Interesanta intrebare, si ideea este foarte, buna, la fel de buna ca exemplul.
E adevarat, atunci cand iti pui ceva in cap, si il faci, il faci mai usor daca crezi ca il poti face, decat unul care a fost "descurajat" ca nu il poate face, si nu il poate face.
Uite, un exemplu mai vechi, pe care l-am citit, este despre un om, care avea o boala, si i s-a dat o pastila, care il vindecat in 24 de ore complet.
Omul a luat pastila, s-a culcat fericit, si a doua zi, nu de dimineata, si mai pe seara, a observat ca nu mai are nimic.
S-a dus la doctori, si ei i-au spus ca i-au dat de fapt o pastila "goala" o pastila care nu face nimic. Si omul s-a minunat enorm, cand a vazut ce poate face creierul unui om.
Daca gasesc site-ul iar, ti-l trimit, dar data trecuta l-am gasit din intamplare.
Oricum, ce ai spus pe la sfarsit "Niciodata sa nu crezi ca doctorul are ultimul cuvand de spus, si tu", este foarte adevarat, doctorul iti spune informatia pe care el o crede cea mai buna, iar tu crezi in acea informatie...
Dar, daca cineva iti spune, un doctor de ex, ca maine vei murii, nu este neaparat sa mori, stiind ca nu ai nici o boala.
Este cam greu de explicat, pentru ca nimeni in lumea asta nu cunoaste cu adevarat puterea unui om, a autosugestiei, a creierului unui om, doar pretinde ca o cunoaste, cand de fapt cunoaste 0, 1% din el, si ce poate faci acel creier este mult mai mult decat ne putem noi imagina.
Oricum, mi-a placut intrebarea ta, si sunt de acord, omul este cea mai interesanta "specie"...
Ai dreptate ca nu doctorul are ultimul cuvant dar te asigur ca popa sigur il are.
Gresit. Vine de la dia- 'a trece prin' si gnosis-'cunoastere'. "Morala" este ca tu nu doar ca ii insulti pe medici facand o comparatie fabuloasa care nu are legatura cu cei 12 ani de scoala pe care ii fac acestia, dar nici nu stii ce vorbesti.
http://dictionary.reference.com/browse/dia-
http://dictionary.reference.com/browse/-gnosis
De ce naiba am mai facut 6 ani de medicina ca sa vina mari cunoscatori in ale nimicului si sa imi zica ca diagnostic in loc sa insemne determinarea precisa a unei boli pe baza analizelor de laborator si a datelor clinice inseamna doi oameni nu cunosc nimic?
bai nu va duceti ma la doctori, stati in puii mei in casa, ca si asa, probabil ati invatat zeci de ani medicina si voi aveti ultimu cuvant, nu unu care s-a pregatit sa va trateze.
Cei pe care ii faci mari cunoscatori in ale nimicului sunt Eric Pearl si Dr. Bruce Lipton, nu pe mine. Intre tine si Bruce Lipton e o diferenta ca de la Cer la Pamant sau ca de la furnica la elefant. Tu, fiind furnica . Cand vei detine mai multa cercetare si cunoastere decat Bruce Lipton atunci ai dreptul sa-i contrazici cercetarile si pe cei care le sustin (printre care si eu) (are ani grei, zeci de ani de cercetari in spate). Pana atunci ai dreptul doar sa dai din fleanca (fiecare e liber la propria opinie), esti ca un catelus care latra la dulaul cel mare.
A ma scuzi domn doctor, nu am stiu ca ai facut ca mine medicina si ai dat un nou inteles cuvantului diagnostic si ce presupune acest cuvant.
am vcautat pe Bruce LIpton pe net, si vad ca a lucrat ca profesor de anatomie la fac de medicina, si de a facut acest lucru in o mie de ani nu ar spune o aberatie cum ca diagnostic se imparte in di care inseamna doi si agnostic care inseamna necunoscut.
asa ca avem 2 posibilitati, ori tu inventezi definitii sau pui definitii unui cuvant despre care nu stii nimic, si cand te corectez raspunsul tau e sa ma faci prost in comparatie cu un profesor universitar, cu toate ca acel profesor nu ar zice asa ceva despre termeni medicali cum o faci tu, ori LIpton asta a spus ca diagnost inseamna ce ai zis tu, iar o asemenea prostie zisa de un doctor poate insemna excluderea din colegiul medicilor. deci care e varianta? a zis el sau ai inventat tu?
dar vad pe net ca el este cunoscut pentru teoriile lui cum ca genele si ADN-ul sunt manipulate in functie de credintele personale ale unei persoane, ceea ce e o aberatie stiintifica, si daca intr-adevar lucrarile sale includ asta, e echivalentul unui geolog de renume mondial sa inceapa sa spuna ca pamantul este plat. dar am zis, nu stiu cine e, poate am citit despre altul si nu el a zis ca ideile personale iti schimba genele. dar el sau altul, de sunt doctori, nu ar da niciodata definitia ta cuvantului diagnoistic.
Apropo de diagnostic : http://www.adevarul.ro/......29489.html si cu asta am spus tot. Asa ca, ciocu mic.
Ai zis un rahat, ai cunostinte despre cum se pune un diagnostic si cum evolueaza o boala la fel ca unu care lucreaza la salubritate sau e bucatar sau inginer. nu stiu ce a avut fata din articol, da ghici ce, oamenii mor in spitale, de multe ori din cauza necunoscute si care se afla abia la necropsie, asa e la noi, asa e si in franta unde au cea mai buna medicina din lume. si nici macar nu tine de medicina, tine de statistica, nimic din lume, din orice domeniu nu e suta la suta sigur. poti sa fii in viitor, peste o mie de ani, sa eliminit si sa tratezi orice boala, numarul si procentul de oameni salvati tot nu va ajunge la 100%, va fi poate 99%, dar orice medicina ai avea, 1 % din pacientii tratati in acel spital vor muri indiferent ce le faci sa ii salvezi.
asa ca articole din astea scrise de oameni care habar nu au de medicina, imi arata doar ca tu inveti despre un domeniu din ziare de tabloid, nici macar din articole mai normale, asa ca da, fac ciocu mic, ca nu o sa im ibat capu sa vorbesc cu toti taranii care cred ca de au citit 2 paragrafe in un ziar stiu ce e aia medicina, si se cred medici mai buni ca unii ce fac 12 ani de facultate si rezidentiat.
Cu siguranta ai nevoie de ajutor specializat. Iti recomand http://www.psihiatrie.net/. Temporar poti apela la un distonocalm, relaxare in natura sau orice alta activitate de natura a-ti distrage atentia de la rutina zilnica. Neimplinirile exteriorizate sub forma de cuvinte jignitoare releva o problema grava de ordin psiho-mental.
Iti doresc sanatate!
Intr-un fel, asa este, orice ar spune doctorul trebuie sa gandim pozitiv si sa ne dorim sa traim, nu sa acceptam diagnosticul acestuia atat de resemnati si de nepasatori.
De fapt, cuvântul "diagnostic" este compus din alte două cuvinte, foarte importante. Și anume "diag" (Data Intensive Academic Grid), și "nostic" (esența empirismului). Definiția este A MEA (așa damblagita cum este ea), așa că deștepții care vor să mă combată s-o lase baltă Deci, nu te-ncrede-n fericire, că e vis amăgitoriu.
Asa poti sa analizezi si cuvintele "ampula", "curcubeu", "cernoziom" si multe, multe altele.