Dat fiind faptul că după moarte corpul nu mai produce energia necesară susținerii vieții e clar că creierul nu mai primește și nici nu mai generează impulsuri electrice devinind doar o materie moartă care se va descompune în timp și va deveni hrană pentru bacterii, insecte și viermi.
În caz ca nu știai, energia nu poate fi distrusa și nici nu dispare.
Același lucru care se întâmplă cu energia unui computer când îl scoți din priză.
Energia respectiva nu mai circula prin circuit, însă asta nu înseamnă ca a dispărut din univers.
Energia se transforma in lucru mecanic si in final e consumata. E simplu. Fizica de clasa a6a parca. Daca organismul nu mai e alimentat cu energie, energia nu mai exista. Si mai simplu.
Https://en.wikipedia.org/wiki/Biomagnetism
Cu asta ce se-ntampla?
Nu are nici o legătură cu conservarea energiei din univers.
Când un organism moare, nu mai produce energia necesară funcționării creierului iar acesta încetează să funcționeze. Nu "se întâmplă" nimic mistic cu energia. Doar că încetează să fie produsă în acea formă de către acel organism.
Https://en.wikipedia.org/wiki/Biomagnetism
Cu asta ce se intampla atunci?
Ce sa se intample?
Inima este organul care procude impulsuri electrice care te tin in viata. La radul lor acestea produc niste unde magnetice.
Ia ghici tu ce se intampla cand inima nu mai functioneaza... exact, te ai prins nu se mai produc nici unde magnetice.
Nu cred că viața se termină odată cu moartea. Nu cred în rai sau iad, dar nu pot zice că noi suntem doar formați din materie vizibilă
Iti este atat de greu sa pricepi ca toate energiile din corp sunt produce pentru a supravietui de organe care functioneaza... iar odata ce organele respective nu mai functioneaza nu mai exista enegii...
serios acu, nu trebuie sa fii vreun expert neurolog, cardiac samd ca sa intelegi niste lucruri de baza in anatomie.
Nici o legătură cu "energia creierului" și nici cu conservarea energiei în univers.
Alergi în zece direcții diferite după cai verzi pe pereți
Energia nu are cum sa nu mai existe. Si arata-mi tu mie unde scrie ca aceasta energie e din mancare.
Am inteles, vrei sa demonstrezi ceva legat de religie. bla bla. Mergi pe subiectul cu crearea lumii. Acolo stiinta inca nu are toate raspunsurile. Ai si tu o paine de mancare acolo. La partea cu energiile din organism le cam stie stiinta.
Eu zic sa nu mai mananci vreo 2 saptamani si afli tu cum e cu energia si cu mancarea.
Ai auzit vreodata de efectul Dunning–Kruger?
Tu ești exemplul perfect de persoană care se situează în primul segment al curbei.
Cum as putea sa-mi masor campul magnetic din jurul creierului?
Ha ha ha, ai nimerit-o exact la fel cum le-ai nimerit și pe toate celelalte.
De fapt eu sunt unul dintre ăia care au condus 700 de km doar ca să-și facă vaccinul mai repede.
Răspunsul nu are de a face cu faptul că sunt ateu sau nu.
Energia creierului nu are ceva special legat de atitudinea mea față de religie. După ce un om moare, energia creierului nu mai are nici un după.
Dispare. Au dezvoltat mai in detaliu @mastadont, @johnnny123 si @suntserios despre asta, si vreau sa ii felicit pentru raspunsurile lor foarte corecte si bine interpretate.
Să ne clarificăm. Omul este o colecție de celule care conviețuiesc. Fiecare celulă este integrată în sistemși are rolul ei. Celulele corpului și cele ale creierului sunt mici viețuitoare. mici ființe. Până corpul este în viață, celulele creierului sunt alimentate cu oxigen și hrană. Când corpul moare, nu mai au oxigen și mâncare. Astfel ele mor. Energia vitală pe care o aveau atunci când funcționau în sistem încetează să mai existe.
Nu CHIAR
creierul are activitate electrica ORE dupa ce a murit
asta e motivul principal pentru care e traditional in majoritatea culturilor sa se acopere ochii decedatului
De acord, dar asta este doar o mică tehnicalitate, nu are legătură cu ceea ce vrea el de fapt să exprime prin întrebarea asta (povești cu suflet, reîncarnare, spirite eterne care se plimbă prin univers, etc).
Și în cazul decapitării creierul mai bâzâie o perioadă până rămâne fără baterii. Nu e nimic mistic, este doar biologie, fizică și chimie.