| GlowingShadow a întrebat:

Asta nu e o intrebare, e o rugaminte catre cei care administreaza topicurile. Faceti o categorie noua pentru Ezoterie - Pseudostiinte, sa nu mai vedem astrologi, fantome si ufonauti pierduti in spatiu la sectiunea stiinta.

21 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Trebuia sa postezi asta la Contact. Aici.
https://www.tpu.ro/contact

| GlowingShadow explică (pentru darrio2007):

Am incercat asa sa mai gasesc cativa useri care sa sustina ideea (eventual), sa vada si cei de la TPU ca Fantomas nu e egal cu Thomas Mann.

| darrio2007 a răspuns (pentru GlowingShadow):

Suntem destui care sustinem aceasta idee. Inclusiv eu. Dar sa vedem ce parere au administratorii.

| ALGator a răspuns (pentru darrio2007):

Poatea ca propunerea nu ar trebui sa aiba o tenta ironica. Categoria se poate numi gen "Paranormal..." si raspunderea ramane la latitudine celor care o folosesc. Abunda din pacate si pseudostiinta deghizat in stiinta, greu de recunoscut. E ca povestea cu oamenii din cele doua sate, unii care mint, altii care spun adevarul intotdeauna - e greu sa-i intrebi de unde vin.

| johnnny123 a răspuns:

Eventual secțiunea ar putea avea și un disclaimer:
"Atentie: Această secțiune este un loc în care realitatea a făcut câțiva pași în spate, lăsând loc unor imaginații prodigioase. Din păcate, posesorii acestor imaginații nu sunt conștienți de asta și vor încerca să te convingă de absoluta veridicitate a informațiilor pe care le dețin.
Continuați pe riscul Dvs. "

| ALGator a răspuns:

Dacopati merg?
Din cate am observat, TPU e cam insensibil la feedbackuri.

| drutzix a răspuns:

Sunt complet de acord.
Admini daca cititi asta, adaugati o noua categorie. "Paranormal"

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai dreptate, ar trebui creata o sectiune separata dedicata ezoterismului si fenomenelor paranormale pentru ca acestea sunt mai presus decat stiinta care nu poate ori intentionat nu vrea sa le dovedeasca existenta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Despre ce vorbim noi aici, ce treaba are intrebarea ta cu filosofia si toate cele?laughing)

| Stell99 a răspuns:

Esti in aceeasi categorie cu credinciosii.
Scapi de o dogma (religia) dai de alta dogma (stiinta)

Si mai zici de noi ca suntem niste nebuni pierduti in spatiu.

Sheldrake enunță cele 10 dogme identificate de el în spațiul științei. Pe scurt ele ar fi următoarele:

Prima dogmă: Natura e mecanică și funcţionează ca un mecanism, universul este maşinărie, animalele şi plantele sunt nişte maşinării, noi suntem nişte maşinării.
A doua dogmă: Materia e inconştientă. Întregul univers e alcătuit din materie inconştientă. Nu există conştiinţă în stele, în galaxii, în planete, în animale, în plante.
A treia dogmă: Legile și constantele fundamentale ale fizicii de azi sunt aceleaşi care erau valabile pe vremea Big Bang-ului şi vor rămâne aceleaşi mereu.
A patra dogmă: Cantitatea totală de materie şi energie e mereu aceeaşi, de la Big Bang și până acum.
A cincea dogmă: Natura nu are vreun scop, nu există vreun scop în întreaga natură, iar procesul evolutiv nu are scop sau direcţie.
A șasea dogmă: Ereditatea biologică e materială. Tot ce moşteneşti ai în gene sau în modificările epigenetice ale genelor, sau în moştenirea citoplasmică.
A șaptea dogmă: Amintirile sunt stocate în interiorul creierului ca urme materiale.
A opta dogmă: Mintea ta e în capul tău. Toată conştiinţa ta e doar activitate cerebrală şi nimic mai mult.
A noua dogmă: Fenomenele psihice, telepatia spre exemplu, sunt imposibile. Gândurile şi intenţiile tale nu pot avea vreun efect la distanţă pentru că mintea îţi e în interiorul capului.
A zecea dogmă: Medicina "mecanicistă" e singura care funcţionează cu adevărat

| GlowingShadow explică (pentru Stell99):

Te-am rugat de multe ori sa ma ignori. Ti-am explicat de multe ori ca stiinta nu e dogma, nu e credinta. Ti-am explicat de multe ori ca stiinta cand greseste se corecteaza. Ti-am explicat multe altele, dar imi pierd timpul degeaba. Cei ca tine, cei care cred in fel si fel de basme, sa va aveti locul unde sa va puneti intrebarile si raspunsurile aiurite. Categoria asta n-ar trebui otravita cu povesti cel mult amuzante, daca nu chiar penibile.
Inca o data, te rog sa ma ignori pe viitor. Pur si simplu n-am ce discuta cu tine si cei ca tine. Punct si la revedere.

| Stell99 a răspuns (pentru GlowingShadow):

Te crezi detinator al adevarului absolut la fel ca credinciosii.
Iar asta din cauza unei indoctrinari puternice.
Nici macar nu intelegi definitia de "dogma"

https://dexonline.ro/definitie/dogmă

DÓGMĂ, dogme, s. f. 1. Învățătură, teză etc. fundamentală a unei religii, care nu poate fi supusă criticii. 2. Teză, doctrină politică, științifică etc. considerată imuabilă și impusă ca adevăr incontestabil. – Din fr. dogme, lat. dogma.

Nu pricepi nici macar ca ceea ce trece drept "stiinta" nu este stiinta!
Este o abureala menita sa spele pe creier oamenii si vad ca reuseste.
Te apuci sa faci tot felul de afirmatii dar fara sa te documentezi inainte.

Eu nu stiu ce cauti pe TPU.
Tot ce faci este sa dezinformezi si sa iti impui convingerile.
Si ii clasezi pe cei care au alta parere drept "nebuni.

Trist.

| johnnny123 a răspuns (pentru GlowingShadow):

Mult succes în a-l face pe Stell99 să înțeleagă ceva. Este ca și cum ai încerca să folosești argumente raționale pentru a convinge o placă de pick-up zgâriată să nu mai sară.

| GlowingShadow explică (pentru Stell99):

Vad ca nu intelegi nici daca repet de doua ori in acelasi comentariu sa ma ignori. Te rog si a 3-a oara, ignora-ma, omule. Repet si asta: stiinta nu se bazeaza pe credinta. Stiinta nu e dogma. Stiinta SE CORECTEAZA DACA GRESESTE. Stiinta SE POATE SUPUNE oricarei CRITICI.
In final, am citit destule din aiurelile tale. Inca o data, IGNORA-MA.
Sper ca administratorii site-ului sa faca pasul necesar, sa nu ne mai intersectam, si sectiunea asta sa ramana sectiunea ratiunii.
Hai, pa.

| GlowingShadow explică (pentru johnnny123):

Nici nu incerc, e caz pierdut in spatiu si dimensiuni mai inalte ale realitatii. laughing Acum mi-a evaluat intrebarea cu nota 1, si toate raspunsurile catre el ca fiind nefolositor şi eronat. REVENGE laughing Ca un copil de 5 ani care nu si-a primit jucaria. Sper ca e un copil, altfel e trista treaba.

Mie după lupte îndelungate mi-a răsplătit eforturile cu "Ignore", pentru care doresc să-i mulțumesc pe această cale :-)))

Opa, stai ca mi-a evaluat răspunsul anterior ca "nefolositor şi eronat". Fug până nu-mi trimite trailerul de la Alien vs Predator ca dovadă că extratereștrii au construit piramidele.

| GlowingShadow explică (pentru johnnny123):

Iti dai seama, vine E.T. cel capabil sa traverseze galaxia, poate chiar distantele dintre galaxii, si se apuca de... jucat cu pietre. laughing #logic

Dacă mai vrei niște perle logice ale stimabilului, ce zici de asta:

Afirmația 1: Pământul este controlat din cele mai vechi timpuri de guverne secrete illuminati aflate sub comanda extratereștrilor atotputernici care ne-au creat.

Afirmația 2 (proaspătă, de ieri): "Iluminatii si-au gasit nasul! Cu Donald Trump nu te pui! "

Concluzia "logică": Extraterestrii atotputernici care ne-au creat si ne controleaza de zeci de mii de ani au fost ingenuncheati de un om în urma unor alegeri.

| drutzix a răspuns (pentru Stell99):

1. Ai vreo dovada ca natura functioneaza in alt fel?
2. Noi suntem materie si suntem constienti. Desigur ca nu vei gasi constiinta in materie moarta sau acolo unde nu exista hardware pentru constiinta. Nu o sa incerc sa instalez windows 10 pe un toaster,
3. Nu avem nici o dovada ca legile s-au schimbat. Faptul ca putem 'vedea' in trecut pana la cateva picosecunde de Big-Bang suporta asta.
4. Unde putea sa se duca energia?
5. "Scopul" evolutiei este sa creeze un animal perfect adaptat mediului.
6. Ai dovada care sa arate contrariul?
7. Avem dovezi ca amintirile sunt stocate in creier si nu pe un 'cloud' laughing
8. Exact
9. Nu exista nici o dovada ca asta sunt reale. Ori de cate ori au fost testate persoanele care spun ca sunt telepatice acestea au gresit.
10. Din nou nici o dovada pentru alt soi de medicina.

| Stell99 a răspuns (pentru drutzix):

Du-te si fa asa ceva intr-un lan https://armoniacosmica.files.wordpress.com/2012/08/sci_146.jpg

Explicatia : Sunt facute de glumeti pe toata planeta, si nimeni nu i-a vazut pe glumeti acolo, iar glumetii nu au lasat absolut nici o urma, este pentru oameni cretini!
Fara suparare,

Uite dovada la intrebari:

http://m.activenews.ro/......EDx-124087

| Stell99 a răspuns:

Ma duc si imi ipotechez casa iar banii tii dau tie daca faci un desen ca ala si sa fie exact ca mai jos.

Liniile şi cercurile sunt extrem de exact trasate;

– nu s-au descoperit (nici chiar la verificări atente şi minuţioase) urme de paşi pentru a se ajunge la locul respectiv sau mai ales urme de paşi care ar arăta că cineva a lucrat acolo, chiar şi când solul era moale, de exemplu după o ploaie;

– plantele din cercuri nu sunt rupte, ci doar înclinate la 90°, ele putând creşte în continuare, pentru a fi chiar recoltate;

– plantele culcate sunt răsucite în formă de spirală şi deseori în mai multe straturi suprapuse;

– la plantele din interiorul cercurilor se pot observa următoarele detalii: goluri la al doilea nod de pe tulpină, uneori la al treilea sau al patrulea;

– în unele cazuri au fost observate pe suprafaţa câmpului respectiv manifestări ale unor emisii radioactive neobişnuite, a fluctuaţiilor magnetice şi chiar însoţite de defectarea aparaturii electronice;

– au fost decelate în sol particule sferice de fier magnetizat, cu diametrul de 10-40 microni;

– în urma investigării spicelor de cereale din cercuri s-au descoperit şi modificări celulare, care sugerează prezenţa unei acţiuni termice extrem de mari pe un interval scurt de timp;