Pai, inainte de evolutia tehnologica oamenii aveau acces limitat la informare si comunicare, deci culturile se pastrau in cercuri inchise. Acum, odata cu evolutia, se extinde comunicarea si accesul la informatie, prin accesul extins la comunicare si informatie se ajunge la uniformizare, si astfel popoarele lumii isi pierd individualitatea prin procesul numit globalizare. Culturile mici sunt absorbite de culturile mari, si care e cea mai mare cultura actuala? Cultura americana, pentru ca cine e cea mai mare putere economica intr-o era a economiei globale, ala se impune si cultural si pe toate planurile. Si astfel se pierd valorile si principiile, adoptam superficialitatea si caracterul imitativ, alea alea, una peste alta, si ajungem sa veneram femei plastifiate chirurgical si alte tampenii.
Pai unde vezi tu oameni ''cazand'' eu vad ca lumea a evoluat, bine, cu exceptia unora ce se asteapta ca maine sa paraseasca lumea asta
O dată cu tehologia ne-am făcut comozi, am uitat ce-s valorile.
Principii? Da...să fim online și să dormim.
Eu sunt serios.
Câţi oameni făceau o şcoală acum 200 de ani şi câţi fac acum?
Câţi oameni ştiau să citească acum 200 de ani şi câţi ştiu acum?
La ce vârstă mureau oamenii acum 200 de ani răpuşi de boli precum rubeola, vărsatul de vânt, tifosul, poliomelita sau pneumonia şi câţi mor acum şi la ce vârstă?
Câţi oameni mureau acum 200 de ani ucişi de alţi oameni pentru "păcatul de a gândi" şi câţi mor acum?!
Câţi oameni îşi puteau permite să viziteze măcar frumuseţile din propria ţară şi câţi îşi permit acum?
Răspunde la aceste întrebări şi compară cifrele! Cifrele, deşi seci, sunt singurele care nu mint!
Există oameni care au perceput şi percep greşit societatea actuală? Desigur!
Există oameni în continuare proşti? Evident!
Şi totuşi, care crezi tu că erau beneficiile societăţii medievale sau pre-moderne, beneficii pe care nu le mai ai astăzi?
Ţine minte atât: în 1800 se estima că 75% din populaţia planetei murea de foame sau trăia la limita acestui fapt. În 2000, 15% din populaţia planetei murea de foame sau trăia la limita acestui fapt.
Când erau toate bune şi frumoase? În 1800 (când nu era internet, tv, calculator, telefon, etc.) sau în 2000?
În Evul Mediu aproximativ UN MILIARD de oameni au fost ucişi în cruciade şi execuţii publice în numele "valorilor religioase". Eh... asta cum e? Erau oare toate bune şi frumoase?!
Puteau trai deoarece nu stiau ca exista.
Daca nici noi nu stiam ca exista, puteam trai.
Ideea e alta, inainte, oamenii nu erau atat de tampizati. Cauta pe net "Metode de tampire a populatiei" si o sa vezi despre ce vorbesc. Cu tot accesul la media, ne-am distrus mai mult. Pentru ca noi acum, credem orice tampenie ni se spune fara sa ne documentam, fara nimic. Inainte omul avea timp sa gandeasca, sa mediteze.
Eu ma gandesc ca asa o sa zic si alti de noi peste 1000 de ani. cine stie ce lucruri misto o sa aiba ei
anonim_4396 întreabă: