Eu unul stiam ca daca un evreu se increstineaza, acei evrei traditionalisti ( ca sa nu zic alti termeni) il considera mort si chiar i se face o inmormantare; deci este considerat mort si fizic si spiritual.
Sunt mai multe cazuri, cel mai cunoscut fiind cel dat de april. Întrebat despre felul cum se va prezenta la judecata de apoi Steinhardt a răspuns că se va înfăţişa în faţa lui Iisus şi îi va vorbi ca de la ovrei la ovrei, iar Acesta îl va înţelege.
Despre termenul de evreu e mai mult de discutat, după origine şi dupa optica noastră rămâne evreu dar după fundamentaliştii cultului mozaic nu. Aici am putea pune şi problema evreilor Sionişti, cei care cred în Iisus, dacă mai sunt sau nu evrei.
@Arthur: Evreii sionisti sunt altceva, aceia sunt evrei mesianici, de care vb tu.
Da @popoviciflaviu, ai dreptate. Am făcut o confuzie între ei şi cei care vor să grăbească sfârşitul, reconstruind Templul, care este ultima prezicere legată de Apocalipsă.
Evreii sunt un popor complex şi greu de studiat, mai ales pentru necunoscătorii de ebraică. Mulţumesc pentru detalii!
LisaJulie întreabă: