Ahhh îmi sporește dorințele submisive. Hai în minunata lume nouă frumosule, unde sarea e dulce pentru că vrem fără zahăr, unde cascadele curg spre cer, pentru a putea fi înecați în stele, unde am fost separați de individualism, colectivismul fiind individualismul la care tindem, unde știm că vrem să fim unul și că suntem importanți la fel cum o particulă de praf tinde către destin, către soare. Stinge-te! Hai să înghețăm în sângele curs pentru ceea ce credem că avem, hrana visurilor noastre penibile. Hai să stăm striviți sub greutatea dorințelor noastre... De ce? Pentru că nu contează. Ăsta e singurul răspuns. De aceea mărturisesc că tu ești ceea ce cred că este cel mai important în viață. Pe scurt, nu îmi pasă de tine. Nici nu trebuie! Suntem la fel și vor rămâne ceea ce numim necunoscut.
Eu întotdeauna te-am apreciat. Şi am făcut asta începând în special de la data când mi-ai rezolvat problema aia cu patrulaterul, dacă îţi mai aminteşti. Era un patrulater care avea două unghiuri alăturate de câte optzeci de grade. Să fiu bine înţeles, nu doar pentru problema aia, ci începând cu acea dată. Pentru că între timp am mai văzut răspunsuri bune pe care le-ai dat pentru diferite probleme de fizică (privind entropia, dar nu numai).
Lipsesc 8 ore și 21 de minute și deja se aruncă cu cuvinte grele! Păi nu de aia suntem oameni? Să apreciem pe cineva pentru ceva și să disprețuim pentru altceva? Încerc să fiu flexibil și îți recomand și ție. Până să ne gândim la cum ne pot controla elitele să ne gândim la cum putem evada din propria rigiditate care și ea ne face prizonieri chiar fără să admitem sau să ne dăm seama. Poți aștepta doar un anumit tip de răspunsuri, nu mă deranjează. Însă elitele ar fi ultima problemă în aceste condiții. Cel mai neputincios prizonier este acela care își confundă propria temniță cu ideea libertății. Suntem, până la urmă, prizonieri, dar depinde de noi dacă recunoaștem zăbrelele și mai apucăm ceva printre ele sau dacă le folosim paralizați drept reper existențial din colțul numit neputință. Mai ne e și teamă de o altă structură artificială, dar care se reduce la același lucru.
"acum 8 ore | sabin89 explică (pentru T0T):
Eu întotdeauna te-am apreciat. Şi am făcut asta începând în special de la data când mi-ai rezolvat problema aia cu patrulaterul, dacă îţi mai aminteşti. Era un patrulater care avea două unghiuri alăturate de câte optzeci de grade. Să fiu bine înţeles, nu doar pentru problema aia, ci începând cu acea dată. Pentru că între timp am mai văzut răspunsuri bune pe care le-ai dat pentru diferite probleme de fizică (privind entropia, dar nu numai)."
"acum 18 minute | T0T a răspuns (pentru sabin89):
Lipsesc 8 ore și 21 de minute și deja se aruncă cu cuvinte grele! "
sa nu uiti sa iti iei pastilele draga, ca vezi "cuvinte grele" unde nu sunt... DELOC!
Asta era problema cu patrulaterul:
https://www.tpu.ro/......ncrete-ci/
Nu ştiu dacă ar mai fi fost şi altcineva în măsură să dea un răspuns (cineva de pe TPU).
Pana la Huxley mai e mult si bine hai sa nu o dam in penibil. Nationalismul a fost si o sa fie mereu o porcarie, si motivul pentru care umanitatea nu o sa cunoasca niciodata o pace adevarata (rog crestinii sa se abtina de la vrajeala cu a doua venire si alte bla bla).
Alimentatie: Nu te obliga nimeni sa mananci legume tratate din supermarket. Legume sanatoase se gasesc la piata si sate, idem pentru carne, branza si altele. Dar sunt scumpe si de nisa.
Educatie:
E mai usor ca niciodata sa ai o educatie buna dar multi nu vor. Prefera sa ia 5-ul ala blana, sa faca un liceu slabut, si apoi sa se planga ca au trebuit sa plece din tara, ca la fabrica nu e ok, si e salariul prea mic. Cool, ce stii sa faci pentru un salariu mai mare?
Cultura:
Din nou, ai mai mult ca niciodata. Internetul e plin de filme bune, documentare, show-uri de cultura, carti, carti audio, etc. Dar aceiasi oameni de la educatia de mai sus prefera manelele, Survivor Romania, Antenas 3 si Capatos, ca sunt usor de urmarit si cu vocabular pe intelesul lor.
Sex:
Daca acum nu poti face sex in toate formele, fara ii doara pe oameni capul daca nu pui nuduri online nu stiu cand ai putut. Da un ochi la dragoste si sex sa vezi ca e plin de oameni monogami si gelosi.
Copii: Generatiile de azi is crescute prost. Le pun mama si tata telefonul in mana la 2 ani, sa nu mai planga, si dupa se plang ca de ce nu citesc o carte cand cresc. Normal ca daca ai crescut cu video-uri si jocuri nu iti pasa de o carte normala, oricat de subtire e.
Chestia cu promiscuitatea sexuală a avut drept sursă de inspirație revoluționarea familiei promovată de Alexandra Kolontay în primii ani ai regimului sovietic. În fabricile "roșii" se trăia la comun, familia nu mai exista, se făcea sex cu mai mulți parteneri, copii rezultați fiind crescuți în creșe! Așa au stat lucrurile timp de câțiva ani până a preluat Stalin puterea deplină și a înlăturat de la frâiele puterii vechea gardă a lui Lenin. Stalin fusese seminarist, era un pic mai auster și nu tolera astfel de comportamente!
În fapt "Minunata lume nouă" a fost un manifest antisovietic, URSS fiind principalul inamic ideologic al SUA - cele amintite de tine petrecând-use în Uniunea sovietică: eliminarea literaturii clasice din biblioteci, promovarea unei arte, teatru și literaturi noi proletcultistă, hrana de proastă calitate asigurată (cașa - terciul de orz, mikoianele - un fel de pârjoale cu puțină carne, etc.), spectacole publice care lăudau pe tătuc și mărețele realizări ale regimului, etc.
Huxley nu și-a închipuit că aceste lucruri vor fi puse în practică, peste 60 de ani, în lumea liberă!
În carte nu este menționat și un medicament (drog mai exact) consumat obligatoriu de toți locuitorii numit, dacă țin bine minte, "Prozia"? Americanii produc în prezent medicamentul Prozac! De asta ce zici?
Da, am uitat să spun de drogul ăla. Se administra, într-adevăr, o doză de drog în mod regulat, în eventualitatea că ar apărea vreo frustrare, vreo suferinţă sau vreo tristeţe cauzate de neîmplinirea vreunui vis. Oamenii trebuiau să fie încontinuu fericiţi În felul acesta statul controla şi fericirea. Şi evident, o lume de drogaţi e mai uşor de controlat. N-am auzit de medicamentul ăla produs de americani. Am auzit în schimb că unii magnaţi propun liberalizarea drogurilor.
Prozium time
https://www.youtube.com/watch?v=LIESK13j5N8
"Statul" e reprezentat de fapt tot de niste oameni, nu e o entitate din afara care "da" ceva oamenilor. In plus, daca inventezi drogul fericirii, ce rost are sa mai dai si altceva?! De altfel, droguri de genul asta au fost inventate demult. In crestinism ii spune mantuire. Ciudat e ca in general, cei mai speriati de asa zisa globalizare sunt tocmai crestinii, a caror organizatie are chiar in statut ideea de a impune credintele lor tuturor oamenilor, de a face din povestea lor una acceptata global. Iar daca nici asta nu e globalizare, atunci ce e?! Iar principiul e fix acelasi: oferim fericirea suprema, mantuirea.