Dati-mi bani mie sa va creasca fericirea in saracie. Acestia care sustineti ca banii va nenorocesc in nefericire faceti ca pisica cand nu ajunge la carnati, zice ca nu-i place ca sunt strambi. Si cand o mierliti aveti nevoie de bani, nici popa nu va duce la groapa fara lovele, te rupe la golaveraj o inmormantare si lasati dracul vrajeala, aveti grija cand o fi sa va duceti de suflet sa aveti banii pregatiti, sa nu lasati fericirea in traista goala urmasilor. Aveti tamp vesnic in ceruri dupa aia sa frecati fericirea cum doriti.
Ecea, o data ai avut noroc de bani, te-a luat valul si ai pierdut tot. Nu banii a fost vina fratie ci tu pentru ca na-i stiut sa-ti pastrezi echilibru frate, te-ai spart in figuri de s-a ales prafu'si acum ii dai cu fericirea in saracie, aiurea. Nu erai bun de Bil Gates.
Daca tu crezi ca dragostea fiintei de care iti place dar care nu te place deloc, sanatatea atunci cind medicii ridica din umeri si spun ca ei nu mai pot face nimic, optimismul atunci cind toate ti se par sau chiar sunt negre in viata ta pot fi cumparate cu bani, atunci da, banii aduc fericirea. Interesant e ca lucrurile care cel mai adesea ne fac fericiti, lucrurile ce tin de suflet, de natura spirituala, tocmai acele lucruri nu pot fi cumparate cu bani.
Si inca ceva: lucrind cu oamenii strazii am vazut doua tipuri de oameni ai strazii: unii deprimati de situatia in care au ajuns, altii care stiau sa gaseasca motive de bucurie chiar si in situatia de a nu avea hrana si un adapost. Eu i-am apreciat f mult pe acestia din urma, pentru ca desi situatia lor era grea, stiau sa faca haz de necaz, stiau sa treaca peste ce e in viata lor si sa se bucure de putinul, pe care il aveau. Sti ca si ei stiu sa rida? Crezi ca risul acela poate fi cumparat cu bani? Nu, nu tine de bani asta, sa fii sarac si fericit, ci de atitudinea ta. Sunt destui bogati care au bani si de toate, si se sinucid. Daca banii aduc fericirea, de ce se sinucid?
Si cred ca gresesti in cazul expus de tine. Cine va lua in casatorie un cersetor? O cersetoare. Fiecare sac isi are peticul, si nu toate femeile se uita numai dupa bani. Cele care sunt sarace, "cersetoare", vor sti probabil sa aprecieze un cersetor. Iar daca are bani, oare nu poate lua o pipita care sa se uite doar dupa banii lui? Deci nu banii sunt totul, nu ei aduc fericirea.
Odata cu banii vin si problemele, cel care nu are nimic nu are in acelasi timp nici grija lor.
Banii nu aduc deloc fericirea, insa o "intretin". O familie draga mea, nu se construieste atat de usor. Trebuie sa iti gasesti partenerul potrivit cu care sa simti ca vrei sa iti petreci eternitatea, apoi ai nevoie de sanatate, si asa mai departe. Sunt foarte multe lucruri pe care banii nu le pot cumpara si de care ai reala nevoie in viata pentru a fi fericit. Bineinteles ca proverbul care spune ca banii nu aduc fericirea, nu face referire la a nu avea deloc bani, ci la a avea suficienti cat pentru stricul necesar, a nu avea prea multi.
Cine a spus asta, a spus-o din ciudă. Sau s-a referit la faptul că banii sunt necesarti pentru o viaţă fericită(sunt necesari, nu aduc fericirea)."Dacă eşti bogat, eşti fericit." Fals. Pentru a fi fericit ai nevoie de realizare pe plan profesional, cât şi realizare pe plan spiritual.
Unii cersetori au mai multi bani decat crezi tu... poate chiar mai multi decat tine, ma refer la un venit lunar.
Chiar nu aduc nimic bun banii.
Eu de exemplu nu muncesc,am o masina,un apartament,nu sunt insurat si probabil nici nu voi fi,dar sunt exagerat de fericit in perioada asta cat nu am munca si tot ce consideri tu normal.
Odata cu banii iti vine si femeia pe cap,care din punctul meu de vedere nu e un motiv de bucurie,nu cred ca pot fi fericit eu ca isi doreste ea posete si inele de aur,aici intervin banii,care degeaba ii ai si esti fericit daca se duc pe capriciile ei.
Masina consuma,se mai strica,ai nevoie de bani,timp pentru service, nervi.
Am avut o perioada din viata in care am avut foarte multi bani, a durat 3 luni,dar imi permiteam sa imi cumpar ce vreau,aveam si prietena,etc,insa nu dormeam noptile, eram permanent stresat, am slabit 14 kg, am facut un preinfarct, apoi s-au dus toti banii mei pe medici si operatii.Prietena m-a parasit mi-a luat tot,ba chiar am ramas dator cateva mii bune de dolari.
Si de la un timp imi traiesc viata simpla,fara prea multi bani,am o gramada de prieteni,merg zilnic la plaja,ies zilnic la plimbari,sala,piscina,baruri,etc in limitele mele si totul este perfect nu am nici o problema,nici o grija,sunt doar eu si toata viata inainte.
Eu nu sunt genul invidios,din contra, iti doresc si tie si la toti care visati la bani sa aveti mai multi decat va puteti imaigina.
Odata cu puterea vine si responsabilitatea, odata cu responsabilitatea iti vine sfarsitul.
Sanatatea dupa o boala ingrozitoare aduce fericirea. Banii iti asigura un trai decent, sau poate mai mult, dar acest lucru nu este echivalentul fericirii.
Pai este foarte simplu. Daca sursa nefericirii tale nu este legata de bani, poti sa ai bani si sa fii nefericit. Exemple sunt nenumarate esti plin de bani si sa iti moara cineva drag, sa suferi de o boala incurabila etc. Eu chiar nu-mi dau sema de ce atata lume vede o asa mare filozofie in acvest proverb.
Proverbul a fost inventat de un sarantoc muritor de foame ca sa se consoleze noaptea cand se imbata ca porcu. fara bani nu poti trai! asta e realitatea
Pai draga! Eu m-as casatori cu un cersetor! Sincer! Dar nu orice cersetor! Hai sa iti dau si eu un exemplu! Daca esti in coma pe patul de spital si cu sacii de bani langa tine cu ce te ajuta?, stii! Cersetor nu inseamna neaparat un aurolac care sufla in punga!
"Si oamenii si soarta, de te vor lovi, mandria, demnitatea tu nu le parasi! Mai bine traiesti in mizerie cu fruntea ridicata, decat in bogatie cu mandria condamnata!
Sunt perfect de acord cu tine,daca de exemplu cersetorul are o boala[nu neaparat incurabila] si daca nu are bani nu poate sa isi faca diferite tratamente sau sa cumpere pastile de exemplu
daca are bani,poate fi iubit de o femeie astfel incat sa isi intemeieze o familie
daca un am are bani asta nu inseamna ca persoana de langa se uita la el doar pentru bani, bani pot fi un bonus pentru acea persoana dar nu inseamna neaparat ca te iubeste numai pentru bani, cazurile difera de la persoana la persoana
Mie imi aduc fericirea! Si asa a fost tot timpul. Si mai cred ca jumatate din cei care au raspuns sint ipocriti. Sau, poate - ca sa nu indignez pe nimeni - nu s-au gindit foarte serios inainte de a raspunde: e usor sa faci pe nebunul cind ai o functie bine platita sau parinti care-ti asigura tot. Eu va propun, inainte sa sariti cu stupid-urile, sa va imaginati viata altfel de cum o aveti acum. Si chiar daca nici acum n-aveti prea mult, cum ar fi fara NIMIC!
Nu am spus ca bani aduc mereu fericirea, conteaza si sanatatea dar aveti dreptate un om sanaton poate munci si sa faca bani dar un om bolnav si bogat nu isi poate cumpara sanatatea(depinde ce boala are) Multumesc de raspunsuri.
Daca te-ai fi uitat mai bine la fraza,, banii nu aduc fercirea,, si te-ai fi gandit mai bine nu ai mai avea parerea asta.De ce?
Ei bine,oamenii care sunt plini de ambitie si care traiesc numai pentru bani si ajung la un punct in care au totul (asta cred ei) isi dau seama adica spun in sinea lor,,-Am totul,dar de ce nu sunt feicit,oare?,, de asta la unii banii nu aduc fericirea Iar cersetorul,de frig,foame, saracie? Tu ce crezi, el nu se bucura cand primeste un maruntis pentru asi alina foamea? Ei?
Bani nu aduc fericirea pentru daca te certi cu cineva nu poti sa ii dai bani ca sa va impacati. Si faza cu cersetorul ala primeste 2-3 lei nu o sa dea ala bani pe un bilet de loto pentru ca nu are sanse sa castige. Se va gandi la supravietuire...isi va lua o paine ca sa traiasca.
De ce a ajuns sa cerseasca? Nu poate sa lucreze? Daca ar fi avut alte valori decat banii, ar fi invatat sa-si investeasca fiinta intr-un lucru care ii aduce si satisfactie si venit. Sau doar satisfactie, fara mare venit. In orice caz, satisfactia asta deja l-ar apropia de fericire. Nici familie poate nu i-ar trebui. O intrebare: de ce ai asociat de la bun inceput fericirea cu familia? P.S. Tu zici ca, daca ar avea bani, s-ar casatori, deci nu are probleme cu exteriorul, cu sanatatea si cu modul de a gandi, atunci nu incetez sa ma revolt, ce dracu' cauta pe strada cu mana intinsa?
Eu sant fericit fiindca asa vreau sa fiu asa.nu fiindca am sau nu am bani.cand nu am bani am o mie si unu de motive sa fiu fericit.si cand ii am nu sant decat un instrument cu ajutorul carora imi asigur strictul necesar supravietuirii.ti-a spus vreun cersetor ca e nefericit? dar cati casatoriti sau bancheri sant nefericiti?
Banii aduc fericirea. Și-ți zic din experiență.
- când ai bani, ai și sănătate. Bani de medicamente pentru diverse terapii și medici.
- când ai bani, nu suferi așa tare. Poți cere sfatul psihologului în cazul unei traume.
- când ai bani, poți primi și mai mulți dacă știi să îi folosești cu cap.
Din păcate, banii aduc vicii multe. Și implicit, prostie, defecte, probleme.
Si tu crezi ca daca ii dai 1 leu sau 2 lei acolo cat ii dai si nu ii mai da nimeni crezi ca aia il va face fericit? intreadevar il afce fericit pe loc dar nu va fi fericit pe timp indelungat.
RAY întreabă: