anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ateii zic ca ei sunt foarte inteligenti si noi, credinciosii, niste idioti. Ei cred ce spune stiinta, noi ne rugam la chestii imaginare, credem toate prostiile pe care le auzim.
Bun, daca ei sunt asa de copti la minte de ce isi bat capul cu noi? De ce cu orice ocazie isi bat joc de noi intr-un mod extrem de nesimtit, avand in vedere ca ei sunt educati, nu cai noi, pe care parintii ne-au invatat sa credem in chestii inexistente.De ce fregventeaza categoria "Religie" si pun o intrebare nu cu scopul de a obtine o informatie(ca oricum tot ce i-am zice nu crede), ci cu scopul clar de a ne enerva? De ce cand un credincios intreaba ceva la modul serios e imposibil ca 2 treimi din raspunsuri sa nu fie date de atei la panarama?
De ce nu vor sa ne lase sa credem in ce vrem noi?
Ii inteleg, au cap, gandesc, au ajuns la concluzia ca nu exista nici o divinitate dar de ce nu ma lasa pe mine sa cred in ce vreau? Nu ii duce nimeni la biserica cu forta, nu le impune nimeni sa creada in ceva, si totusi, de ce ne impun ideile lor?

Răspuns Câştigător
| Gizăz a răspuns:

Draga mea, întreaga conjunctură socială românească te obligă într-un fel sau altul la ortodoxism. Fie economic prin impozite plătite pentru un cult la care poate tu nu aderi, fie cultural prin habotnicie deci maleabilitatea și prostirea maselor. Mai sunt factori dar ăștia doi în principal ne afectează pe toți, indiferent de religie sau nonreligie. Nu poți spune faptul că nu mă afectează pe mine că tu și alte milioane credeți în ceva. Aici nu e vorba că nu ai tu voie să crezi ce vrei ci implicațiile pe care credința ta le are asupra mea ca român. Catedrala Neamului se construiește din naivitatea voastră și din banii noștri, ai tuturor. Noi nu avem spitale și școli draga mea dar se face ceva care nu e util tuturor. Asta pe de-o parte.
Pe de alta parte uită-te și tu la întrebările puse de unii dintre adepții vreunei religii și spune că nu ai vrea să le dai cu ceva în cap. Nu că-s credincioși. Ci că-s religioși(o mare diferență) și proști. Pentru că da draga mea, în mare religia privită colectiv se confundă cu ignoranța, prostia și naivitatea. Problema mea e că prostia lor îmi ia mie din buzunare, nu că au ei vreun crez.

Privind tabăra opusă spun doar că se iau în gură degeaba cu personaje care văd viața profund diferit. Poți argumenta până mâine inutil. Dacă celălalt are niște valori esențial diferite de ale tale atunci e degeaba. Mai adaug și faptul că vă dau prea mare importanță. Ateismul ignoră orice fel de existență divină. Un ateu adevărat nici nu ar vorbi cu voi. Dacă ești contra ceva înseamnă că îi dai importanță.

@Dmesss: Tu-mi echivalezi faptul c-am zis că nu ar trebui să li se dea importanță cu a fi pasiv. Spun doar că astfel de certuri sunt absolut inutile datorită valorilor de care am pomenit mai sus. Schimbarea nu vine din a te certa donquijotește cu efectele.

35 răspunsuri:
| mefree2fly a răspuns:

Nu trebuie sa ii bagi in seama, nu te obliga nimeni sa crezi in altceva sau sa nu crezi in nimic. Mai bine ocolesti acesti oameni care vor sa te atraga in ''gasca'' lor. Pana la urma este decizia ta daca vrei sa crezi in Dumnezeu sau sa te duci pe calea stiintifica.

| rhadan a răspuns:

Ai vazut ateul ala de pe youtube ce o intrat in moarte clinica si era roman iti recomand sa il vezi cum povestea cum a vazut raiul si asa mai departe eu sunt mai mul decat 100% ca Dumnezeu exista

| spyke321 a răspuns:

Salut.
Nu ii baga in seama. Toti oameni au drepturi. Ai dreptul sa crezi in ceea ce vrei nu in ceea ce iti spun alti. Nu ii baga in seama pe ei.

| AnaCelebrity4Ever a răspuns:

Ei nu sunt tocmai perfecti indiferent de rasa! Sa stii romanni sunt mai intelgienti! Totusi lasa-i pe ei sa creada in ce vor! Intro zi adevaraul va iesi la iveala

| Illegalfreako a răspuns:

Pentru ca ei au mandria faptului ca nu cred in nimic si sunt independenti.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Andrusca? nu ai citit in biblie ca,un om intelept nu participa la sfastul nebunilor? nu ai citit in biblie ca,visele se nasc din multimea grijilor,iar nebunia prostiei se vadeste din multimea vorbelor? nu ai vazut recomandarea lui Iisus? vorbele voastre sa fie da,da,si nu,nu,restul ce vine in plus este de la cel rau? deasemeni,in privinta cuvantului lui Dumnezeu, nu aruncati nestematele in picioarele porcilor.vor calca pe ele? sa-mi spuna un ateu ce e minciuna aici? iar tu andrusca, vezi ce spune domnul despre intelepciune la proverbe.in rest...e loc pentru toata lumea.pe pamant.si dupa moarte fistecare isi locul sau.deci?