| blondissima a întrebat:

Autosugestia este a celor slabi sau puternici?

Răspuns Câştigător
| harciog a răspuns:

Este a tuturor in prima faza dar, la ce te-ai referit tu, numai rezultatele vorbesc.

11 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Toti o avem.

NOname
| NOname a răspuns:

Şi, şi.

Când îţi spui:
- Tot răul e spre bine (deşi ştii că nu e chiar aşa).
- Vreau acum să deschid ochii, să mă ridic şi să merg la baie (e vorba de acele dimineţi, când se doarme aşa de bine, dar trebuie să te scoli).
- Sunt frumos/oasă, inteligent/ă, interesant/ă şi mă simt bine în pielea mea.
- Calmează-te! N-ai de ce să te îngrijorezi. Orice problemă are o rezolvare.
- Nu-l/o mai iubesc pe X; nu mă mai gândesc la Y.
- Nu fii trist/ă, viaţă e frumoasă!
- Sunt hotărât/ă şi puternic/ă!
- De azi nu mai mănânc dulciuri şi nici nu poftesc la ele.
(am dat numai câteva exemple, unele poate mai puţin reuşite, da' na...)

Deci îţi trebuie totuşi tărie de caracter şi o putere a minţii incredibilă, ca să te convingi singur/ă de aceste lucruri, să le crezi cu tărie, dar în acelaşi timp, asta înseamnă că în anumite momente fugim de greutăţi/probleme şi ne minţim singuri, ne retragem în lumea noastră roz, ca să le depăşim mai uşor. În orice caz, pentru autosugestie pozitivă ai nevoie de inteligenţă.

Dar când e vorba despre cei care se influenţează negativ, care intră în panică, care devin trişti şi deprimaţi, spunându-şi:
- Nu pot.
- N-o să reuşesc niciodată.
- Nu mă vrea nimeni.
- Nu sunt bun de nimic.
- N-o să ies niciodată din situaţia asta.
- Mi-e rău, mi-e frică, etc.
Sunt sau slăbi, sau proşti, sau pisimisti de felul lor, sau doar realişti (depinde de la caz la caz).

| Vizitiul a răspuns:

A celor picati, care vor sa se ridice. A ambitiosilor!

| Maximus a răspuns:

Sugestia se poate defini ca un proces, care se desfasoara atunci cand cineva incearca sa impuna cu sila o idee creierului unei alte personae. Se intampla aceasta intr-adevar? La drept vorbind nu.
Asadar, sugestia nu exista ca atare; ea se produce numai cu conditia ca, in individ, sa se transforme in autosugestie. Suportul autosugestiv de fond al orcarei gandiri este cuvantul.
Autosugestia este pentru toata lume indiferent de taria comportamentala!

Maximus!

| Hăgiul a răspuns:

Este a celor slabi care nu stiu sa-si controleze sentimentele, gandurile.

Bula
| Bula a răspuns:

Auto-sugestia controlata este a celor "puternici", cunoscatori a #.
Cea necontrolata este a... majoritatii, necunoscatoare (de ex: pesimismul, cel mai frecvent intalnit).

| StartingANewLife a răspuns:

Destul de ambigua intrebarea, nu crezi?
eu zic ca autosugestia e a celor slabi care vor sa devina puternici

| 1fluturas a răspuns:

Privind autosugestia, cu siguranta, fiecare am fost in situatia in care ne-am influentat sau chiar ne-am schimbat parerea, decizia, comportamentul la un moment dat, in urma acestui fenomen. Ceea ce este definitoriu pentru autosugestie, este faptul ca ea apeleaza la imaginatia noastra, nu la vointa. in acest sens, forta imaginatiei ’bate’ forta vointei. Desi vrem sa credem un anumit lucru, in situatia data ne vom comporta conform cu ceea ce ne dicteaza imaginatia.

De ex., daca suntem sensibili la o autosugestie legata de increderea in sine, cum ca in anumite situatii ne intimidam, atunci cand vom fi in situatia data, chiar vom simti o anumita inhibare si dificultate de a ne purta firesc si aceasta chiar in conditiile in care situatia nu mai prezinta factorul care sa ne inhibe – de ex. o persoana. In acest caz, autosugestia: – eu ma pierd in situatia x – a functionat, desi am vrut sa ne comportam firesc.

Autosugestiile ajung sa fie inconstiente, prin repetare timp indelungat, mai ales in perioada de formare a personalitatii. Fiind inconstiente, sunt investite cu puterea specifica a inconstientului, ceea ce explica impactul aproape incontrolabil pe care-l au. Aceste autosugestii devin stimuli personali cu semnificatie, verbali sau obiectuali, care simtim ca ne definesc in amod automat, fara sa mai supunem aceasta unei analize logice. Sunt diverse informatii pe care le-am invatat despre noi sau decizii pe care le-am luat despre noi si pe care le resimtim ca definitive – pana in momentul in care le aplicam o analiza logicasi realista. De ex. –eu sunt de obicei inferioara celor cu care intru in contact- sau –cand cineva tipa la mine, ma poate si agresa si are dreptul sa-si descarce nervii pe mine.

Autosugestiile sunt insotite de senzatia ca lucrurile asa trebuie sa fie, ca urmare nu ne mai punem intrebari asupra lor.
De asemenea, ceea ce este important, ele ne determina comportamentul imediat in situatie, care de multe ori ne poate dauna ulterior.

Asadar, autosugestia nu poate fi asociata unui tip anume de caracter, fie slab sau puternic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu conteaza, o folosesc deopotriva si cei slabi si cei puternici.

| danutzul a răspuns:

Autosugestia, dupa unii cercetatori, se considera a fi pentru cei puternici, astfel, puternic fiind, iti impui sa faci anumite lucruri. Pentru cei mai autosugestia nu se manifesta, de cele mai multe ori, deoarece ei sunt influentati de cei din jur, astfel rezuland ca nu fac lucruri din propria initiativa.

| valentinbadea a răspuns:

Aici :
http://www.ahasoftware.x10.bz/MesajeSubliminale.html
Puteti descarca un soft util pentru: insanatosire, prosperitate, fericire, bunastare, soft care are ca principiu dinamizarea benefica a subconstientului prin mesaje subliminale sau liminale.

Întrebări similare