In milioanele de ani de evolutie a speciei noastre am inventat lucruri noi, am evoluat cu abilitatea de a invata lucruri noi, creierul este plastic el se medeleaza in functie de mediu, lucrurile noi le facem in mod constient e asta facem greseli, inconstientul intra in scena exemplu spunem de multe lucruri aiureli vorbim sa fim constienti de asta, da cand invatam o limba noua suntem constienti e mai greu pentru inconstientul nostru care e ceva automat treceand de partea rationala el face totul rapid, tu esti constient de respiratia ta? suntem finte emotive, e mai usor sa inveti ceva ce ai invatat acuma 50 de ani decat sa inveti ceva nou pentru ca in creier se pastreaza totul,noi traim in trecut mereu, s-a dovedit ca imaginatia vine tot din trecut, creativitatea tot cu trecutul are legatura, curiozitatea, ratiunea, e important sa fi concentrat, focusat 100% cand inveti ceva nou, lucrurile care au o importanta emotionala le invatam mai repede, daca scoala ar fi mai emotiva sigur toti ar lua bacul, suntem finte rationale rar, o explicatie daca are trasaturi emotive le invatam mai repede s-a dovedit ca daca explicatia e spusa ca o poveste se invata mult mai repede
Nu mi se pare nimic filosofic, se numeşte „obicei", iar de cele mai multe ori îţi ia mai mult timp sa scapi de un obicei, decât să-l introduci în rutina zilnică.
Este foarte simplu. Creierul nostru este o adevarata masina de memoret. Astfel cand faci ceva pentru prima data creierul este concentrat. Dupa ce-l mai faci odata el isi aminteste ca l-a mai facut si asa se creaza acele,, cai batatorite" pe creier.Asa se explica de ce oamenii se impiedica cand merg spre locul de munca: creierul cunoaste drumul obstacolele dar daca apare ceva nou pecum un bat el nu stie pana in momentul cand ochii il observa sau pesoana se impiedica.