Chiar am puterea asta, pentru ca nu astept de la vreo entitate, a ta sau a altora, iertare sau salvare sau stergerea cu buretele a vreunor greseli. Celor carora le-am gresit, stiu sa le spun "Iarta-ma" din toata inima. Atat.
Si in aceasta perioada doar ma bucur si ii bucur si pe cei din jurul meu de/cu cadouri.
Daca asteptai un raspuns pe coordonate religioase, las pe altii! Eu inca mai cred in mine.
Romanului da-i sa bea si sa manince si nu-i pune intrebari de genul acesta... iar tu daca te consideri evreica, cu frica de Dumnezeu, imbracate adecvat si nu iti expune.()!?
Doi din cei mentionati sustin varianta biblica "Tora", e normal caci evreii nu cred in Iisus. Cel de-al treilea nu sustine nimic ii place doar sa faca "gargara" ezoterica, nici macar la asta nu se pricepe.
Ileana, ileana? da despre jertfa de rascumparare cetit-ai? si de ce i se spune lui Iisus Hristos mielul lui Dumnezeu? cel fara cusur? si de ce este el el rascumparatorul? si din ce robie ne rascumpara el? pentru a fi darul leganat in fata tatalui? parga recoltei? a turmei? despre a fi infiat prin credinta, si avea dreptul sa strigi ava care inseamna tata? dar despre lumina si a fi fiu al luminii? toate judecate la nivel spiritual, duhovnicesc, fiindca Dumnezeu este Duh sfant? tu vorbesti despre viziuni omenesti, despre Dumnezeu pe care nu l-a vazut nimeni decat in masura in care a binevoit el insusi sa se reveleze.sa se arate.ileana, ileana ce tari santem noi in intelepciune, cat traim dar ce slabi in putere cand murim neinarmati cu armele credintei.care sunt ileana acele arme? cu care poti lupta impotriva stapanitorului vazduhului si celor vami unde stau acuzatorii? cine te scapa bre atunci? sa ajungi acolo cat mai tarziu posibil, dar la timp sa nu te chinui, urarea mea, dar nu cred ca va veni corut, tesu, sau adriana sa te ajute cu ceva.iti doresc sa te manance raiul.si te rog macar un fir de panza de paianjen sa-mi arunci, sa ma tragi si pe mine in sus.ca sunt jos de tot.si e greu aci pe pamant in mocirla pacatelor, da acolo in iad? te rog.
Nu vezi ca te incurci singura in stupizenia ta, spune-mi sufletul tau traieste vesnic chiar daca mori, si nu traieste cat traim noi adica 40, 50 max 60 de ani ci o vesnicie.
si tu daca ignori pe Domnul Isus cine te mai poate salva? fiindca in El se gaseste Mantuirea si nu in ce spune oameni!
Dumnezeu spune ca in fiecare om care e nascut pe pamant are pus in inima convingearea ca exista o judecata unde va fi judecat fiecare dupa faptele lui.alti refuza sa creada dar ei stiu adevarul.
Dar cât despre fricoşi, necredincioşi, scârboşi, ucigaşi, curvari,... partea lor este în iazul, care arde cu foc şi cu pucioasă,
Şi fumul chinului lor se suie în sus în vecii vecilor.
Apocalipsa 21
In ziua de astazi multi dintre crestini, abordeaza ziua de Craciun ca pe o zi in care doar se mananca si se bea foarte bine si nu ca pe o zii sfanta, in care s-a nascut Dumnezeul lor. Iar referitor la puterea cuiva de a se automantui survine din autosugestia fiecaruia! Caci daca o persoana nu se poate ierta pe sine pentru o greseala chiar si involntara, are nevoie de iertarea celorlati pentru a se linisti practic emotional! Daca tu, ca om, te poti ierta pentru ceea ce ai facut, in momentele in care a trebuit sa "gresesti" pentru binele cuiva, si mergi mai departe cu fruntea sus cu conditia de a recunoaste fapta comisa ajungi la automantuire si astfel neavand nevoie de iertarea celorlati sau chiar a cuiva superior din punct de vedere spiritual. Insa as dori sa pun si eu o intrebare si anume : De ce acei oameni de alta religie, in special anticrestisiti incearca sa-i convinga pe crestini ca isi spun sperante desarte in Dumnezeu, in care multi dintre ei cred cu tarie ca acesta ar exista, si ca de fapt Dumnezeul lor este cu mult superioar, decat orice fiinta existenta?! De ce nu ii lasati sa traiasca cu regulile, traditile lor, cu invataturile ce le-au fost lasate mostenire de stramosii lor?!
Pavel curut a dat cu bata 'n balta poate vinde si el ceva.
Iti multumesc pentru pont.Nu am sa cumpar niciodata ceva scris de tine.Esti inca departe de adevar. Mai cauta.
Oricum ati invarti povestea biblica, degeaba... Ce inseamna aia "mantuire". Cum putem explica rasplata si pedeapsa? Ce afaceri face creatorul biblic cu noi? Creatorul asta biblic ne creaza limitati, dar nu ne da niciun fel de dovezi de existenta, nici macar de adevarul asa-zisului testament, insa dicteaza. Pai, este normal? Arata-mi ca existi, ca esti intr-adevar creatorul meu, ca reprezinti binele, arata-mi ca ceea ce imi dictezi este bine, adevarat si cuvantul creatorului. Daca nu, cat poate fi creatorul de corect daca ma pedepseste? Daca la religiosi le-a dat dovezi de existenta si de adevarul biblic(le-a dat simturi mai ascutite, sau sentimente si emotii mai profunde, sau inteligenta si puterea de a intelege o poveste fara noima si fara dovezi), in cazul asta, ei sa creada si sa respecte porunci. Pentru mine povestea biblia este doar manipulare.
"In viziunea iudeilor"!
Pai Zaharia, sau Ioan Botezatorul (si toti ceilalti, pana la Pavel, inclusiv) ce sunt?
Apoi, iertati-ma, dar daca iudeii asteapta un simplu om, fie si sef de stat, atunci eu sunt depasit in a intelege ce va putea face el, intr-o lume de o complexitate uriasa.
Apoi, puterea iudeului de a se increde in lucruri pe care nu le intelege pe deplin, combinata cu logica si ratiunea grecului, care nu crede nimic daca nu este demonstrabil, a facut sa se nasca cultura crestina.Plecand de la revelatia biblica, s-a putut ajunge ulterior la studiu stiintific (Galileo, Kepler, Newton, etc).
Civilizatia de 2000 de ani, sta pe samanta de mustar numita Isus, care a ajuns un copac, pe ramurile caruia stau pana si pasarile
cerului.
Inainte de crestinism, oamenii mergeau la Coloseum unde exaltau la cum se varsa sange de om.
Dupa ce lumea va parasi total valorile de baza impregnate de Isus, omul va privi din nou cum curge sange de om pe strada, sau pe orisiunde.
Acest copac numit crestinism, se clatina astazi, si sigur va cadea cat de curand. Apocalipsa 14 si 18, ne spun ca omul va arde cu mana lui bisericile crestine, care nu neg ca nu il reprezinta deloc pe Isus, dar care se dau drept ridicate de El, si invatate de El.
Trist este ca alt copac nu va mai ramanea, si deci daca habitatul vietii piere, atunci ce mai ramane? Totusi la umbra lui viata a atins cele mai inalte standarde. Avem haine curate si uscate, avem conditii bune de dormit, avem posibilitati de informare si studiere asupra oricarui lucru.Nu este putin.
Inteleg ca asa zisa crestinatate nu prea are mai nimic in comun cu Cristos (sisteme de valori diferite, si modele comportamentale diferite), insa de aici sau ridicat mereu reformatori, care au recalibrat intelegerea asupra vietii.
Fara crestinatate, ramane iudeul, musulmanul, si hindusul.Trei sisteme de gandire mistice, care se bazeaza pe experienta simturilor.
De fapt, de aici cade si crestinismul, tinde catre ocult, si misticism.Gandirea rationala, este inabusita de valuri de misticism, adica se cauta o experienta palpabila, emotionala, subiectiva. Cel ce gandeste singur, este indepartat si impins sa accepte dogme in care nu mai crede cu adevarat nimeni (caci sunt depasite), dar care sunt pastrate de dragul traditiei.Asa ca omul paraseste biserica, frustrat, si se dedica luptei surde pentru supravietuire. Este gata sa fure, sa minta, sa ucida chiar, daca altfel nu mai poate ramane pe o linie de plutire.In final va fi masa de manevra, a masinariilor politice, si vor prigoni pe cei ce vor continua sa creada in valorile ce duc la viata(din orice biserica). Biserica va fi scoasa tap ispasitor pentru declinul economic, social, politic, deci va fi arsa si desfiintata.Nu ca nu o merita, dar mai rau este fara ea.
Observ ca lumea tinde catre monopol financiar, monopol politic si chiar monopol religios. Evreii au legatura cu aceasta, nu ca natiune ci ca si genetica. Puteau fi si tiganii in locul lor, sau orice alta natie, ca probabil jucau la fel. Doar iudeul a fost invatat la scoala lui Yahwe, si nu ma mira ca este mai adaptat, si mai inventiv.Se vede disciplina de la Moise, dar nu si moralitatea lui.
Oricum etica, si moralitatea sunt moarte orisiunde.
De aici si criza de identitate a omului postmodern, care pare ca nu se mai sprijina decat pe ideea de bani, ca singura rezolvare a tuturor problemelor.
Un proverb romanesc spune asa:
Da-mi Doamne vreo 7 vaci/ sa dau lapte la saraci.
Si daca tot nu o-i da / apoi tot nu mi le lua.
L-as sarbatori oricum. Cu ce alta ocazie mai primesc atatea cadouri? De ziua mea mai uita lumea, de craciun primesc felicitari si de la oameni pe care nu i-am vazut din gradinita. Nu e o sarbatoare minunata?
PS. Ti-am vazut site-ul. Pare facut de o adolescenta care a invatat sa se joace in paint si sa scrie LOL. Pune pe altcineva sa ti-l faca, daca vrei sa ai o minima reclama. Am o nedumerire; ce e aia "metisa evreica"? Si cine e Laurentiu-Iulian M. Popa (am citit ca si el e "metisa evreica")?
Sa stii ca de-aia sarbatoresc Craciunul, fac trocuri cu Jesus, te Sarbatoresc daca ma mantuiesti, gen.
Si Gog u Magog asta cine e, s-a nascut sau urmeaza? Ce dracu' tot o ardeti toti astia cu religiile voastre cu armaghedoane, razboaie finale de salvare, cazane de fiert suflete, mantuiri, Avrami, Isusi, sfinti, draci, laci si tot felul de parascovenii numai bune de zapacit si ingenuchiat credulii sa le luati zeciuiala.
@jolidon pe cuvantul meu de fost pioner ca nu ti-am dat stupid dar iti vand un pont, ssst mucles, @gresitaEintrebare are obicieiul acesta, incaieră-l si nu ma vinde.
Vreti nu vreti, tot la religia judaica veti ajunge! Daca nu, dragi prieteni, atunci veti muri in idolatrie sau ateism! Deoarece religia aceasta este probata stiintific de catre Illuminatii Bilderbergers. Cei care sunt mai informati decat orice om de pe planeta. Peste foarte scurt timp vom trai intr-un stat global, perfect democratic, condus de genii (am citat din David Rockefeller). Acest stat va avea o religie unica. Ce religie? Credinta intr-un D-zeu Unic si Incorporal. Adica judaismul. Religiile idolatre si-au trait traiul si au mancat aproape tot malaiul "drept-credinciosilor". E vremea sa fie inlocuite cu altceva. Cu o religie galactica si 1000% spirituala. Cine nu o va accepta...va fi problema lui/ei exclusiva.
) ce?
mdea. mai mult de 7 anisori nu ai fiindca numai un copil ar zice aberatiiile pe care le spui tu, nici in razboiul stelelor nu auzi asa ceva, auzi sti ceva?
mai lasa desenele, filmele cartiile sf-uri, ar trebuie sa scrie pe ele interzis pentru creduli!
@gresitaEintrebarea:Iti multumesc, dar nu eram in competitie cu Ileana, ca nu le am cu Gogi Magogi!;-);-)
Ileana draga, prefer sa mor asa, crezand in mine. Oricum voi muri ( ups, parca eram nemuritoare!), numai ca nu inteleg de ce trebuie sa mor in religia "judaica". Mor cum am eu chef, tu poti pricepe?
Ai mai "prezis"si in intrebarea anterioara un al treilea razboi mondial, care va incepe - "daca trebuie". Bine pusa intrebarea, ti-ai lasat loc de eschiva ca si Hara aceea care aparea la Maruta. Ma lasi?!?
Mi-e teama pentru sanatatea ta interioara, atatea conspiratii te vor epuiza total.
Lasa-te de previziuni, ma dezamagesti.
Bai @gresitaEintrebarea la Sorina sa nu te dai ca e amica mea de principii dar la Ileana Cosanzeana...pardon Stan poti sa o mantuiesti...scuze freci cu ea 1000% pe spinare ca sa te pui bine cand evrei vor fi sefii planetei visul lor milenar. Ileano nu mai tine vrajela de acum 2000 de ani(ne-ati servit-o oadata cu crestinismul, acum pa pa) sunt constructor de meserie cand vii sa te zidesc? Si sa-l iei si pe bulangiul de Corut(care a fost securist la contra-informatii si ne-a pazit de implementarea din vest dupa care noi tanjeam) sa ne indrume sa depunem banii la "Caritas" de la Cluj (cica sa salvam tara). Daca a uitat amintestei ca are acest indemn la sfarsitul uneia din cartile lui. Ce faci mami vii la mine cu Gogu Magogii(Gogu Maciuca) ăsta la mine să mă sperii? Sictir. Ai auzit de ZAMOLXES?
Ileano, lasa-ma sa ghicesc:te-au iradiat rusii, care ti-au pus microfoane in pereti si te monitorizeaza un satelit american, este? Sau te-ai plictisit sa mai scrii pe propriul blog, cu 0 comentarii la post-uri?
@gresita Eintrebarea, bine, bine, du-te cu Ileana la caldura, ca nu sunt suparacioasa! Muahahahahahahaha!
Sunteti jalnici si nu veti fi declarati castigatori! Singurul castigator roman este domnul Pavel Corut, cel care a inteles Cine A creat si conduce Universul. Adica un Spirit Unic si Incorporal. Romanii idolatri si atei sunt plecati rau de tot cu zmeul si incep sa fiu de acord cu decizia ocultilor judei de a-i extermina pe idolatri si atei, cei denumiti Goym. By the way, recesiunea asta care a ingrozit mapamondul e opera Lor si a fost profetita cu ceva timp in urma de Harry Kissinger. Numai de voi depinde sa supravietuiti si veti supravietui daca intelegeti ceea ce v-am spus Pavel si cu mine in carti. Ca mantuirea e-n mainile voastre. Cel putin asa gandesc judeo-sionistii care nu au fost si nu vor fi niciodata afectati nici de mama baisse-urilor. Deoarece baisse-urile astea sunt creatia Lor. Ca si hausse-urile.
Ca nota de final, va sfatuiesc sa va duceti la hypermarketuri si sa va cumparati cadouri. Ori sa asteptati sa le primiti. Ce altceva face un Goy idolatru si/sau ateu? Se bucura la firimiturile aruncate de Stapanii Lumii. Sunt mandra de tinerii grupati in jurul lui Pavel Corut si de judeo-sionistii mei. Ei judeca cu adevarat corect si galactic. Deoarece sunt inteligenti, culti si, mai ales, informati. Cine are bani si informatii stapaneste planeta, a spus candva Batranul Mayer Amschel Bauer! Avea dreptate!
Numai fraierii mai sarbatoresc in secolul acesta Craciunul. Nici un om cu adevarat inteligent si cult nu se poate inchina in fata zeilor humanoizi zugraviti in icoane. Deoarece aceasta inseamna idolatrie. Si e un maaare pacat. Sper ca romanii sa devina constienti de erezia in care traiesc. Sper din tot sufletul.
Stiam ca majoritatea romanilor sunt cretini, dar nici in halul asta. Suntei o adunatura jalnica de netoti, asa cum a spus si domnul Pavel Corut. Niste idolatri cu creierele flenduri de atata maculatura mistica sau aiureli ateiste. Nu aveti argumente pentru a combate o credinta de necombatut, care se bazeaza pe informatii de prima mana. Vai de capul vostru! De asta a si ajuns Romania in halul in care a ajuns. Si va ajunge si mai jos. Numai din vina celor ca voi.
Excelenta intrebare si excelente carti! Numai cei cu o credinta sanatoasa le pot aprecia!
Ma intreb ce scula evreiasca se ascunde in spatele @ReuvenMeir!?!? Bai bulangiule cu Corut si Ileana bulangeala ne faci prosti ca nu punem botul la vrajela voastra, cacumă-n p*zda matii imi jignesti poporul in felul asta, futu-va in gat de bulangii cu rasa voastra si cu Gogu Magog al vostru.
Reuvenmeir, Reuveinmeir, cine esti tu Reuvenmeier. Hopa, si-a facut Ileana cont nou. Acelasi patos, aceleasi repetitii verbale, aceleasi poze obosite de pe blogul ala la fel de obosit. Ma asteptam ca un fost ofiter SRI sa lucreze mai bine sub acoperire.
Cat de penibila esti
de pe contul ReuvenMeir te pupi in fund singura
ce zice psiholoaga mai ai vreo sansa?
eu eu yowww penibillll rau my frend