anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ati asistat vreodata la slujbe crestin ortodoxe? Dar in temple, la sarbatorile altor religii, hinduse, buddhiste, evreiesti?

In ortodoxie aud de multe ori preoti care se bat cu pumnul in piept, ceva de genul: "Noi suntem crestini si ne vom mantui. Noi nu suntem ca altii. Pentru noi portile ceresti sunt deschise, pentru ca in Biblie scrie lalala."
Eu sunt putin iritat de discursuri de genul asta. Ma intreb de ce vorbesc in felul asta, ca si cum ar fi superiori celor de alte religii.
Sunt curios daca oare si in alte culte se spune la fel.
Eu unul daca vorbesc cu un indian sau musulman, nu ma simt superior lui in vreun fel.

9 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

La unele, da. Salvarea este până la ușa bisericii lor. Ceilalți sunt pierduți.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Am mers de multe ori la biserica, ortodoxa. Si... nu am auzit vreodata despre asa ceva big grin

Probabil ca nu te simti superior lui intr-un anume fel, insa... trebuie sa admitem ca exista fel si fel de oameni, nu se prea poate sa ii nimerim fix pe aia care fac asa daca vorbim cu unul din alta tara.
Valabil si invers, probabil cineva din alta religie, daca ar vrea sa vorbeasca cu un preot ortodox, probabil din miilr care sunt, nu l-ar nimeri fix pe cel zis de tine.
Si astfel, si ei ar zice acelasi lucru.

| CostinAlamariu a răspuns:

Nu e neaparat superioritate ci pur si simplu afirmarea adevarului

| Lukasssz a răspuns:

Nu am mers niciodata la vreo biserica si nici nu am de gand sa merg vreodata.

| Anonimul809132 a răspuns (pentru Lukasssz):

Stii expresia aia, nedus la biserica.
O sa se duca altii, stai linistit.

| Werrich a răspuns:

Penticostali, baptiștii, adventistii, Martorii lui Iehova spun ca cei care nu sunt în clubul lor vor ajunge sa arda in iad pentru veșnicie. Tu în care cult neo-protestant ești?

| DonEduardo a răspuns:

Toate cultele avraamice fac asa. Crestinii, musulmanii si iudeii se cred superiori tuturor celorlalte religii.

| 4ndr33y a răspuns:

Preotii ortodocsi mi se par... nu stiu cum sa zic, sa nu fie considerata insulta. Sunt acei oameni care cand iti moare o ruda te jegmanesc, cer fara nicio retinere bani, FOARTE MULTI! Iti zic din propria experienta, mi-a murit bunicul de covid acum 1 luna, mi-a cerut 700 lei pentru inmormantare + 300 lei pentru pomana.
Aceeasi preoti vin cu cersitul la sarbatorile de iarna, sub pretextul unor traditii care la origini, n-au niciun aspect financiar. Sunt dezgustat de preotii ortodocsi si in general de persoanele care se autointituleaza "credincioase" dar sunt cele mai imorale persoane.
Eu mi-as schimba religia doar sa nu fac parte din perversitatea asta. nu vreau ca la un momendat moartea mea sa fie o povara financiara din cauza popilor si a obiceiurilor tampite din aceasta religie.

| Gregorian a răspuns:

Fiecare om religios se simte superior fata de ceilalti pentru ca ei cred ca ceea ce ei cred este adevarul suprem. Aroganta si ipocrizia in domeniu nu are limite, iar raiul si mantuirea este doar pentru cei ce cred restul raman pe dinafara, in iad sau nu stiu unde. "Daca nu crezi ce ce credem noi esti un eretic si un pagan si esti sortit iadului celui vesnic"-Nimic mai fals, aceasta minciuna a persitat de secole in mintiile primitive ale oamenilor iar primitivismul asta inca este activ din pricina unei lipse de dezinformarii si luarea de buna a tot ceea ce popa zice la biserica.
In final ai doua variante : ori crezi in ceva ori crezi in nimic. Dar decat sa crezi ineptii si aberatii mai degraba ai crede in nimic. Eu unul cel putin cred ca "there is something" si cam atat. Cred ca o exista ceva dar nimic mai mult. Restul sunt povesti de adormit si de speriat oameni primitivi care cred tot ce li se spune de cineva care poarta barba si se imbraca intr-un anumit fel.
Unii zic ca dumnezeu pedespeste oamenii. Nimic mai fals. Care tata nu isi iubeste copii indiferent ca au gresit? Dar un tata ceresc, o fiinta astrala, nu ar trebui sa aiba o iubire mai mare?

Oricum ar fi, consider ca ceva exista. Dar nu povesti. O forta, o manifestare, care mentine regulile. Restul sunt povesti.
Crezi in ce vrei, dar nu crede ineptii.