| TamplaruAnisoara a întrebat:

"Așadar,cine suntem noi? Putem spune,simplu,că suntem mințile noastre"., Daniel J.Siegel în cartea Mintea...Cum doar ridicați trupul în slăvi că fiind evoluat când doar mintea ne caracterizeaza? Și că ea este atât incorporata cât și exterioară într-o permanentă interacțiune, generând schimburi cu aceasta lume exterioară in special cu alți semeni și cu alte entități din mediul ambiant. Idem.

5 răspunsuri:
| Darius50boss a răspuns:

Noi suntem oameni atâta tot

| HUAWEHUAWE a răspuns:

Corp - tot ceea ce are corpul in constructia lui
suflet - putem fi vii.
noi suntem categoria cea mai inalta a combinatiei corp+suflet, cea cu cele mai mari caracteristici :precum : lider(omul) pe pamant in fata oricarei fiinte vi.
----------------------------------------------------------
fara corp am fi realitatea omului dupa ce moare : corp mormant -bun de nimic si sufletul undeva

fara suflet am fi ca o piatra...n-am misca.

| EliLeli a răspuns:

Nu, nu putem spune ca suntem doar mintile noastre pentru ca nu vezi minti pe strada, vezi oameni cu totul.

| J0B0MAT a răspuns:

Dacă s-ar descoperi o tehnologie care ți-ar putea muta mintea într-un alt corp/robot, ai mai fi tu? O parte din tine da, dar corpul acela ar avea alte însușiri, posibilități. Poate că tu erai o gimnastă foarte bună, iar corpul nou ar fi mai rigid și nu ți-ar mai permite să îți faci meseria. Ar trebui să faci altceva, mintea ta ar trebui să lucreze cu acel nou corp ținând cont și de posibilitățile lui. Nu ai mai fi niciodată tu în totalitate.

| danuttttts a răspuns:

Cine esti tu? cine sunt eu? ia hai sa ne aducem sabiile si sa ne duelam in filozofie, iar cel care pierde moare. vedem atunci cine suntem.

Întrebări similare