| RAY a întrebat:

As vrea sa imi raspunda cineva care are habar de biologie.

De ce au dulciurile atat de multe calorii in cantitati atat de mici?

12 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Depinde la care dulciuri te referi dar in general reusesc performanta de a combina mult zahar si grasimi.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Și grăsimile au la fel, tot în cantități mici.

| RAY explică (pentru sadrian46):

Grasimi 9 calorii =astea se depun direct
carbo 4 calori =se folosesc ca energie
proteine 4 calori, dar diferenta e ca proteinele nu se folosesc ca energie ca carbo

eu azi am consumat 1300 de calorii, cam asa, asa cred

| sadrian46 a răspuns (pentru RAY):

Acestea sunt date energetice când se ard acele substanțe în bomba calorimetrică. În corpul uman, contabilitatea e puțin diferită, aceeași materie e procesată și transformată în multe feluri până se transformă în fum, bioxid de carbon, uree, care iese prin urină sau deșeu care iese pe canal.
Caloria de acasă nu se potrivește cu cea din laboratorul de biochimie.

| RoCkKiD a răspuns (pentru RAY):

Nu e cum zici tu, grasimile nu se depun direct si in anumite situatii organismul arde si proteine.e mai complicata treaba.

| RAY explică (pentru sadrian46):

Ce vrei sa spui?

| RAY explică (pentru RoCkKiD):

Desigur cand esti pe minus, de asta indiferent de dieta conteaza deficitul caloric, de acord, faza e ca eu sunt dependent de zahar si cu multe kg

| sadrian46 a răspuns (pentru RAY):

Ceea ce am spus, nimic altceva.
Biochimia, caloria. bilanțul calorimetric din laboratorul de biochimie nu se potrivește, nu este echivalent cu modul cum calculează și utilizează energia corpul tău.
Exemplu la motoarele cu ardere internă care utilizează benzină.
Un motor are un randament altul are alt randament. Bagi în ele benzină dar din fiecare iese alt rezultat.
De aceea unii se îngrașă din puțin iar alții slăbesc din mult.
Faptul că ai calculat caloriile la milimetru și la gram, nu este totul în cura de slăbire.

| RAY explică (pentru sadrian46):

Dar cum sa le calculez?

| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Le calculezi dupã iti faci un schita si te observi, nu toate le rezolvi prin calcule exacte fiecare e diferit

| relian a răspuns:

Nu biologia se ocupa cu dulciurile, mai degraba biochimistii, sau ceva de genul asta.Probabil ca zaharul in general este un produs ce poate elibera cantitati mari.
Ca si lemnul de exemplu. Daca arzi un lemn de brad e una,daca arzi lemn de stejar sau fag is alte calorii,mult mai mari.
Dar zaharul consumat in alimentatie nu te ingrasa,asta pentru ca atunci cand consumi mancare preparata,sau sa zicem carne,dar consumi si zahar,energia din zahar va fi prima folosita nevoilor organismului,iar ce nu-i trebuie,sau este in plus, ca de exemplu mancarea, acea carne ce am zis aia se va depune laughing zaharul intodeauna este folosit primul ca sursa de energie, tocmai ca este foarte usor de folosit, comparativ cu alte produse.
Tu ce poti face? Sa nu mai maninci mancare, consumi doara produse ce zici ciocolata etc si aia e tot.
Nu te poti abtine de ce anume? Ca doara nu ai 5 ani, sau eu nu cred ca zaharul iti poate da dependenta.
Dar sa stii ca si daca nu ai consuma zahar deloc, dar maninci destul de consistent alte mancaruri tot te ingrasi, asta garantat.
Daca nu poti reduce mancarea, atunci renunta la zahar la sucuri dulci.Eu de exemplu maninc odata pe zi, la pranz, beau sucuri rar, mai consum ceva fructe seara si e ok.Stiu ca prima data cand incerci sa reduci mancarea de ex,creierul incepe sa ceara una alta laughing pe mine ma durea capu daca nu mancnam laughing dar asa usor usor in timp te inveti si nu-ti mai trebuie.
Ce mai cred eu,asta asa si din experienta? Ca nu ai o activitate prea intensa.
De exemplu cand ai o activitate si te pasioneaza,sincer uiti si sa mai maninci laughing deci trebuie sa cauti sa faci ceva de genul asta,dar ceva care sa iti placa, sa fie o activitate ce necesita ceva efort fizic, sa iti placa si te asigur ca uiti sa mai si maninci, nici nu mai vorbesc de dulciuri, nici vorba.
Dar asta presupune sa ai bani, deci banii te fac fericit laughing te poate face slab sau sa fii normal si etc.
Eu am observat asta la mama.Am fost la ea acasa si m-am apucat sa-i fac o canalizare la casa laughing du-te dupa materiale,fa planuri,calculeaza,cauta materiale mai bune,cumparale,dule acasa,apucate de sapat laughing eu zic pentru mine ca mi-a placut sa fac asta,eram atat de implicat ca nici nu mai mancam,venea mama,ba da tu ai mancat ceva azi laughing,Bine ca nu as face chestia asta zilnic,sau ma refer nu as faceo ca un job,dar pentru mine as putea s-o fac ani la rand laughing
Am avut asa o luna,ca luasem vacanta o luna si am facut mai multe chestii in luna aia,dar care necesitau ceva efort,astfel dupa o luan eram tras prin inel laughing nu prin ala de butoi desigur.
Deci eu foloseam f multa energie si adaugam f putina,consumam energie mai multa decat sa introduc in organism, asa slabesti.Dar cum sa zic slabeam frumos laughing adica ramaneau muschii vizibil si bine conturati.
O alta experienta la fel, a fost in vara asta, la un prieten am lucrat, l-am ajutat sa faca un gard si am sapat gaurile cu o ranga, pamantul era ca betonu de tare laughing am batut cu ranga aia cen sulita cam o saptamana laughing si mancam la fel cand ne aduceam aminte laughing am facut asa vreo saptamana mi se umflase muschii de la mani de zicei wow.
Deci oamenii dupa 20 de ani deja incep sa reduca drastic activitatile fizice, asta e sinngura cauza pentru care ne ingrasam.Continuam sa mancam la fel, sau mai mult, iar efort fizic f putin spre deloc.
Poti sa renunti la dulciuri, nu exista asa ceva, zaharul nu este drog sa iti creeze dependenta, astea is povesti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Carbohidratul simplu a intrat In alimentatia omului când a inceput agricultura, nu degeaba eschimosii mananca doar grasimi si nu asa bolnavi ca noi. Sa digera usor carbohidratul simplu, e usor poti pune aproape pe oricine sa consume 5000-10000kcal poate a ajutat la evolutia noastra, daca avem resurse de hrana rapida si de durata si ne-am adaptat.