| blondissima a întrebat:

Atunci cand mintea, inima si sufletul tau iti spun trei lucruri diferite pe cine alegi sa asculti? Care din ele nu se poate insela?

Răspuns Câştigător
| TahionN a răspuns:

Conform testului de personalitate creeat de Carl Jung, eu ma ghidez din punctul asta de vedere dupa suflet, fiind "Feeling" nu "Thinking". Mi se pare putin cam ciudat totusi, cand ai spus suflet, nu trebuia sa mai pui si inima.

20 răspunsuri:
| Alphawolf a răspuns:

Ai uitat sa definesti sufletul. Cred ca este o confruntare intre ele. In functie de aspecte si de intensitatea sentimentelor una dintre ele castiga. Eu cred ca mintea se poate insela cel mai putin, dar nu cred ca poti judeca independent de sentimente, si nici invers nu se poate. Este doar un acord, difera intensitatea si precizia. Conteaza calitatea mintii si masura sentimentelor. Sunt persoane care se uita la o telenovela, care nu are nicio asemanare realistica cu realitatea, si ele incep sa planga. Acele persoane sunt sensibilizate, sentimentele lor au depasit masura, conduc si cand nu este cazul.

| Angel0 a răspuns:

Daca reusesti sa faci diferenta dintre ele, esti tare.

| FucktheSystem a răspuns:

Mintea. Celeleate două te pot păcălii, Chiar dacă la un moment dat inima îți spune ceva ( să zicem că te îndrăgostești) dupa poți afla că persoana de care te-ai îndrăgostit nu e potrivită pentru tine... deci inima s-a înșelat. Dar dacă te gândeai daca tu si persoana aia aveați ceva în comun ( sua dacă aveați suficiente lucruri în comun), atunci nu te-ai mai fi înșelat.

| MeScorpion a răspuns:

Suni un prieten.

| DianaScorpio a răspuns:

Inima este un organ care pulseaza sange, asa ca haide sa o lasam de o parte.
Depinde de situatie, uneori se poate insela mintea, alteori sufletul. Insa de cele mai multe ori este mai "sanatos" sa iti asculti sufletul. De ce? Pentru ca pur si simplu nu merita sa traiesti cu sentimentele pe care le ai dupa ce i te impotrivesti.
Insa in functie de caz, uneori trebuie sa iti asculti mintea, alteori sufletul. Este ceva relativ, la fel ca orice de fapt...

| Skylar a răspuns:

Pe toate, fac o medie si vad ce iese.

| blondissima explică:

Le-am pus pe toate trei pentru ca pentru mine cel putin sunt diferite. Cand ma doare una din ele simt unde. Si toate trei dor in locuri diferite. Pe voi cand va doare sufletul va doare inima?

| blondissima explică:

@GiacomO,inima nu gandeste dar simte, la fel ca si sufletul.

| blondissima explică:

@Alphawolf, nu am uitat si nici nu trebuie sa definesc ceea ce toti stim ce este. Cum il intelege sau cat il asculta fiecare e partea a doua.

| Hăgiul a răspuns:

Eu nu m-as rezuma la a fi ales doar una dintr ele. Fiecare are rostul ei, si folosindu-le in echilibru, poti face o alegere inteleapta.

| AlxMro a răspuns:

Inima si Sufletul nu pot spune lucruri diferite insa mintea da... iar atunci singura cale este sa urmezi inima si sufletul.

| XxXBlackVampireXxX a răspuns:

Mintea.

| MariuZ a răspuns:

Mintea nu se poate insela. Celelalte te inspira in luarea deciziilor doar in imaginatia ta. Fiti putin realisti, tovarasi!

| claudia01 a răspuns:

Cu siguranta, mintea.

| Kitty a răspuns:

Inima/sufletul.

| denisssa a răspuns:

Eu ascult inima/sufletul chair daca poate se insala, insa mai bine regreti ca ai facut ceva, decat sa regreti ca nu ai facut-o. Mintea e ratiune, dar si ea se poate insela.

| GiacomO a răspuns:

Inima și sufletul e cam același lucru în filozofie. Și ca să fiu sincer asemenea lucruri ca mintea îți spune ceva și inima îți spune altceva sunt numai prostii. Totul de ținde de creierul tău și de instinctul de autoconservare. Inima nu gândește, pompează sânge.

| Gufiii a răspuns:

Ma uit pe net la bioritm si vad pe ce sa ma bazez

| razwan3l a răspuns:

Gandeste cu mintea si alege cu inima/sufletu big grin big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Adica... chiar vrei sa-ti raspund? big grin Depinde de situatie (ce raspuns sec!).
P.P. Mai lasa-mi putin timp! M-ai luat pe nepregatite, iar raspunsul se cere a fi unul amplu.

Întrebări similare