Da, unul singur. Dar pe bază de droguri.
Într-o zi a mers cu mai mulţi să bage-n el nişte droguri. Şi, în timpul acţiunii stupefiantelor, unul din ăia cu care era a început să vorbească despre religie iar el a rămas blocat pe asta.
Eu l-am întâlnit cu două zile înainte să se ducă şi la 3 zile după incident. Era un cu totul alt om.
A fost la un pas să se călugărească. Efectul "tripului" pe religie a durat la el aproape un an, după care şi-a revenit.
Nivelul intelectual al discursulului lui scăzuse, asta e cert. Însă nu pot spune că a devenit mai puţin inteligent sau mai inteligent.
Numai bine.
Da.Eu sunt o persoana care rataceam departe de fata lui Dumnezeu.Dar a venit un moment in viata mea cand L-am intalnit pe Dumnezeu.De atunci toate lucrurile s-au schimbat.Am devenit un om nou, mi s-a schimbat viata in bine, Dumnezeu a dat un sens vietii mele si sunt plina de bucurie si pace.Am o relatie personala cu Dumnezeu in fiecare zi prin rugaciune.Citesc Biblia si o traduc in viata mea de zi cu zi.Incerc sa fiu de folos pentru cei din jurul meu, ma rog pentru oamenii din tara mea ca sa primeasca pe Domnul Isus in inima lor, si sa fie mantuiti.
Am cunoscut o gramada de atei fixisti (astia de pe TPU sunt copilasi nevinovati)si de-a lungul timpului cand le-a venit vremea la fiecare, au devenit atat de religiosi de reuseau sa ma enerveze.Nu cred ca inteligenta are legatura cu spiritualitatea.
Regilia nu schimba inteligenta... Poti sa fi in ce cult vrei nu nu o sa ajungi mai inteligent sau prost.
Inteligenta se castiga in timp, o schimbare brusca de orientare religioasa nu iti schimba dintr-o data inteligenta. Daca persoana respectiva este inteligenta, va fi in continuare. Daca nu este, va ramane tot asa.
Si da, am cunoscut persoane de acest gen, si cum spuneam, totul tine de inteligenta fiecaruia, care nu se modifica printr-o schimbare de orientare religioasa.
Eu sunt un exemplu de ateu care a devenit om religios, apoi am ales ortodoxia ca religia mea.
Inteligenta este cu adevarat folositoare atata timp cat te face fericit, sau te indruma spre fericire. Altfel este doar o acumulare de informatii. Adica, degeaba stiu sa construiesc o casa daca nu ma pot bucura de ea. Deasemenea inteligenta e buna daca ii poate ajuta pe oameni, daca le poate aduce si celorlalti putina fericire. Insa daca ii poti face pe altii fericiti, iar pe tine nu, atunci este incomplet, nesatisfacator.
Deci, daca acum toata lumea m-ar considera prost, iar eu m-as simti fericit, putin mi-ar pasa...
Sincer va spun, obisnuiam sa invidiez pe taranii simplii de la tara, pe care i vedeam linistiti si fericiti, desi eram convins ca sunt mai inteligent ca ei. Si ma intrebam adesea ce rost are sa stiu atatea, sa am 2 facultati, cand aia sunt fericiti fara, iar eu nemultumit cu ele cu tot.
Da... doua persoane cu care nu am mai reusit sa ma inteleg dupa schimbare. Eu cred ca a daunat inteligentei aceasta schimbare. Sa nu cumva sa incerci sa schimbi un astfel de om ca tot ce o sa reusesti o sa fie sa te enervezi si sa il indepartezi
Da sa stii ca am cuoscut o persoana care dintr-o data s-a schimbat dupa ce a avut niste probleme foarte mari s-a rugat la D-zeu si l-a scos din acea situatie, acum este un altfel de om un om total schimbat in bine, o chestie pe care numai D-zeu o putea face. Mentionez ca tipul respectiv era unul din cei mai cuoscuti batausi din aceasta zona.Nu vresu sa zic numele ca sigur ai auzit de el Il stie toata Ro
Eu cunosc astfel de persoane, daca esti credincios(crestin) inseamna ca recunosti ca Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu, si citind Biblia te schimbi sigur.indiferent daca vrei sau nu.Plus ca exista in Biblie versete care spun: Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu.şi ea îi va fi dată.dar s-o ceară cu credinţă, fără să se îndoiască deloc.
De obicei o persoana se apropie foarte mult de religie atunci cand are o problema si nu mai gaseste o rezolvare si sa iti raspund si la intrebare mai prosti nu au cum sa ajunga prin apropierea de Dumnezeu si devenind mai credicios asa isi gaseste o liniste sufleteasca, mai prost devin atunci cand isi ineaca amarul in alcool sau droguri
Inteligentza e ceva nativ fie daca crezi sau nu in Dumnezeu. Religia nu iti influenteaza inteligenta, ci doar siguranta pe sine.
Cunosc si acea persoana este inteleapta acum.nu ca ar fi credincioasa,dar acum judeca la rece,nu se mai enerveaza, nu se mai repede aiurea, facand greseli sau facand pe cei din jurul lui sa sufere.nu e mai prost sau mai inteligent.nu in asta consta schimbarea.ci in a te naste din nou,un om nou cu o viata ce adie spre viata,nu spre moarte.un om care se manie,face rau,tipa injura, invidiaza se cearta, pentru ceilalti este ca o adiere de moarte spre moarte.
Gigi777 întreabă: