| EmaS a întrebat:

Aveti puterea de a iubi, trai si ierta neconditionat?

Răspuns Câştigător
| harciog a răspuns:

Odata ce stii ca viata merge inainte oricum nu inteleg ce te-ar opri...Asta sintem si asta facem, adeca traim dupa tiparele in care ne-a turnat Divinitatea, ne acceptam propria conditie doamna.

44 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns (pentru harciog):

Iertarea nu presupune trecerea cu vederea a unei greseli. In fond, atunci cand copiii fac o greseala, parintii ii pedepsesc intr-un fel sau altul. Dar pedeapsa nu este eterna.
Stii la fel de bine ca si mine ca, oricate greseli si oricat de mari ar face copilul TAU, va ramane pentru totdeauna copilul tau; nu-l vei renega, nu vei putea fi total indiferent in ceea ce-l priveste.
Educarea si "disciplinarea" unui copil nu exclud dragostea parinteasca.

| harciog a răspuns (pentru ardnaxur1961):

Sint de acord doamna dar includ de doua ori mai multa atentie asupra lui.O noapte buna sa aveti.

| sabin89 a răspuns:

Pai nici divinitatea nu iarta neconditionat. "Vai de voi carturari, ...cum veti scapa de pedeapsa viitoare?"

| EmaS explică (pentru sabin89):

Astfel, dar, ca nişte aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi preaiubiţi, îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare.
13 Îngăduiţi-vă unii pe alţii, şi dacă unul are pricină să se plângă de altul, iertaţi-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, aşa iertaţi-vă şi voi.

| sabin89 a răspuns (pentru EmaS):

De ce nu te referi la textul pe care l-am indicat eu?

| EmaS explică (pentru sabin89):

Pentru ca ei au ales sa nu asculte de Dumnezeu. Dumnezeu a facut totul, a daruit pe Fiul Sau care a platit pretul pentru pacatele noastre.

| EmaS explică:

Da,vezi ca te-am iertat fara sa iti ceri iertare ca m-ai acuzat pe nedrept si m-ai facut in tot felul.

| iKronstadt a răspuns:

Am puterea de a iubi, a trăi, și de a ierta ce trebuie iertat.

| EmaS explică (pentru iKronstadt):

De unde stii ce trebuie sa ierti si ce nu?

| Dumnezău a răspuns:

Intrebare: De ce sa ma complic cu sentimente inutile, ce denota slabiciune, precum iubirea si iertarea? Sunt create pentru oameni ce n-au nimic mai bun de facut decat sa-si creeze in mintisoarele lor semi-goale auto-suficiente.Nu vad de ce un om intreg la cap ar ierta ceva de o anume gravitate.Iertarea e facuta pentru ipocriti si cei ce nu au pic de coloana.Iar de iubire nu mai zic...cea mai falsa si ipocrita senzatie creata vreodata,mai falsa chiar si decat Dumnezeul acela al tau,ce mimeaza iubirea.

De trait neconditionat, oricine poate, si nu e nevoie de putere, oricine face asta, in mai mica sau mai mare masura. Daca tu ai trai 100.00% neconditionat, ai trai fara nicio valoare, inclusiv morala crestina si dumnezeiasca, sunt niste conditii ce cumva iti garanteaza "imparatia cerurilor". Nimeni nu traieste 100.00% neconditionat, un interval mai lung de, sa zicem, maxim un an.

| Maya9298 a răspuns:

Da...am puterea de a trai si iubi...dar nu si de a ierta neconditionat

| kbej a răspuns:

Grea intrebare! Depinde si ce sa iertam! De a uibi e deja alta poveste!laughing

| Anecherry a răspuns:

Nu

Întrebări similare