Nu am fost vreodata apropiat, chiar daca au existat ceva incercari din partea familiei. De mic am citit carti de povesti singur, MULTE carti de povesti. Biblia mi s-a parut una foarte groasa si cu o gramada de fractiuni logice, nimic mai mult. A, da, si mereu mi se facea rau fizic cand intram in biserici, cu foarte putine exceptii. Despre cit de penibile mi s-au parut mereu chestii ca inmormintarea sau impartasania, nici nu mai discut...
În ce sens ți se făcea rău fizic când intrai în biserici, dacă vrei să povestești?
Si acum mi se face in majoritatea. Mi se face greata, imi vine sa fug. Ca intr-un club de manele. In cel mai bun caz mor de plictiseala si incep sa observ ce se intampla pe acolo, si eventual imi vine sa bat pe cineva cand vad oameni maturi la lins de icoane si alte chestii patetice. Noaptea mintii.
Si Satana cui slujeste? Lui dzeu bineinteles, deci nu Satana a fost ci dzeu pentru ca el este sefu, ce spune el aia face si Satana
Probabil ar fi trebuie sa intrebi altfel,ori intrebarea ta nu are logica.
Oamenii nu se nasc religiosi,un copil habar nu are de dzeu si de alte povesti, deci mai bine intrebai cine va indoctrinat sa ajungeti religiosi sau dupa ce ati fost indoctrinati religios ce va facut sa reveniti la starea initiala, adica fara religie, asa cum v-ati nascut?
Cam asa ar trebuie sa sune o intrebare, pentru ca tu ai fost batut cu maciuca in cap de mic sa faci ce spune popa, ce spune religia ta
Sigur ca da, a venit Satana la mine personal si mi-a dat 72 de virgine, toate top model, un palat, o limuzina si bani sa traiesc boier toata viata
faptul SIMPLU ca religia guita sus si tare ca D-zeu ar fi iubitor, iar viata contrazice serios chestia asta la fiecare a doua secunda
Mi-am pastrat aceeasi minte pe care o au toti umanii cand se nasc. NEALTERATA.
Cheers
Sincer pentru mine a fost mai greu pentru ca eu eram la catolici si aia de la biserica chiar erau ok adica inainte de slujba statea parintele la tigara si chiar dadea lectii de viata bune. Erau oameni buni dar mi-am. Dat seama ca inauntrul lor nu toti sunt buni dar vor sa para asa, multi sunt foarte ipocriti si abuzivi din cauza frustrarii pe care o au de la viata aia a lor disciplinata si limitata. Nu zic ca religia e rea dar evident nu multi o inteleg si aia care o inteleg sunt nereligiosi
Care e religia ta?
De acord în legătură cu ce ai zis despre frustrări... unii ajung frustrați, ursuzi și veșnic nemulțumiți din cauza faptului că văd în aceste "reguli" o privare de libertate. Să nu mai vorbim că unii își autoimpun unele limitări și mai apoi ajung să urască faptul că au făcut-o. Și din nou ajung nemulțumiți.
Dar creștinismul este despre libertatea dăruită de adevăr, acele "limitări" fiind doar palmele Lui Dumnezeu, care stau ca hotar la prăpăstii.
Cei născuți din Dumnezeu sunt iubire... iubire pentru tot ce e curat și iubire de oameni. Asemenea Lui.
Romano catolic dar nu sunt credincios acum
Pai, cum a fost in cazul meu, pe vreme ce tot cresteam, si incepusem sa inteleg unele lucruri, mai bine, imi tot puneam intrebari, pe care bineinteles nu le puteam afla raspunsul, si nici in momentul de fata nu le voi afla. Nici unul nu l-a vazut pe Dumnezeu, dovezi ca exista nu sunt, doar povesti, Dumnezeu exista intr-o carte, Biblia, si nu sunt nici dovezi clare, care sa spuna ca ce este scris in ea este adevarat! Sunt multe, multe, lucruri care te fac sa nu crezi in Dumnezeu, sau orice alt zeu. Acum depinde cum vezi tu lucrurile.
mODIN întreabă: