zis ce nu am facut.Viata pe pamant e o scoala si noi de cele mai multe ori, dupa ce ne nastem uitam de ce am venit pe pamant.Asa ca la urmatoarea reincarnare ne alegem o viata si un destin prin care sa putem repara greselile facute in viata anterioara ca sa putem sa ne inaltam mai sus.Si sa stii ca Dumnezeu ne iubeste si nu ne vrea raul.Asa a vrut Dumnezeu, e o expresie total neadevarata. El doar ne da sanse nenumarate sa venim pe pamant sa ne indreptam greselile.Noi suntem cei care ne alegem obstscolele, suferintele prin care ne putem spala greselile facute. Sper ca ai inteles ceea ce am vrut sa iti spun.Am ceva vreme de cand mi s-a descoperit anumite lucruri, cu voia celui de sus.Si sa stii ca nu sunt habotnica, nicidecum. Dar jur ca am simtit ajutorul lui Dumnezeu si al ingerilor de cate ori am avut nevoie.Stiu ca e dureros cand vezi atatea nenorociri in jur dar crede-ma ca Dumnezeu nu are nimic de-a face cu ele.Parerea mea.