Deoarece moleculele apei calde sunt mai distante decat cele ale apei reci si din aceasta cauza frigul patrunde mai repede in interior. Desi nu as crede ca intr-un frigider ar ingheta mai repede. Poate doar daca ar fi -30, -40 de grade celsius si ai arunca in sus apa. Doar atunci cred ca ar ingheta mai repede.
Deci pe scurt: apa fierbinte contine mai putin oxigen decat cea rece, de aceea ingheata mai repede.
Paharul cu apa calda cedeaza caldura refrigeratorului fapt ce il face sa inghete mai repede pentru ca refrigeratorul primeste energia calorica oferita de apa calda
Sunt mai mulţi factori. O parte din apa fierbinte se va evapora, deci în recipientul cu apă fierbinte va rămâne mai puţină apă care va îngheţa mai repede. De asemenea, apa fierbinte are mai puţine impurităţi. Aceste impurităţi modifică capacitatea calorică (energia necesară pentru a modifica temperatura unui corp cu un grad). Deoarece apa fierbinte este mai pură, capacitatea calorică este mai mică şi în consecinţă îşi modifică temperatura mai repede decât apa rece, ce conţine mai multe impurităţi. Totuşi, dacă e folosită apă purificată, apa fierbinte nu va îngheţa mai repede. Sper că te-am lămurit ^^
Mersi pentru răspunsul prompt. Până la urmă apa fierbinte îngheța mai repede dintr-un motiv simplu. Congelatorul fiind înghețat, intre tăvițe și peretele rece se interpune un strat de gheață care introduce o rezistență conductivă suplimentară. Tava fierbinte va topi acest strat și rezistența termică dispare in cazul ei făcând că fuxul de căldură cedat către peretele congelatorului să fie mai de câteva ori mare in cazul tăvii fierbinți. Care se va răci și apoi va va îngheța mai repede.
Sabina054 întreabă: