Din punctul meu de vedere, ca ateu, consider fundamental stupid să mori pentru orice idee.
Dacă mor, s-a terminat, game over, canieţ, the end, fin! Dacă mă prefac că-s de acord cu cei care mă ameninţă cu uciderea dacă nu zic ca ei, am o şansă reală apoi să le dărâm principiile din interior!
Viaţa mea e superioară ca importanţă oricărei idei sau principiu.
Ca sa vezi cum s-au inmultit cei ce-si declara ateismul online; si in viata de zi cu zi se tem sa spuna unui popa sa-si vada de treaba lui, ca sa nu mai vorbim despre ateii de casa ce stau cu icoanele parintilor spanzurate prin camera si isi amintesc cu nostalgie de vremurile cand credeau in mosul cu barba din nori. Care este pana la urma diferenta dintre credinta si religie? Credinciosii in general vad credinta ca pe ceva necunoscut ce vine din "suflet" si detesta religia, insa nu stiu ca din punctul de vedere al popilor nu poti separa religia de credinta.
Nu am nici religie nici credinta in forma religioasa, dar mi-ar placea sa vad atei facand ceva.
Dacă ar fi război, de ce drag mori? Pentru ce/cine mori? Pentru o cauză nobilă? Pentru familie? Pentru patrie?
Omul își dă viata pentru multe cauze.
Astia mai prosti, care suntem crestini, suntem crestini, nu fanatici religiosi. Ce mentionezi tu acolo face referire la atasamentul de spiritualitate, nu la iubirea de Dumnezeu.
@Hombre, mmmnu, fara funda, pentru ca se vor gasi anumiti useri care sa comenteze ca :"vaai, a ales raspunsul pe care a vrut sa-l auda". intelegi x_x...
Iti gasesc lejer vreo 100.000.000.000 de motive mai importante pentru care sa mori.Inculsiv - * mor de ras! *
Ai primit ceva raspunsuri, tragi vreo concluzie (ca tatic de topic)?
Cred ca ID-ul tau complet ar fi SadBecauseStupidPeopleExist_and_I_am_a_littleEinstein
Majoritatea dintre noi cedam la chestii de nimic, si pretindem ca suntem in stare sa ne dam si viata pentru credinta naspa
La cat de beat sunt acum as muri de dragul vodcii(si a benzodiazepinelor)... sa fie cat mai multa care tinde spre o coma alcoolica. asta da moarte
NU! niciodata. iarasi daca mori de dragul cuiva/ceva se mai cheama credinta? eu nu spun ca nu cred in D-zeu si alea alea dar daca e sa gandim logic tie daca ti-ar spune prietenu de langa tine ca a vazut o fantoma iar voi doi va uitati in acelasi loc dar tu n-ai vazut fantoma, l-ai crede? asa si cu D-zeu, religia etc.Prefer sa cred oamenii de stiinta care macar au reusti sa demonstreze ceva. cele 2 teorii se bat cap in cap iar daca oamenii de stiinta vor gasi vreodata un raspun 100% sigur crestinismul va disparea.Deci de ce sa mor pentru ceva ce s-ar putea sa nu existe? Dati-mi voi un motiv bun.
Dumnezeu exista, El vrea sa-L primim in viata noastra si sa-L lasam sa lucreze El prin noi.Foarte multi au murit de dragul credintei/religiei.De exemplu: Richard Wurmbrand si multi altii.Eu sincera sa fiu nu as fii pregatita sa mor pentru Dumnezeu, as face-o daca nu mi-ar fi frica...
Adică să mor pentru ceva ce nu am, deci pentru nimic? N-are sens. Nu mor din nimicuri.
Mda, vorba lui mhn. Acum se laudă toți cre(ș)tinii că ar merge până-n pânzele albe pentru credința lor, dar dacă cineva le-ar propune o sumă foarte mare de bani de exemplu pentru a renunța la acest lucru, n-o să ezite.
De dragul credintei? si a religiei nu. daca moartea mea ar avea un sens pentru care sa merite sa o dau, da.pretul il hotarasc eu, e viata mea.am intalnit,o chestie ciudata undeva, era prin vestul salbatic; acolo unde viata nu are nici un pret, moartea isi are pretul ei.era vorba despre glontele din pistol si banii {Pretul}pentru moartea unui om.deci fiecare isi hotaraste pretul lui ca om, si pentru ce se vinde.
AllForOne întreabă:
AvalohAlyn întreabă: