| ColorfullColors a întrebat:

Avem nevoie de modele in viata? De ce?

11 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Daca iti trasneste prin cap sa-l urmezi pe Jak Spintecatorul?

| AvalohAlyn a răspuns:

Da.De modele pozitive.Modele care au schimbat omenirea si au ramas in istorie pentru bunatatea, intelepciunea, iubirea, modestia si inteligenta lor.

Apache
| Apache a răspuns:

Un model de viata este necesar pana reusesti sa devii tu insuti un model!

| Razvan a răspuns:

Dacă părinţii sunt nişte modele de verticalitate, copilul nu are nevoie de niciun model

| danut a răspuns:

Avem nevoie de modele in viata noastra pentru faptul ca noi nu ne nastem cu un cap plin de date si fapte ci le "achizitionam" din mediul inconjurator precum reactile neconditionate. Pentru dezvoltarea unui individ in evolutia lui sunt necesare experientele personale dar si a celorlalti deoarece timpul acordat existentei pe acest pamant este limitat si nu am avea timpul necesar pentru un "plin" intelectual. Totodata repetitia sau imitarea sau copierea sunt forme acceptate de "acumulare de informati, fapte, obiceiuri sau date".

| Angel0 a răspuns:

Moarte parca nu mai au același farmec.

| AndrogynBeauty a răspuns:

Părerea mea e că necesitatea existenţei modelelor se loveşte de problema apartenenţei acestora la timpuri şi cutume sociale apuse, retrograde în părţi relativ esenţiale. În plus, toate aceste modele "de urmat" au avut şi părţi negative care nu trebuiesc copiate. Mai mult, majoritatea acestor modele sunt/au fost contaminate cu mesaje conceptuale propagandistice (de tot felul, de la cele religioase, la cele politice, economice etc.) şi astfel devin/au devenit toxice pentru o minte nouă, perenă, liberă. De aceea eu consider că ar trebui renunţat la ideea de model, şi insistat pe cea de libertate în alegere.
Mai există şi un alt aspect negativ al impunerii unor modele: anxietatea şi deznădejdea ce se pot naşte în sufletul unui tânăr copleşit de imaginea mausoleică a unui model social impus. Teama de eşec poate curba în jos o evoluţie pozitivă. Şi toate aceste probleme pot fi simplu asanate prin introducerea unor concepte simple, legate de libertatea şi gândirea imaginativă proprie, neprofanată, eliminându-se "nevoia" impunerii unor modele, cu părţile negative expuse mai sus. În concluzie, eu sunt contra modelelor în viaţă.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Pentru a ne ghida, logic!
Pa, pa.

| Paulla a răspuns:

Nu. Daca iti alegi un model negativ? Decat sa urmezi pe cineva mai bine o faci in felul tau.

| AndrelleWoulfe a răspuns:

Depinde de mentalitatea fiecarei persoane. Pentru ca (normal) fiecare persoana vrea sa fie originala, si sa nu copieze nici un "model". Daca toti am urma cate un 'sablon' de unde atata diversitate? Poti avea un model in viata si sa iti insusesti valorile lui insa sa ai grija sa nu mergi prea departe si sa cazi in falsitate. Just be yourself. Oricum noi nu ne-am nascut unici, suntem pur is simplu suma anumitor valori/defecte ale anturajului sau familiei (care, constient sau ma putin constient, devin modelele noastre in viata) sau eventual a experientei.


Have a nice day~ ^^

| SirAnarchyOSD a răspuns:

Stiti ce e enervant? Ca aceiasi oameni care sustin ideea unui model in viata sustin si ideea ca toata lumea e diferita. Eu niciodata nu am modele in viata; ideea asta mi se pare bagata cu forta de catre societate. Mereu am luat cate un lucru de la fiecare persoana, fara sa conteze daca e ok sau nu.

Întrebări similare