anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Atunci cand iti doresti o iubire calda, adevarata care sa te ridice pana la nori, trebuie sa fii constient ca poti gasi fericirea, dar si nefericirea.
Si de fiecare data ne incapatanam si plecam in cautarea unei alte iubiri, chiar daca suferim. Luand cu noi doar speranta, ca undeva pe un orizont se afla fericirea noastra.
Sunt sinonime iubirea si amagirea? Sau iubirea este efemera?

15 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Iubirea este sinonima cu pumni in cap, de cate ori am iubit, dupa, mi-am tras cate unul. Cum sa fie sinonime iubirea cu amagirea? una-i una si alta-i alta. Iubire efemera? Maryus vrei si tu un pumn? asa din dragoste.laughing

| Silvia a răspuns:

Iubirea si amagirea nu sunt sinonime, doar ca uneori se intalnesc in acelasi context.Cat despre iubirea efemera, nu stiu ce sa zic.La unii este, la altii nu.La noi, copiii, sigur ca este efemera[pana in 16 ani ma refer], dar la unele persoane dureaza pentru totdeauna.Depinde de cum intelege fiecare persoana iubirea.

| Vizitiul a răspuns:

Adevarata iubire este eterna! Atat am avut de spus!

| Ralluxd a răspuns:

Da, cred ca asa e cum spui tu cand suntem incapatinati plecam cu multa suferinta de la persoana iubita, cautandu-ne alta iubire. Acest lucru e firesc, dar nu ar trebui sa se intample, deoarece chiar daca tu nu mai consideri o persoana ''iubita'', tot o iubesti cu toata inima, pentru ca constientul iti dicteaza altceva iar inima altceva. Normal ar fi sa ne ascultam inima, dar cum acest lucru nu il facem cam des...Sa revenim la sinonime, eu cred ca da iubirea=amagire, deoarece daca persoana iubita nu mai este langa inima noastra suferim foarte mult, dar acest lucru tot din cauza noastra pentru ca suntem egoisti!

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Iubirea este singurul lucru care poate fi impartit la infinit fara sa se micsoreze. Daca ai citit poeziile lui Ion Minulescu si el a ajuns la aceeasi concluzie :
" Iubire bibelou de portelan
Obiect cu existenta efemera..."

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@alllinna -Hai sa fiu "figurant"(cum a zis altcineva) pana la capat. Si stai bine cu capul? N-a sarit nicio tigla de pe mansarda?laughing Mai ai gat? Poti sa dai, cata putere ai putea avea in brate? Doar nu esti Arnold laughing
Te contrazic, stii ca imi place... Oamenii sunt efemeri? Si iubirea este efemera. La un moment dat se termina toate, rand pe rand, si ramanem cu amarul gust al amagirii.

Elianna
| Elianna a răspuns:

Noroc ca ne-a binecuvantat Dumnezeu cu uitarea si iertarea, altfel am ramane inchistati in iubiri si dezamagiri vechi.Bine ba putem sa o luam de la inceput cu entuziasm.Toti pamantenii alearga dupa iubire, cu toate ca stim ca doare si atunci cand iubim prea tare, si atunci cand suntem parasiti .Dar...pentru ce simtim atata timp cat iubim, eu zic ca merita osteneala.Depinde de noi daca dint-o relatie terminata vedem numai partea rea,(amagirea cum zici tu) sau numai ce a fost bun! Poti numara de cate ori ai fost fericit in viata sau de cate ori ai fost nefericit. Poti vedea paharul 1/2 plin sau gol! Iubirea nu o vad ca fiind efemera, doar daca nu este adevarata, foc de paie, iluzii!

| mihaa a răspuns:

Atunci cand iti doresti o iubire calda, adevarata care sa te ridice pana la nori, trebuie sa fii constient ca poti gasi fericirea, dar si nefericirea.
marius, imi place foarte mult ce ai scris si mai pot sa-ti zic ca iubirea daca exista cu adevarat, este efemera, si daca nu se iubesc cu adevarat este suferinta

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Iubitu, oamenii sunt efemeri, pacatul este ca sunt mereu altii.laughing stii ca te iubesc, primiti cu Arnold?laughing sa nu fii dezamagit, ca iubirile trec si vin precum primaverile.

| mihaa a răspuns:

Se incinge atmosfera pe TPU, dragostea pluteste aici pe TPUbig grin

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Iubirea nu este efemera. iubirea este adevarata, reala, trebuie doar sa o cauti si sa o gasesti.si daca ai gasit-o pastreazo nu o trada.fiindca fuge.

| Hombre a răspuns:

Ai pus-o deo iubire trebuie sa fii pregatit si pentru nenorocire si noroc cu uitarea ca altfel ne-ar apuca pandaliile.

| BeT a răspuns:

Noi ce fel de iubire practicam-cea pe care o vedem in filme.Sti cum se zice:Ochi vad iar inima doreste! Daca intilnesti o persoana pe care simti ca o placi te vei lupta sa construiesti o Iubire Eterna, dar noi sintem niste lasi fara sa ne dam cu seama-fiecare doreste ca partea opusa sa fie perfecta.Asa ceva gasesti doar in filme.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@alllinna -Iubirea se arata, nu se vorbeste. Primesc, primesc... Daca ma prinzilaughing De cand s-a inventat fuga, sunt cel mai bun la bataie. Cand vor muschii tai, dai tu pana nu mai poti; dau si eu? thinking
"iubirile trec"... Cum ai prins-o i-ai si tras-o laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

"cum ai prins-o i-ai si tras-o?" si mai vrei femei din Romania? ia-ti gandul, numai o anumita categorie accepta sa fie prinse la modul asta, pe alea poti sa le prinzi.