| harciog a întrebat:

Au fost iluminati, au fost maestri yoghini, au fost filosofi, dar citi n-au fost care au studiat atingerea starii supreme de unicitate in relatia om-univers? Se urmarea integrarea omului astfel incit sa constientizeze starea de beatitudine odata cu integrarea in absolut.Problema este cit putem fi de siguri ca ascultind sfaturile altora putem ajunge acolo, odata ce sintem de acord ca fiecare sintem unici in felul nostru. N-ar insemna oare ca si drumurile noastre sint unice intracolo?

7 răspunsuri:
| mihaibrasov a răspuns:

Sunt unic, ca toti ceilalti. Si asta inseamna ca nu mai sunt asa de unic, nu?
Integrarea in absolut este traita de fiecare diferit (consider eu), dar procedeele de obtinere a ei sunt asemanatoare. Eu cam de un an citesc si sunt pasionat de ezoterism, in special de evolutia spirituala. Fara unele carti pe care le-am citit nu stiu cum as fi reusit singur sa aflu unele lucruri. Apoi, cu un minim bagaj de cunostinte poti, cred, si singur sa mergi mai departe pe calea ta. Astea sunt doar opiniile mele.

| miradoniz a răspuns:

"atingerea starii supreme de unicitate in relatia om-univers"hee hee da, mi se pare logic ca răspunsul sa fie da și nu în același timphee hee fiecare din noi ar trebui sa fie capabil sa îl găsească perfect singur... drumul asta om-univershee hee sfaturile altora pot fi prețioase, dar nu indispensabile

| Hăgiul a răspuns:

Harciog, nu pot sa nu observ in primul rand ca ma uimesti cu ce cuvinte scrii! Parca ai fi o enciclopedie...
Pune-te intr-o masina, du-te la mare ca e inca sezonul bun si o sa ajungi pe o autostrada unde sunt alte sute de masini diferite, cel putin jumate o sa aiba destinatia care o ai si tu...

| EfraimAshdothabediahKochBar a răspuns:

Kabbalah e raspunsul...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Singura stare de beatitudine o am dupa ce ma intorc din beci!
Cat despre "jmekerii" enumerati de tine... stiau ei ceva, dar nu prea aveau parte de publicitate agresiva, ca-n ziua de azi. Lumea va fi multe mii de ani (daca n-o veni apocalipsa aia care se tot amana) privata de cunoasteri profunde, fiindca OMUL ESTE IGNORANT SI EGOIST. Am burta plina? Am! Am masina? Am! N-am datorii? Hm, am dar putine! Lasa baaaaa, merge. Ce nevoie mai am de stimulare "creieristica" atata timp cat totul merge ca pe roate?
Eu unul, nu vreau sa "beatudinez" integrandu-ma in absolut. Uite-asa, de-al dracu'!
Harule, strabunicul meu din partea tatei avea vorba asta: o mie de oameni, o mie de caractere/creieri. Suntem mici omule, mici de tot.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Harciog,nimeni nu va atinge absolutul. Orice suflet este UNIC.Venim de departe,invatam ceva pe pamint, mergem catre o alta lume; cu ceva experienta.Te rog sa intelegi ceva:am avut privilegiul sa vad ce este dincolo, greu de crezut.aici sintem unici, pentru ca rebuie sa invatam.Am spus ca acei filozofi vor "plinge", si vor plati pentru ce au zis si facut.Au incercat sa distruga speranta omului.Nu pot mai mult sa spun acum.Numai bine.

| Iluminarea_Aici_Si_Acum_1974 a răspuns:

Din start a asculta parerile celoralti nu sunt de bun augur. Cuvintele sunt iluzii, adevarul nu poate fi spus, el trebuie trait. Un maestru iluminat sau o persoana care a atins devarvirea ca mine ti-ar putea arata calea, dar nu te-ar putea ilumina. Eu as putea sa te trezesc spiritual, sa atingi iluminare, dar tu n-ai putea pastra starea de prezenta nici cateva minute. Binenteles caile spre iluminare sunt diveste si unice. Dar in toate caile pentru a atinge iluminarea, pentru a-ti transcede mintea care te mine, pentru a renunta la ego, trebuie sa folosesti pacea si atentia. Asa ca foloseste-le, cauta pacea in interiorul tau si focuseaza-te sa simti sinele tau. Oricum cel mai bun maestru esti tu, dar nu tu ca si individ si minte, personalitate sau caracter ci tu ca si Sine! Namaste