| Mihai45665445676 a întrebat:

Băi fraților cine sunt aceștia Isus și Maria Fecioara care vorbesc aceștia mereu de ei?
Vă rog frumos să-mi spuneți doar din știință, nu din cărți religioase biblie...
Vreau răspuns din știință, nu din biblie! Urăsc biblia,

31 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Tocmai ca ei apar in Biblie. Deci nu am ce-ti raspunde.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cine sunt aceștia isus și Maria fecioara care vorbesc aceștia mereu de ei?
Dacă întrebarea este neclară, cum vrei să fie răspunsul din știință?

| Holiday a răspuns:

Stiinta afirma cu certitudine ca un personaj de genul asta e ceea ce se cheama schizofrenic. In alta ordine de idei, a fost un sectant evreu.
Ma-sa e de umplutura in poveste.

| CostinAlamariu a răspuns:

Ai citit macar cele 4 evanghelii?

| Apokales a răspuns:

Isus si fecioara Maria au existat cu adevarat. Isus a fost un preot ce a promovat facerea de bine si a fost folosit ca simbol al cretinismului de catre imparatii Constantin si Elena, iar despre fecioara Maria nu mai stiu mult. M-am interesat de acest subiect cu ani in urma. Intre timp m-a lasat memoria. Oricum, mai tin minte ca cei doi imparati au avut un rol important in crestinism, cred ca l-au ales ca principal cult sau asa ceva, parca sunt autorii Bibliei. Oricum, cauta si tu mai multe pe net despre adevarul istoric.
Biblia trebuie citita pentru morala crestina, ea a modelat lumea si este un bestseller.

| Mihai45665445676 explică (pentru Apokales):

Domnul mie mi se pare ceva ineregulă fincă aducă cum eu sunt creștin și tu de exemplu daca nu ești creștin asta înseamnă că nu te iubește Dumnezeu creatorul universului,,, Adică noi suntem creștini și credem în isus da! Bun și ceilalți care nu cred în isus și nu-s creștini și au mai multe fapte bune ca noii aia ai cui sunt? Nu cumva este o minciună care o cred aceștia, fiindcă isus Cristos există pentru noii dar pentru cei ce nu sunt creștini nu există, Eu am 26 ani dar am dat un pas înapoi din religia creștină fincă eu cred că asta cu fiul lui Dumnezeu isus și Mohamed, sunt exact cum spunea cineva, personaje fictive, deși am impresia că cineva ne minte și manipulează pe baza asta cu isus și Mohamed și cine e acel om care crede în secolul 21 că un om o sa vina pe nori cerului într-o zi, eu unul nu mai cred că nu mai sunt copiil, îmi pare rău că supăr pe cineva, dar m-am retras din aceste secte religioase fiindcă cred că am fost mințit de sectele religioase din această lume,,, eu mi-am spus așa dacă Vreau mă închin lui Dumnezeu singur și așa cum doresc și știu eu,,

| Apokales a răspuns (pentru Mihai45665445676):

Mihai, daca esti ateu, atunci cred ca trebuie sa ai educatia, bunul simt sa nu intervii asupra a ceea ce crede un om. Cand un om crede, atunci nu ai cum sa vii cu argumente, ca-s degeaba. Daca credinta lui este distructiva, imorala (cum ar fi sa omori oameni, sa te opui avortului, un subiect inca controversat, etc), atunci ii vii cu argumente si ii spui ca interpreteaza gresit cuvantului lui Dumnezeu, dar nu incerca sa ii distrugi credinta ca ii faci rau. D-asta Biblia trebuie sa fie un etalon al moralei, ea nu trebuie distrusa. Constantin si Elena au fost permisivi cu crestinii tot pentru a crea morala, Iisus a exista si a fost un preot, Iisus fiind un nume comun cum este la noi Ion, asta-i un adevar istoric. Nu fi un ateu edgy, daca te roaga o ruda sa o duci la biserica, du-o, nu-ti bate joc.
Si gandeste-te, nu exista Dumnezeu, nu exista viata dupa moarte, nu exista nimic important pe lume. Iar atunci cand pierzi orice poate fi important in viata asta, iti dai seama ca totul este inutil si intri in depresie, iti faci rau singur distrugandu-ti viziunea sau daca incerci sa le distrugi viziunea altora, le faci rau altora. Asta-i pretul pe care l-ai platit stiind adevarul. Poate nu realizezi acum, dar la un moment dat cu totii infruntam realitatea, unii il au pe Dumnezeu aproape in situatiile dificile, pe cand altii n-au nimic.

| sabin89 a răspuns (pentru Apokales):

"mai tin minte ca cei doi imparati... parca sunt autorii Bibliei" - Aşa ştiai tu, că Elena şi C-tin au scris Biblia? Nu Moise, Iosua, Ezra, Isaia şi ceilalţi?

| Apokales a răspuns (pentru sabin89):

Ma rog, Biblia este o compilatie, are mai multi autori. Dar un vecin mi-a zis ceva si de imparati. Cert este ca au favorizat crestinismul, nu stiu de ce, au contribuit la perpetuarea lui.

| Holiday a răspuns (pentru Apokales):

"Nu fi un ateu edgy, daca te roaga o ruda sa o duci la biserica, du-o, nu-ti bate joc."

Daca te roaga o ruda s-o duci la tarfe, o duci?
E acelasi lucru.

| Apokales a răspuns (pentru Holiday):

Nu este acelasi lucru.

E fix acelasi lucru.

Ok. Explica-mi cum este fix acelasi lucru?

Pai spune-mi de ce ar trebui sa-l duca la biserica. Ca tu ai zis ca ar trebui sa faca asta.

Ok. Dupa astept explicatia ta. Pe scurt, este adesea o ruda in varsta care iti cere sa o duci si chiar de nu ar fi asa, sunt persoane care se duc la biserica pentru. ca acolo se simt in siguranta, se simt protejate sau li se aduce o alinare. Rugaciunea are acest efect, numeste-l placebo sau cum vrei.

Una peste alta, zici ca trebuie duse acolo, pentru ca le place sa mearga in acel loc si sa faca diverse chestii. Acelasi lucru e si in situatia cealalta. Ce diferenta exista? Niciuna.

In bordel satisfaci o nevoie fiziologica imorala, iar in biserica satisfaci o nevoie spirituala. Mare diferenta.

Cine spune ca e imorala, aia de merg la biserica?
In alta ordine de idei, mersul la biserica e doar o "nevoie" indusa, iar in ceea ce priveste definitia de "spirituala", iarasi nu are nici o legatura. E de fapt un lucru despre care unii ajung sa creada ca le-ar aduce ceva beneficii, fie in viata asta, fie in ipotetica viata "de apoi".
Dar ok, daca la tarfe nu, tu ca si crestin, ar trebui sa duci pe cineva la moschee, daca iti cere? Bineinteles stii ca face pipi pe religia ta, pe spiridusii tai si pe orice alte tampenii legate de ea. lucru evident din moment ce merge la "concurenta".

In primul rand, nu-s crestin. In al doilea rand, daca el crede ca ii face bine, stii ce se intampla? Ii va face bine pentru ca asta-i efectul palcebo. La faza cu moscheea sunt mai nationalist de fel si nu cred ca as face-o. Insa daca imi este ruda, atunci da, categoric da.

| StrongHeart a răspuns:

Cum adica doar din stiinta? Adica tu cauti un raspuns concret sau vrei doar sa iti confirme cineva ideile tale preconcepute?
SI ca sa iti raspund la intrebare, desi nu meriti, fecioara Maria a fost mama lui Iisus care a avut un prunc, dobandit prin Duhul Sfant, adica Maria nu a avut niciun barbat, era o femeie sfanta.Sotul ei a fost Iosif, din neamul lui David.
Magii de la rasarit au urmat steaua stralucitoare si au sosit in Betleem cu daruri:aur, smirna si tamaie pentru prunc si i s-au inchinat acestuia.Ingeri au cantat.
Maria a plecat cu Iosif si cu pruncul in Egipt imediat pentru ca Irod, regele Iudeei a dat ordin sa fie ucisi toti pruncii sub 2 ani pentru ca aflase ca se va naste un Mesia(salvator)dupa scrisele proorocilor.
Iisus Hristos a fost,de fapt, Dumnezeu in trup de om.A venit pe pamant, a trait ca noi toti, a avut aceleasi incercari ale vietii, a fost incercat de diavol in pustie, in desert, a postit 40 de zile,a facut minuni,a vindecat pe cei bolnavi, a invatat oamenii si in final a fost crucificat, umilit, batut, biciuit, rastignit pe cruce.A inviat a treia zi dupa scripturi.A luat toate pacatele omului asupra sa, a coborat in iad si i-a eliberat pe toti de acolo si a facut legamant nou.

THE GREATEST MAN IN HISTORY

Jesus had no servants, yet they called Him Master.Had no degree, yet they called Him Teacher.Had no medicines, yet they called Him Healer.He had no army, yet kings feared Him.He won no military battles, yet He conquered the world.He committed no crime, yet they crucified Him.He was buried in a tomb, yet He lives today.I feel honored to serve such a Leader who loves us!
If you believe in God and in Jesus Christ His Son, share this good news with all your family and friends.

Who is Jesus?

In chemistry, He turned water to wine.In biology, He was born without the normal conception;
In physics, He disapproved the law of gravity when He ascended into heaven;
In economics, He disapproved the law of diminishing return by feeding 5000 men with two fishes & 5 loaves of bread;
In medicine, He cured the sick and the blind without administering a single dose of drugs;
In history, He is the beginning and the end;
In government, He said that he shall be called Wonderful Counselor, Prince of Peace;
In religion, He said no one comes to the Father except through Him.

Iisus este Dragostea in cea mai pura forma, deci nu inteleg de unde atata frustrare si dusmanie pe un om atat de bun.

| doctorandus a răspuns (pentru StrongHeart):

Isus din Nazaret a existat, asta nu e nimic deosebit, nu înseamnă că a fost Dumnezeu.

| UnDiavol a răspuns:

El exista in tot deuna a existat nu-l mai luati la mișto o sa regretați rău de tot

| UnDiavol a răspuns:

Așa săi spui și lui când o sâne întâlnim sus ce am sa rad de tine laughing)) te văd eu atunci și pe tine pe și ăștia atot știutori va văd eu ce am sa mai rad de voi laughing))) o sa tremurați im fata lui cu tot cu inteligenta voastră laughing)))

| AndrElle a răspuns:

Divinități, zei, dumnezei, la care omul se roagă. Religii.

| IngerasulMicut a răspuns:

Urăști biblia? O să arzi în Iad, fiule!

| SemJuizo a răspuns:

Maria si Iisus sunt mama si fiu.Ei chiar au existat.
Iisus a fost predicator si fondator al unui nou curent religios la acea vreme.Ideologia lui a cam suparat Imperiul Roman deoarece era impotriva a cam tot ceea ce impuneau ei.A fost rastignit pentru blasfemie, dar la vremea aceea, blasfemia era considerata a fi savarsita impotriva imparatului roman, iar el se pare ca isi dorea sa ajunga intr-o functie de conducere, ceea ce i-a cam infuriat pe mai marii vremii si au decis sa il judece si sa il omoare.Rastignirea era metoda de pedeapsa preferata de catre romani.Condamnatii erau lasati pe cruce sangerand pana la moarte. Oamenii de rand aveau acces atat la judecata cat si la crucificare, iar mai apoi ii puteau vedea pe cei crucificati pana la moarte, in incercarea de a ii speria si a-i determina sa nu comita astfel de fapte.Numarul celor crucificati este neclar, dar se pare ca este de ordinul catorva mii.
S-a mai descoperit ca Iisus s-a nascut cu aproximativ 30 de ani inainte de data pe care o folosesc crestinii ca anul 0 si s-a nascut in luna iulie.
Maria, mama sa a fost o femeie simpla, casatorita cu un tamplar si in afara de Iisus, a mai avut 4 baieti si 3 fete(numarul fetelor nefiind unul sigur).Se pare ca nu toti copiii aveau acelasi tata, adica Iosif, dar aici sunt doar teorii.
Ei doreau ca Iisus sa fie tamplar, fiindca baietii urmau, de obicei, meseria tatalui si chiar a profesat asta in adolescenta ca mai apoi sa descopere ca are talent de orator si sa isi doreasca mult mai mult de atat.
Iisus a fost casatorit cu Maria Magdalena si au avut un singur copil.
Ceea ce se crede este ca el predica impotriva Imperiului Roman, iar din cauza restrictiilor pe care oamenii le aveau in acea zona, acesta a castigat repede multi adepti.Da, vorbea si despre bunatate si cum sa imparti si cum sa nu te razbuni, dar astea se considera a fi acte de satira la adresa romanilor.
El a fost mai mult un lider politic decat religios si scopul era de a ajunge intr-o functie de conducere.Din pacate, nu era un om foarte diplomat si a fost ucis de tanar, la aproximativ 33 de ani.
Dupa moartea sa, sotia impreuna cu copilul au fost nevoiti sa fuga si se crede ca au ajuns undeva in sudul Frantei.

| sabin89 a răspuns (pentru SemJuizo):

"sotia impreuna cu copilul au fost nevoiti sa fuga si se crede ca au ajuns undeva in sudul Frantei"
Aşa am auzit şi eu, şi că copilul ăla ar fi strămoşul lui De Gaulle. Cine ştie...

| SemJuizo a răspuns (pentru sabin89):

Nu am auzit de teoria asta, dar poate avea sens ceea ce zici, avand in vedere ca Charles de Gaulle avea stramosi iacobini.
Am vazut acum ceva timp un documentar in care au mers pe firul anumitor documente si mituri si au relationat cumva aceasta calatorie a Mariei Magdalena si a fiului ei cu zona Irlandei.
Deci este destul de interesanta teoria.

| Mihai45665445676 explică:

Băi lacheilor o să plătiți scump și îndesat când vă veți întâlni cu Dumnezeu în lumea spirituală, fincă ați umplut poporulu Român cu balivernele lui isus, mucea ăla de isus