| alex90 a întrebat:

Ati citit cartea "The blind watchmaker'", scrisa de Richard Dawkins? Acolo neaga existenta designului inteligent si arata ca natura nu a avut nevoie de un creator. Explica foarte frumos teoria evolutiei. Toate argumentele creatiei cad, rand pe rand, prin explicatiile date de biologul Dawkins.

Natural selection, the blind, unconscious,
automatic process which Darwin discovered, and which we
now know is the explanation for the existence and apparently purposeful
form of all life, has no purpose in mind. It has no mind and no
mind's eye. It does not plan for the future. It has no vision, no foresight,
no sight at all. If it can be said to play the role of watchmaker in
. nature, it is the blind watchmaker.
Un citat din carte.
V-ati gandit ca poate este adevarat? Poate mintea noastra nu poate accepta lipsa unui scop, de aceea il cauta in religie. Cititi-o si nu veti mai crede in Dumnezeu. O sa vedeti.

5 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Marturisesc ca inca nu. Dar tu ai citit cartea lui Dinesh D" Souza: What's so great about Christianity? in care ia pe rand toate argumentele lui Dawkins din cartea The blind watchmaker si arata de ce nu tin? Mi/ar face placere sa/l citesc si pe Dawkins. Tu ai fi dispus sa citesti cartea lui Souza, scrisa in replica la Dawkins si la prietenii lui cu idei asemanatoare?

| moodyblues a răspuns:

Eu am citit-o. tu ai citit-o?

| moodyblues a răspuns:

De ce sa nu credem in dumnezeu? nu e ceva frumos in care merita crezut?

| profudereligie a răspuns:

Cei ce cred în religii (Dumnezeu) cred pentru că nu au capacitatea de a accepta faptul că nu sunt în mijlocul universului... Sau că Dumnezeul lor (imaginea despre propria umanitate) nu este acolo... Iar explicaţii de tipul "cineva trebuie să fi făcut acel lucru pentru că eu nu văd altfel" denotă doar incapacitate intelectuală.
Pe de altă parte acele persoane nu vor renunţa la credinţă doar pentru atâta lucru, pentru ei ar trebui să vină Dumnezeu şi să le poruncească să nu mai creadă. Felicitări pentru lectură, este o carte importantă şi cere un pic de efort pentru a o înţelege în amănunt. Pentru unii, din păcate, chiar prea mult efort...

| biscuite a răspuns:

S-o crezi tu ca daca citesc cartea n-o sa mai cred in D-zeu. Mi-a fost lene sa citesc tot ce-ai scris si nu prea am inteles care e intrebarea dar am citit sfarsitul si d-aia am raspuns.