Ce ai spus tu se explică prin faptul că fulgerul a fost foarte aproape. Tunetele fulgerelor se aud chiar atunci când abia vedem fulgerele în zare. Dacă de la o aşa depărtare auzi fulgerul, atunci cu siguranţă dacă este mai aproape atunci sunetul va avea o intensitate mult mai mare. Desigur, depinde şi de cât de puternic a fost fulgerul.
In primul rand nu "s-au ars televizorul" si in al doilea rand se numesc descarcati electice si nu e numic anormal. Nu e mare paguba o mica pana de curent.
Sunt ploi mari de vara, stii ca vara ploua cel mai des si cel mai puternic.Pentru ca este vara si ploua mereu, norii sunt plini de apa, si, atunci cand se ciocnesc iti dai seama cum se aude de tare. Fulgerul e foarte periculos. Trebuie sa stam departe de el! Si nu se crapa cerul pentru ca norii se ciocnesc si apa cade uneori.
Intodeauna un fulger urmat de un tunet puternic anunta incetarea unei furtuni...de asta e bine ca in timpul acestor fenomene meteo sa deconectam tot de la sursele de curent, sa inchidem telefoanele...in urma descarcarilor electrice apar fluctuatii de curent ce duce la distrugerea aparatelor electrice.
Pai gandeste logic noru A are +, noru B are minus... cand se apropie fulgera, viteza luminii fiind mult mai mare decat viteza sunetului tu vezi fulgeru prima data iar apoi tunetu, bineinteles ca pe parcursul distantei sunetu se micsoreaza! asa ca fii fericita ca nu trasneste pe langa casa, ca apoi ai sa vezi adevarata valoare a sunetului