| WhatheWow a întrebat:

Atomii au memorie?

Răspuns Câştigător
| Flory1999 a răspuns:

Atomul este cea mai mica particula dintr-o substanta care mai pastreaza individualitatea acelei substante.

14 răspunsuri:
Apache
| Apache a răspuns:

Posibil.
Daca te gandesti ca totul in jurul nostru e format din mase de atomi pusi la un loc ca sa formeze materie si impliciti viata...atunci nu mai pare asa de s/f.
Daca atomii pusi la un loc pot duce la aparitia unor fenomene, obiecte sau organisme complexe atunci de ce nu ar putea ca si individual sa aiba anumite proprietati despre care noi sa nu stim nimic?
Asta ma duce si la teoria microuniversurilor.

| WhatheWow explică (pentru Apache):

Daca esti interesat citeste putin materialul asta :
http://ist-socrates.berkeley.edu/......Memory.pdf

| RAY a răspuns:

Nu cred asa ceva

| PedoBarbie a răspuns:

Bună!
Atomii au sarcină şi aceea e memoria lor.
Pe curând!

| dragos9234 a răspuns:

Depinde. la ce fel memorie te referi?

| WhatheWow explică (pentru dragos9234):

Daca stii engleza citeste putin lucrarea asta si o sa vezi despre ce vorbeam :
http://ist-socrates.berkeley.edu/......Memory.pdf

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu cred. O alta intrebare ar fi: Atomii mor? Atomii se inmultesc?

| WhatheWow explică (pentru anonim_4396):

Da, pot muri, se inmultesc si chiar au memorie!
Gandeste-te la faptul ca atunci cand, sa spunem topesti fierul atomii isi modifica aranjamentul iar cand se raceste cum ar mai stii sa se rearanjeze?! Asta e doar un exemplu dar mai sunt o gramada.

| Aneurysm a răspuns:

Nu prea cred că cea mai mică particulă a unei substanţe ce nu mai poate fi divizată prin procedee fizice cunoscute ar avea capacitatea de a memora diverse.

| WhatheWow explică (pentru Aneurysm):

Daca te gandesti la o memorie ca a omului, e aberanta comparatia insa au capacitate de memorie.

| Aneurysm a răspuns (pentru WhatheWow):

Ciudat, eu ştiu că au nucleu şi înveliş electronic.
Sau aberez din nou?

| WhatheWow explică (pentru Aneurysm):

Nu m-am referit la tine ca aberezi am spus ca e aberant sa comparam capacitatea lor de memorare cu o memorie ca a noastra, de exemplu.

Răspuns utilizator avertizat
| llust a răspuns:

Teoretic da. Adica nu au gandire proprie. Este un fel de instinct. Cum este la animale de exemplu. Instinctul le "spune" ce si cum sa faca.

Întrebări similare