Adica daca ne miscam ontologic in "devenirea intru devenire" si nu in "devenirea intru fiinta"? Nu stiu daca logica piere in acel moment. Din moment ce presupui ceva deja te misti logic.
Daca nu sosesti nicaieri poate nu ai plecat, poate ai doar impresia ca ai plecat, ai impresia ca te duci - te invarti intr-un cerc, ajungi de unde ai plecat
spre acel loc pe care-l numesti nicaieri desi pare ilogic doar pentru ca simti sa te duci acolo are sens si devine logic in momentul in care pleci din nou
Aceasta este intrebare pentru categoria Stiinte&Filosofie. Ai putea de asemenea sa fi si mai explicita. E clar ca nu putem pleca undeva fara sa nu avem o destinatie si chiar daca nu ne propunem destinatia, tot ajungem undeva, si poate ca nu acolo unde ne-am dorit, insa ajungem. Daca totul ar deveni "ilogic" cum ai spus si tu, e destul de evident ca din moment ce e ilogic, nu poti pleca fara sa ajungi undeva. Nu se poate, nu are niciun sens.
Ia "trezeste-l" tu nitel pe Octavian Paler, si întreabă-l, apoi ceartă-l de ce n-a fost mai... explicit! Cred ca lui trebuia sa-i soliciti acest lucru, nu "autoarei" postării. Ma bucur că a mai remarcat cineva de pe aici că e vorba de poezia lui Paler " Lectia inutilă de logică", poezie binecunoscută (mai ales de către admiratorii săi)
Indiferent de ce a fost, eu am raspuns ca la o intrebare adresata de catre utilizatoare, ok? Nu ma intereseaza a cui si ce si cand si unde... si asa mai departe. Daca nu astepta un raspuns pentru ea, de ce a mai postat?
Bine ai facut, tu ti-ai facut doar datoria ! Referitor la ultima ta întrebare....eu știu de ce !
Profundă idee si fără îndoială că e și una filozofică. Am citit-o de două ori pentru ați putea răspunde cât mai apropiat.
Logica reiese din introducerea întrebării și de asemenea există logică si în lipsa unei destinații predeterminate. Poate ca unii nu vor să ajungă ( sosească ) nicăieri căci își schimbă destinația de fiecare dată, " călătorind " doar de dragul călătoriei sau să nu se oprească; poate că suntem doar niște musafiri nepoftiți în unele dintre opririle noastre și în aceste condiții, bunul simț ar trebui să ne determine să ne continuăm drumul.
Pe de altă parte, e adevărat ca de fiecare dată când oprim, putem afirma că am sosit într-un loc și cu siguranță că atunci când ne oprim din mărșăluit definitiv, ajungem la capătul unui drum iar la acel capăt nu va mai fi nimeni căruia să-i spunem : " am sosit! "
Daca prezentare facuta de tine este in cea mai mare parte logica,intrebarea este ilogica. Iata si de ce,dupa umila mea parere:
-nu vad ce legatura are logica deplasarii in timp si spatiu, cu fericirea de care vorbesti la un moment dat?;
-daca ne deplasam in cerc, putem ajunge in acelasi loc, fara a face calea-ntoarsa, cum se zice, deci am mers fara a ajunge nicaieri.Asta ar fi singura situatie in care se poate raspunde, aparent logic, la intrebarea ta.Notiunea de nicaieri, neavand un corespondent spatial, nu poate fii folosita in intrebarea respectiva, decat metaforic.
Sa inteleg ca Paler s-a reincarnat in tine? Stii ce sunt alea drepturi de autor? Stii ce inseamna respect pentru creatia unui autor? Stii ce inseamna bun simt? Bravo! Ponta are urmasi.
In conditiile acestea, stimata domnisoara, n-aveti nicio intrebare. Mi-e mila de cei care viseaza la filosofie, dar nu-l cunosc nici macar pe Paler. O sa ajungem o tara de plagiatori "intelepti" doar pe Facebook datorita citatelor copiate de pe internet, nici macar din carti.
Se numeste plagiat - asta am. Si Paler nu vorbea de nicio destinatie anume. Nu face referire la nicio persoana/loc/adresa etc. Vorbeste despre cautarea sinelui. Ne cautam pe noi insine, dar nu putem sa ne gasim niciodata. De ce? Pentru ca nu ne putem defini ca sa stim spre ce trebuie sa ne indreptam, si totusi plecam in aceasta cautare... Multumit batrane?
Eu_8005 întreabă: