| DorelSudoru a întrebat:

Ati putea iubi pe cineva care nu-l cunoasteti?

Răspuns Câştigător
NOname
| NOname a răspuns:

Dar oare nu asta facem de fiecare data, cand iubim?
Putem oare sa afirmam, ca am cunoscut pe cineva cu adevarat, 100%?
Nu.
Atunci?

Iubim proiectia acelei persoane de pe peretii sufletului nostru, felul in care ne face sa ne simtim, iubim ceea ce cunoastem... Iar daca iubim cu adevarat, iubim si ceea ce nu cunoastem, nu vedem, pentru ca suntem dispusi sa acceptam orice, sa iubim necunoscutul, s-o iubim pe acea persoana in toate combinatiile posibile, fara restrictii, fara reguli, fara "daca"...

23 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Da.Pe Dumnezeu.Dar poti sa Il cunosti citind Biblia.Incepi sa ii cunosti caracterul,atributele, si te increzi in El in orice circumstanta.Da, spun cu toata certitudinea. Poti.

April
| April a răspuns:

Poate parea ciudat, dar sunt incredintata ca cei mai fericiti indragostiti sunt cei care nu se cunosc niciodata; absenta elementelor concrete ale vietii lasa spatiu pentru orice iluzie, iar relatia imaginata ar putea atinge perfectiunea; nimic n-ar putea-o contrazice...

| AvalohAlyn a răspuns:

Nu.Doar l-as putea placea, simpatiza. Iubirea vine cand il cunosti, cand te obisnuiesti cu persoana respectiva si intri in viata lui.Mult succes

| cristi202 a răspuns:

Depinde de cit de necunoscut iti este. Daca e total necunoscut, nu ai cum. Te gindesti ca poate fi asa cum nu iti place tie (ca sa nu zic urit pentru tine, caci toti oamenii au ceva frumos in ei, chiar si cei mai uriti), ca poate nu te potrivesti cu acea persoana, ca poate nu impartasesti aceleasi convingeri, ca poate tie iti plac cu totul alte lucruri decit ei, si lista poate continua.

| mihaibrasov a răspuns:

Foarte probabil ca da. Doar sa nu fie vreun infractor happy

| Skylar a răspuns:

Da si nu.

| NickiMinaj a răspuns:

Da, categoric. "Orice iubire e un monodeism : voluntar la inceput, patologic pe urma"!

| Rayyy a răspuns:

Bună,
Ce vrei să spui prin "nu-l cunoaşteţi"?
Dacă nu am vorbit niciodată cu respectiva persoană, bineînţeles că nu. Asta ar degenera în obsesie, ceea ce e cam ciudat.
Dacă am vorbit şi ne cunoaştem reciproc, da. Chiar cred în asta.

| bamse a răspuns:

Fara sa cunosti o persoana nu o poti iubi. Pana nu te ajuta o persoana nu o poti iubi. Pana nu esti convins ca acea persoana iti vrea binele si e acolo pentru tine nu o poti iubi.

De-aia casatoriile pe internet fara sa se cunoasca oamenii in prealabil nu tin.

De-aia cei care cred in Dumnezeu se gandesc la El si ii cer ajutorul, ca sa nu piarda legatura.

Pierderea legaturii cu o persoana echivaleaza cu pierderea dragostei pentru acea persoana.

Insa pana sa ajungi sa iubesti o persoana, trebuie sa vrei sa o cunosti. Daca nu vrei sa o cunosti, nu vei putea ajunge niciodata sa o intelegi, sa o iubesti. Iar ca sa o cunosti trebuie sa te intalnesti si sa simti legatura.

Daca insa te doare-n cot de tot ce este in jurul tau, inseamna ca viata te-a invins, ca esti cam singur si trist, acru si fara speranta si nu prea multa lume vrea sa cunoasca un astfel de om.

Din contra, oamenii optimisti, deschisi si veseli au priza la public. De ce? Pt ca toti vor sa fie bucurosi nu tristi?

Deci, daca filozofia ta de viata iti aduce tristete, schimba filozofia. Gaseste-ti una care iti impaca si intelectul si inima.

| NuConteazaCineSunt a răspuns:

Da!
Altfel de ce ar mai exista dragostea la prima vedere?

| Libelle a răspuns:

Cu siguranta.o persoana poate sa stea langa tine,sa o vezi zilnic,sa ii cunosti miscarile,ticurile,sa vorbieasca cu tine, dar sa nu se deschida, sa nu iti permita sa o cunosti in profunzimi pentru ca pur si simplu nu ii emani acea incredere sau mai bine zis nevoie de incredere
Si aici in afara de faptul ca o cunosti la modul ca ii stii cu ochii inchisi aspecul fizic nu ai rezolvat nimic.Nu te lsa sa o cunosti,e o dezamagire

In schimb, cum spune NOname cand iubesti nu-ti mai pui "daca-uri".Si iubesti cu totul o persoana, poate numai pentru ca e aproape de tine pe planul afectiv.Si simti increderea si afectiunea din partea ei, chiar doar prin voce

| FuckOnCocaine a răspuns:

Of, dragostea asta virtuală. Nu, nu cred că putem iubi o persoană care se află în spatele unui monitor, în schimb ne putem atașa de ea. Ah și eu m-am îndrăgostit de un necunoscut, ce dezastru, mai bine nu răspundeam.

| 4b a răspuns:

Nu poti iubi cu adevarat un necunoscuthappy tind sa cred ca probabil te referi la dragostenia aia virtuala, de aia pot sa zic si eu ca ''ma doaren1'', insa cert este un lucru: ce-a reala nu se manifesta intre 2 pers straine

| baru a răspuns:

Sall. Nu. De regula ne iubim pe noi insine. Tinem prea mult la noi. Pa!

| Biu90 a răspuns:

Foarte greu dar cred ca este posibil. Eu cred in asta!

| Ananas2 a răspuns:

Nu stiu a ce te referi.
daca nu l-ai vazut dar l-ai auzit si ai vorbit cu el, da, te poti indragosti. doar daca pentru tine nu conteaza asa de mult aspectul.
daca l-ai vazut si nu ai vorbit cu el si nu sti nimic despre el... da. poti sa te indragostesti si asa.

| Zøєy a răspuns:

Sincer,nuhappy

| Oana_4575 a răspuns:

Nu...poaate doar sa fiu atrasa de fizicul lui

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se greseste enorm in momentul in care se crede ca iubirea este un sentiment intre doua persoane."Iubirea e un stadiu al constiintei"

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vai de mine.Cred ca veverita nici nu mai poate dormi de fericire ca face puncte pe TPU.

| xanderblackx a răspuns:

Da, cred, pe care nu-l cunosc personal. dar mi-e imposibil sa cred ca poti iubi pe cineva pe care nu-l cunosti deloc. na, trebuie sa fi avut intr-un fel sau altul contact cu acel cineva de vreme ce ajungi sa simti ceva pentru el. sper ca ti-a fost de folos

| Vladex1 a răspuns:

Da

| Raluka_4832 a răspuns:

Da dar daca nu ne cunoastem si nu am mai putea sa ne intalnim sa ne cunoastem, nu ar avea rost. si el sau ea trebuie sa te placa.

Întrebări similare