"Nothing lasts forever but the Earth and sky." Citatul e din perspectiva vieții unui om că nici astea nu-s infinite. Au avut început și vor avea cu siguranță și sfârșit cândva.
@Editez, lucram și nu am avut timp sa scriu mai mult.
Pământul stă pe loc? Nu se mișcă în jurul axei sale și a Soarelui? Luna nu se mișcă în jurul Pământului? Soarele nu se mișcă într-o spirală la fel ca celelalte 99 de miliarde stele ale galaxiei? Nimic nu stă pe loc, niciodată. Nimic nu e infinit.
Infinitul e o perspectivă pur umană. E un raport al vieții noastre cu ceva mai longeviv ca noi. Atât!
Omul nu e infinit precum nici trăirile noastre nu sunt. Nu există iubire perpetua sau ură perpetuă. Iubirile de zeci de ani, rare cum sunt, se transformă; apar alte forme finalizate prin obișnuință și dependență.
Totul e într-o continuă transformare și finalitatea e dispariția... acum, mâine, peste 50 de ani sau peste miliarde de ani.
Cum un copil nu poate avea decât trăsăturile părinților sau a bunicilor nici ceva(omul) născut din ceva efemer nu poate fi infinit. E culmea aroganței să credem altceva. Nu știm dacă după lumea fizică mai e ceva. Oricum nu avem dreptul de a ne da cu părerea, suntem prea mici pentru asta. Propria noastră aroganță și nevoie de cunoaștere ne-a împins în subiectivizări și crearea religiilor care ne-au pârjolit existența milenii. Dacă ceva ar fi infinit la noi(viziunea omenească a cuvântului) acel ceva ar fi nevoia de cunoaștere și de autoconservare, chiar dacă acea autoconservare ne împinge spre teorii a ceva ce nu putem cunoaște și la războaie din această pricină. Ironic, nu?
Da. nimic nu e pentru totdeauna. de aici si citatul preferat al fiecarui fan tudor chirila : "carpe diem".
'' Vezi termenul de garantie inscriptionat pe fundul produsului''
Hmm, m-am uitat pe fund si nu am vazut nimic.
Raspuns: nu, nu are termen de valabilitate
ps. prea buna intrebarea, nu am putut sa ma abtin
Exista si sentimente care au termen de valabilitate nelimitat. Tu nu ai precizat la ce sentiment anume te referi...
Luate asa la modul general, nu-ti pot raspunde, termenul de garantie difera!
Daca omul este efemer, atunci, tot ceea ce tine de el este efemer, inclusiv sentimentele.
Deja s-a generalizat foarte mult.
Nu vreau sa contrazic pe nimeni, dar vreau sa dau un mic exemplu: imi iubesc foarte mult copilul ( iubire=sentiment ). Credeti ca acest sentiment are vreun termen de garantie? Se va schimba pe parcursul vietii mele? NU.
Sau alt exemplu : urasc manelele ( ura= sentiment ). Oare atat cat voi trai, voi ajunge vreodata sa le iubesc?
Eu cred ca termenul de valabilitate este nelimitat, insa conditiile de de pastrare sunt foarte stricte.
Da, scrie pe ele... pe partea din spate a ambalajului, deci nu in fata la vedere. Scrie: "GARANTAT: incepem furtunos, trecem repede si apoi o luam de la capat!" si mai scrie: "Daca aveti ceva grauntze in cap nu veti lua decizii bazate doar pe noi!"
Nu au.Cum ar putea? Nici tu nu ai termen de garantie ca vei ramane asa nimeni nu are.Lumea este intr-o permanenta schimbare si sentimentele sunt parte integrata din noi.
Nu, nu au!
Atat timp cat viitorul este imprevizibil sentimentele "se tin" sub semnul "?".In primul rand acestea depind de factorii exogeni, care intodeauna le vor modifica fie mai mult, fie mai putin, fie radical."Nici tu nu ai termen de garantie ca vei ramane asa nimeni nu are."-O afirmatie justa.
NUUSTIU întreabă:
anonim_4396 întreabă: