Cam asa am arata si ne-am comporta, daca lumea noastra ar fi cu-adevarat normala! Si asa va fi, intr-o zi
Numai atunci cand cunoastem pe Dumnezeu vom putea judeca echilibrat, asa cum judeca El Insusi. Altfel putem sa cadem intr-o extrema sau alta: ori vom lepada orice judecata si vom lasa raul sa perpetue, ori vom fi aspri cu semenii nostri.
Depinde ce intelegi prin a nu "judeca".
Tu ca om esti limitat, iar daca esti si idiot esti si mai limitat, deci ne find apt sa emiti judecati, a nu o face chiar e un ideal. Adica sa luam exemplu barfa, e cel mai prost exemplu de a judeca pe celalalt, dar cum am spus verbul al " judeca" are mai multe sensuri, de exemplu nu e ok sa renunti la a rationa. Cat despre iubirea neconditionata e un ideal, daca nu o utopie.
Cu prima parte sunt de acord, nu e nevoie sa ma stresez pentru altul'.
Cu iubitul neconditionat, treaba e putin exagerata
A-i iubi pe oameni de dragul lui Dumnezeu, iată cel mai ales şi cel mai rafinat dintre toate sentimentele pe care le-au dobândit până acum oamenii.
Cel mai potrivit.
Vad ca toata lumea cam este de acord cu a nu judeca, dar nu toti sunt de acord cu iubirea neconditionata. Asta pentru ca traim intr-o lume materialista. Unii nu se ajuta unul pe altul pe principiul: "El nu m-a ajutat". Tot asa este si cu iubirea.
Tipic BULLSHlT religios
intrebarea pe care trebuie sa i-o pui: l-ar iubi si pe Hitler, chiar daca ar stii ca a omorat cateva zeci de milioane de oameni? cei mai multi nevinovati, si un procent serios ABSOLUT NEVINOVATI pentru ca erau copii?!?
iar daca totusi spune "DA" (pe un fanatic religios il cred in stare) l-as intreba daca nu i se pare ca practic e partas la atrocitate si ca restul oamenilor ar trebui sa se apere impotriva lui, adica a obtinut exact efectul invers a ceea ce crede (iubire)
O intrebasem eu pe una ''Pe cine iubesti mai mult dintre Dumnezeu si copiii tai''
Absurd.Nu în asta constă bunătatea.Sau cel puțin nu din punctul meu de vedere.
Un astfel de mod de gândire poate îți va asigura un loc în Rai(dacă chiar există), dar te condamnă totodată la un chin pe pământ(loc care evident există)și nu cred că merită.Să iubești necondiționat înseamnă să nu-ți pese dacă acea iubire e reciprocă, dacă acea persoană ar face aceleași sacrificii pentru tine.Să fi fraier, cu alte cuvinte.Ai numai de suferit.
Foarte bine, ura nu ajuta pe nimeni, pana la urma cu totii suntem trecatori pe acest pamant, de ce sa stam sa ne dusmanim intre noi?
Boss, a iubi pe cineva, oricum nu are o justificare palpabila, concreta... Cum se spune?! 'Iubirea e oarba'...deci, poti iubi linistit si fara rahat cu apa rece crestin doar ca nu pe oricine si oricum.