@cami N-ai inteles ironia cu design-ul perfect. Daca eu eram dumnezeu, faceam omul mai perfect decat e in momentul de fata. Eu unul nu resimt chestia asta, menstruatia, fiind de celalalt sex, insa tu probabil simti pe propria piele, cateva zile pe luna, cat de destept a fost dumnezeul asta. Nu te gandi ca nu cunosc rolul menstruatiei, pentru ca stiu ce e. Insa plecand pe ideea ca totul a fost gandit de unu` destept, menstruatia nu mi se pare deloc bine gandita.
Apoi din nou n-ai prins ironia, vorbind despre dezvoltarea sexuala a tinerilor. Eu, in locul dumnezeului, as fi facut ca adolescentii sa nu poata fi fertili. Ori sa poata fi responsabili mai devreme.
Ai spus ca o sa-ti intrebi profesorul. E ok sa intrebi. Dar totusi incearca sa gandesti singura raspunsurile. Ar trebui sa fie logic. Sau nu?
Ai spus de o panza pe care e sudoarea lui iisus. De unde stim ca e sudoarea lui? Au testat ADN-ul si au ajuns la concluzia ca e divin?
Sa ma rog? Roaga-te tu si pentru mine ca asa este frumos. Si sper ca nu-ti doresti sa ard in iad. Ca e pacat. Fiind vorba de rai si iad, daca ar exista, as prefera sa ajung in iadul celor care indraznesc sa judece, decat in raiul unor oameni asa de... ignoranti.
Dude, nu ai inteles nimic din ce spuneam eu despre aer...
De fapt, nici nu stiu de ce iti raspund, nu stiu nimic despre tine, nu te vad, habar n-am ce greutate sau ce inaltime ai, nimic stiintific, bla, bla, bla, probabil intrebarea asta e un bug sau mi se nazare mie de la paharul de visinata....ma pun sa dorm, NU EXISTI...
Mai sunteti multi? Te crezi la chimie, fizica? De moli, Kelvin, izocora, nu ne spui nimic? Iti arde de densitati, volume, bla bla bla? Nu crezi, e problema ta. Nu-i mai instiga si pe altii sa-ti dea dreptate.
@liviu00, ca sa poti tu devenii tata.
-dezvoltarea fizica n-are nicio legatura cu cea fizica
-se spune ca "murdaresc" chipul Icoanelor.
-promit ca o sa-mi intreb profu de religie care-i preot, si vin cu raspunsul.
A, si inca ceva : Daca exista atatea dovezi, de "mahramul Fericitei Veronica" ai auzit? este o panza pe care este intiparit chipul Mantuitorului, dupa ce aceasta i-a sters dupa chip, sudoarea.
Roaga-te, ai nevoie.
PS: Nu toate sunt asa cum par.
Liviu, eu n-am absolut nimic cu tine. Daca nu crezi, e strict problema ta. Ok, fii tu cel care gandeste, fii tu desteptul, si lasa-ne pe noi asa in ceata. Imi doresc sa ajungi in Rai, dar cu negativismul asta pe care il emani, nu te vad prea curand acolo.
@cami Da, suntem multi. Si surprinzator, nu suntem prosti. Eu unul consider ca, pentru a crede in biblii si in dumnezei trebuie sa fii ori prost, ori ignorant. Nu intelege gresit, nu atac credinta, ci religia. Poti crede in cine vrei, e decizia ta. Dar sa spui ca adevarul absolut este detinut de crestini, e o aberatie.
@G... Ai spus ca in biblie exista suficiente dovezi ca dumnezeu exista. Uite, sa spunem ca exista. Atunci eu zic ca dumnezeul asta care l-a creat pe om, ori a fost beat, ori a fost prost. Si niste intrebari scurte. Daca design-ul ala a fost asa inteligent:
- de ce au femeile menstruatie?
- de ce pot procrea adolescenti care inca nu pot avea discernamant?
- la ce ne foloseste apendicele?
- de ce tinerii au atatia hormoni?
- la ce ne folosesc ultimele vertebre?
- de ce avem coaste flotante?
- ce-i cu pata oarba de pe retina?
- de ce avem par pe corp?
Si cateva intrebari din biblie:
- de ce nu au voie femeile sa intre in biserica, atunci cand sunt la menstruatie?
- de ce exista un sfant cu cap de caine? (sf hristofor)
@pisoias Gresesti in exprimare. Cu cat invatam mai mult, cu atat ne dam seama ca mai e mult de invatat, nu ca suntem neevoluati. Omul sa-si dea seama de potentialul pe care-l are, sa nu se simta limitat. Fiind vorba, religiile incearca sa convinga oamenii ca nu-s in stare sa se autodepaseasca, nu au forta creatoare.
Si inca un lucru, un om care a evoluat cat de cat, nu tace, ci invata sa argumenteze ceea ce crede. De ce sa taci cand observi aberatii in jurul tau si ai argumente sa-ti motiveze atitudinea?
@cami De ce pacatuieste un om care nu accepta ca vreun dumnezeu exista? Eu cred ca atat timp cat il intereseaza progresul societatii si actioneaza in consecinta, nu este nimic rau faptul ca el n-are nevoie de dumnezei.
Bai cate mai face diavolul asta! tare activ mai este.am auzit ca, mai nou, a "introdus" prin scoarta terestra niste fosile de dinozauri, ca sa ne duca pe noi in pacat, sa credem in teoria lui Darwin.(dar noi, oameni destepti ce suntem, nu ne lasam pacaliti cu smecherii dintr-astea.noi credem in continuare ca suntem produsul unui incest, ca suntem un fel de marionete, samd. e si placut sa crezi in dintr-astea, nu?
Ortodoxismul spune "cerceteaza si crede". nu confunda cu catolicismul care spune "crede si nu cerceta".
Dumnezeu este Dragoste si Dragostea este Dumnezeu. Dragostea nu cade niciodata. Proorociile se vor desfiinta, stiinta va fi depasita, caci Iubirea este traire, nici nu poate fi masurata, nici cantarita pentru ca este fara de margini, vesnica. Ea s-a daruit noua in toata plenitudinea Ei, si asteapta de la noi aceeasi daruire; nu ce mai vedem pe la tv, cand auzi ca iar s-a aruncat unu de pe bloc, etc., aia nu e daruire. Hristos Dumnezeu a murit si a inviat ca tot cel ce CREDE in El sa nu piara, ci sa aiba iubirea vesnica care este viata insasi. Iar a crede in Dumnezeu inseamna a traduce in fapt iubirea Lui in viata noastra, de zi cu zi, cat de mult putem noi, caci stie Dumnezeu Dragutu ce ne poate pielea la fiecare.
Am sa va pun o intrebare care am mai pus-o.Ati observat ca in momentul in care invatam din ce in ce mai mult nu facem decit sa descoperim cit de neevoluati(ca sa nu spun altfel)sintem? Asa ne trezim si aici. Am evoluat pina la genunchiul broastei si incepem sa ne aruncam si sa ne spargem in figuri de mari inteligenti.Ptr mine un om care a inceput sa evolueze cit de cit primul lucru pe care-l invata este sa taca...
Cel mai clar raspuns este a lui liviu00 daca esti credincios, nu ai nevoie de prea multe dovezi, deci in concluzie trebuie sa fii ignorant, orb, nepasator si fooarrte influentabil. si da, fac si atac asupra credinciosilor religia a fost scrisa, transmisa pentru a inlocui ''golul'' din istorie, din cauza intrebarilor tot mai multe a oamenilo in acea vreme. si iaca-asa a aparut si dumnezeu asta. este alegerea ta...ramai cu ochii inchisi sau ii deschizi
Bai du-te si te culca. si lasa ca Dumnezeu iti poarta de grija chiar daca nu crezi. daca tie rau spui; da-mi doamne sanatate. poate nu spui. dar am auzit persoana care nu mai suporta durerile si se ruga la Dumnezeu sal ia. fereasca sfantul sa fii bolnav si sa suferi ca atunci tu cui te vei ruga? daca stii ca nu ai nici o sansa? se chinuie atata lume sa faca un copil. facand abstractie de motivele medicale si stiintifice, in care un barbat daca ejaculeaza in vagin se naste un copil, cine hotaraste cand ramane femeia insarcinata? si cu cati embrioni? si la cat timp de sex facut anume pentru procreere? este doar un exemplu, de a vedea ca cineva Hotaraste si clipa si veacul, si ziua de maine.fiindca poti muri in orice clipa doar daca te sinucizi. daca nu habar nu are nimeni cum unul cade din picioare si se duce, iar altii duc o boala ani si se canoneste cu ea dar se duce cand e hotarat de sus.
Voi incerca sa-ti explic :DUMNEZEU EXISTA insa de multe ori nici el nu stie cine este, revelatiile venindui dupa 20 ani, deci putem gasi un DUMNEZEU la fel de patimas ca si noi.Cand revelatiile -i navalesc in cavitatea celebrala el incepe a cerceta daca revelatiile sunt autentice sau false, insa intretimp este deja luat in vizor de dusmanii de moarte ai LUI care-l ucid.(cauta,, teofilact,, pe google. Vedeti cat de amabil si viclean este Teofil (Lucifer) ) Cat priveste innaltimea LUI se vehiculeaza ca este de 1. 70m insa suma cifrelor 1+7=8 deci este falsa deoarece suma cifrelor ce corespund innaltimii LUI trebuie sa fie obligatoriu egala cu 9 deoarece EL este noe ( cel ce innoieste lumea). In acest caz innaltimea exacta nu poate fi alta decat 1. 71m 1+7+1=9. In greutate trebuie sa fie egal cu centimetri peste metru deci in acest caz 71 kg. Zodia trebuie sa fie LEU dupa Biblie(vezi apocalipsa 5. 5)cat despre ziua de nastere dupa 20 august, dupa cum spune EL LIBRO DE http://www.librodeurantia.org/ iar dupa numele cu carese reancarneaza cred ca este vorba de SF MIHAIL http://www.youtube.com/watch?v=6asNIfwfCek&feature=related
Of topic, bine zis ca sintem la genunchiul broastei.
Pisoias, vorbesti despre sfera cunoasterii. Cu cit inveti mai mult, realizezi cit de putine stii. Privesti sfera cunoasterii si gindesti "vai cit de mult am de invatat, cind voi fi invatat tot, voi fi intelept". Si incepi sa inveti pina atingi limitele sferei pe care o priveai si te minunai. Dar odata ajuns acolo, vezi dincolo de acea sfera, vezi ca ea se afla in alta sfera mai mare si gindesti "wau, acum dupa cit am invatat, realizez cit sint de nestiutor si cit de prost eram inainte". Si incepi sa inveti in continuare pina treci de limitele noii sfere si vezi ca si aceasta se afla intr-o alta sfera, mult mai mare si mult mai cuprinzatoare. Ai si mai mult de invatat. Si tot asa, pe masura ce inveti lucruri noi si devii din ce in ce mai destept, realizezi continuu ca ai de invatat inca de zece ori pe cit ai invatat pina atunci. Asta este sfera cunoasterii, niciodata nu stii tot, dar nici nu ai idee ce te asteapta, pina nu atingi anumite nivele. Un om destept, intotdeauna va sti ca e prost, un prost insa, nici nu realizeaza ca e prost.
Eu sunt crestina si CRED din toata inima mea ca DUMNEZEU EXISTA!
Doar pentru ca natura lui este divina, neatinsa de pacat, eterna, plina de slava, iar inteligenta nostra decazuta, marginita nu-l poate percepe in mod practic asta nu inseamna ca nu exista. Dumnezeu nu va fi limitat de limitele noastre. Puterea Lui este mare chiar daca vrem sau nu, chiar daca ne convine sau nu El conduce toate lucrurile si ii iubeste si pe cei ce'l iubesc si pe cei ce ii neaga existenta! Dumnezeu este mare si sper ca intr'o zi sa poti sa intelegi acest lucru. Nu te lasa amagit de ideea ca omul este totul ca tu iti esti centrul universului ca tu deti puterea suprema. NU! Aici este unul mai Mare! Aici este unul care ne tine in palma sa pe toti!
Dumnezeu nu trebuie privit ca un Dumnezeu care sta acolo sus si doar priveste la noi aici pe pamant cum ne zbatem in durere si pacat! El plange, sufera impreuna cu noi@! El ne primeste si ne iubeste asa cum suntem pentru ca suntem copii sai, suntem rodul iubirii sale!
Nu'ti place sa crezi ca esti rodul iubirii divine, ca ai fost modelat de insusi Imparatul Universului decat sa crezi ca te tragi dintr'o maimuta/?
Nu'ti place sa crezi ca este mereu Cineva langa tine chiar atunci cand prietenii tai, cant toata lumea te lasa?
DUMNEZEU EXISTA si in curand toti vor sti asta!
PS: iti sugerez sa te informezi cu privire la isoria BIBLIEI si vei vedea ca este cea mai veche carte si singura care de atatia ani este in mainile tutror oamenilor!
Daca o vei studia cu credinta si rugaciune, cu dorinta da a gasi adevarul (pentru ca numai acolo este adevarul )
iti promit ca vei gasi pace si un raspuns la toate intrebarile tale!
Sper din toata inima mea ca intr'o buna zi sa intelegi iubirea LUI ISUS!
Credinta si ratiunea nu merg mana in mana, credinta este ceva mult mai presus si imposibil de argumentat, daca crezi ca totul se rezolva cu ratiune, poate pentru tine este esential, dar pentru oamenii spirituali, credinta este esenta, ca abia apoi sa ajunga la cunoasterea infinta.Sunt sigura ca pentru a ajunge la cunoastere trebuie sa avem pentru inceput credinta, apoi toate ni se vor deschide, Mintea noastra, oricum foarte infim folosita, ni se va deschide cum nici macar nu putem rationa. Sa nu punem materia, inaintea spiritului
Religia este o "stiinta" pe care trebuie sa o crezi fara sa vezi, fara sa se dovedeasca.Sunt multe minuni pe care Dumnezeu le face. Ce idei ai tu in cap sunt numai de la Diavol.In biblie sunt foarte multe dovezi ca Dumnezeu existaSi sa fi sigur de faptul ca nu o sa se arate nimanui pentru ca el a facut un pact cu noi, oameni, deoarece in timp foate multi oameni l-au suparat. Te sfatuiesc sa citesti Biblia si ai sa te convingi